Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
19. 2. 2017,
9.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Union Olimpija Krka Gašper Okorn Dejan Mihevc pokal Slovenije

Nedelja, 19. 2. 2017, 9.40

6 let, 7 mesecev

Finale košarkarskega pokala, Union Olimpija - Krka

Pri Olimpiji želijo pogasiti žejo, Krka ne bo dala zdravila

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Foto: Vid Ponikvar

Union Olimpija do 20. pokalne lovorike ali Krka do četrte zaporedne? To je zadnje vprašanje slovenskega košarkarskega pokala v tej sezoni. Ljubljančani v zadnjih treh letih niso osvojili večje lovorike v Sloveniji, košarkarji Krke pa jim ne nameravajo dati zdravila, saj imajo svoje načrte.

Finale pokala, Union Olimpija - Krka, 17.45 (Domžale)

Košarkarji Olimpije so v polfinalu suvereno odpravili Zlatorog in tako po dveh neuspelih poskusih uspešno preskočili Laščane v pokalnem tekmovanju. Nikola Janković je bil s 27 točkami najbolj razpoložen igralec ljubljanskega moštva, ki je zmagalo s 67:49.

"Menim, da smo zasluženo slavili v tem polfinalnem dvoboju, na katerega smo se pripravljali z vso vnemo. Vsekakor nam veliko pomeni, da bomo po dolgem času znova igrali v finalu. Tekmo smo sicer zelo dobro začeli, sledila je slabša druga četrtina, kar so Laščani znali izkoristiti. V tretji in četrti četrtini smo nato znova prikazali precej več energije in tako osvojili močno želeno zmago," je po tekmi povedal Gašper Okorn.

Krka prek žilavih Hopsov

Curry je zadel šest trojk za zmago Krke nad Hopsi. | Foto: Vid Ponikvar Curry je zadel šest trojk za zmago Krke nad Hopsi. Foto: Vid Ponikvar Bistveno težjo pot do finala so imeli branilci naslova. Košarkarji Krke so naleteli na žilave Hopse, ki so v tretji četrtini vodili že s trinajstimi točkami. V zadnji četrtini je bilo nato vse v znamenju Dolenjcev, dobili so jo s kar 27:9. S 26 točkami je bil razigran Ronald Lee Curry.

"Fantje so znova dokazali, da ne odnehajo in da se borijo do konca. Tokrat je odločila obramba v zadnji četrtini, v kateri nam je na srečo stekel tudi met. Žal smo vso srečanje slabo izvajali proste mete, a tudi to je najbrž plod utrujenosti. V tem tednu smo že odigrali štiri tekme, danes bomo še peto, a verjamem, da bomo v finalu strnili vrste in pokazali svoj maksimum," so bile besede trenerja Krke Dejana Mihevca.

Olimpija in Krka sta se v finalu slovenskega pokala pomerili štirikrat. Trikrat so bili uspešnejši Ljubljančani, so pa Novomeščani slavili v zadnjem finalnem obračunu. Olimpija je trenutno pri 19, Krka pa pri treh pokalnih lovorikah. 

Suša moštva iz prestolnice traja v pokalu že tri sezone (Olimpija je pokal nazadnje osvojila v sezoni 2012/13), v državnem prvenstvu pa kar sedem let ni stalo na najvišji stopnički. A košarkarji Krke ne bodo dali zdravila kar tako iz rok, saj želijo biti še naprej dominantni, potem ko so v zadnjih sedmih letih osvojili pet naslovov državnih prvakov in trikrat slovenski pokal. Kako bo danes?

Finalni obračuni Olimpije in Krke

2000/01
Union Olimpija
: Krka Telekom 73:69

2001/02
Union Olimpija
: Krka 79:60

2011/12
Union Olimpija
: Krka 68:63

2013/14
Union Olimpija : Krka 70:83

Ne spreglejte