Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 12. 2017,
15.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,80

7

Natisni članek

Jure Dolenec Tibor Pleiss Damir Javor Real Madrid Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 21. 12. 2017, 15.00

6 let, 4 mesece

Luka Dončić čuti, da se mu je zgodila velika krivica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,80

7

Luka Dončić | Foto Twitter

Foto: Twitter

Dva dni po burni evroligaški tekmi med Realom in Valencio, ko je Luka Dončić zaradi nešportne in tehnične napake že v drugi četrtini končal tekmo, še vedno kapljajo taki in drugačni odzivi. Slovenski košarkar za zdaj še molči, mu je pa v bran stopil tudi slovenski rokometni reprezentant Jure Dolenec, ki trenutno brani barve Barcelone.

Spomnimo, kaj se je zgodilo. Potem ko je Luka Dončić v prvi četrtini počival, je v drugi le zaigral, že po šestih minutah pa je bilo vsega konec. Po le nekaj sekundah drugega dela je 18-letni Ljubljančan Valencii ukradel žogo in stekel v protinapad. Videl je, da se mu kot podivjani bik približuje nemški orjak Tibor Pleiss, in se povsem spontano zagradil z levo roko, s katero je Nemca nato grdo zadel v obraz.

Če ne bi bilo krvi ...

Sodniki so sprva nešportno potezo prisodili Nemcu, ko se je Pleissu po obrazu razlila kri in po ogledu posnetka, pa spremenili svojo odločitev in nešportno napako piskali Dončiću. Že takrat se je vedelo, da je sodniška trojka, ki so jo sestavljali Slovenec Damir Javor, Hrvat Tomislav Hordov in Belgijec Renaud Geller, s to odločitvijo čustveno "ranila" slovenskega bisera, ki mu je dokončno počilo le nekaj minut kasneje.

Tako se je začela in hitro končala tekma za Dončića:

Dončić je lepo prodrl pod koš, ob čemer ga je nepravilno oviral Guillem Vives, a na presenečenje vseh so sodniki osebno napako v napadu piskali Slovencu. Začelo se je besedno obračunavanje s sodniki, Javor pa je na vse skupaj odgovoril s tehnično napako, ki je pomenila izključitev najboljšega košarkarja Reala. Treba je dodati, da je imel Javor glavno besedo že pri nešportni potezi Dončića, kar je slovenske ljubitelje košarke razjezilo še toliko bolj.

Je bil Luka Dončić upravičeno izključen?

  • Da.
    17,09 %
    426 glasov
  • Ne.
    82,91 %
    2067 glasov
Oddanih 2493 glasov

Dolenec: Slovenec najraje izključi Slovenca. Poznano.

Oglasil se je tudi slovenski rokometni reprezentant Jure Dolenec, ki si kruh služi pri Barceloni. Ta je na Twitterju zapisal. "Slovenec najraje izključi Slovenca. Poznano tudi v drugih športih. Damir Javor - SRAMOTA!!! No, smo pa zdaj vsaj slišali za tebe ..."

Dončić, ki se na incident še ni odzval in se najverjetneje tudi ne bo, je zapis rokometaša všečkal, kar dokazuje, da je tudi sam mnenja, da se mu je zgodila velika krivica.

donke | Foto:

Plačati bo moral 4.500 evrov

Če se Dončić na vse skupaj ni odzval, pa se je odzvala evroligaška disciplinska komisija. Ta je po zasedanju odločila, da bo moral Dončić plačati 4.5000 evrov denarne kazni. Razlog? Pomanjkanje spoštovanja do sodnikov oziroma negodovanje nad njihovimi odločitvami.

Ne spreglejte