Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 3. 2024,
19.12

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Triglav Kranj LTH Castings KK Podčetrtek Hopsi Polzela Šenčur Gorenjska gradbena družba Šentjur Kansai Helios Domžale kk Rogaška KK Krka Novo mesto KK Ilirija Liga Nova KBM

Torek, 26. 3. 2024, 19.12

1 mesec

Liga Nova KBM, 22. krog

Rogaška dovolila le 46 točk, stotica Hopsov, Heliosu spodrsnilo v Podčetrtku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Ilirija Rogaška | Ilirija je izgubila proti Krki, Rogaška je premagala Triglav. | Foto Aleš Fevžer

Ilirija je izgubila proti Krki, Rogaška je premagala Triglav.

Foto: Aleš Fevžer

Tekmovanje v liga Nova KBM se približuje koncu prvega dela sezone, na sporedu je še šest krogov. Na prvi tekmi 22. kroga so košarkarji Krke v Novem mestu z 80:71 premagali Ilirijo in se podpisali še pod 18. zmago v sezoni. Na prvi sobotni tekmi je Rogaška Triglav premagala z 79:46. Na drugi sobotni tekmi so Hopsi premagali Šentjur s 100:86. V torek je domžalski Helios izgubil na gostovanju v Podčetrtku. 

Cedevita Olimpija Crvena zvezda Jaka Blažič
Sportal Potrjeno: v jadranski ligi bo igral klub iz Dubaja

Košarkarji Krke so v derbiju kroga še tretjič v sezoni premagali Ilirijo, tokrat z 80:71. Obračun je bil zgolj prestižnega značaja, saj sta si obe ekipi že zagotovili udeležbo v četrtfinalu.

Krka je bila večino tekme v ospredju, velik del naloge na poti zmage pa je opravila v prvem polčasu, ki ga je dobila s 40:29. Gostje so se v drugem polčasu približali na 49:48, vendar nato hitro zaostali 48:61 in bili v zadnji četrtini brez možnosti za uspeh. Pri domačih sta v napadu izstopala Jan Špan z 20 točkami (trojke 4:5) in Leon Stergar (19 točk, trojke 3:5). V vrstah Ilirije je največ točk dosegel Jaka Klobučar (15), najvišji statistični indeks pa je imel Enej Orel (12 točk, 13 skokov, indeks 23).

Rogaška je vpisala drugo zmago na zadnjih treh tekmah in naredila nov korak k obstanku, ECE Triglav pa je doživel četrti poraz v petih tekmah, drugega zaporedoma z več kot 25 točkami razlike proti tekmecu iz spodnjega dela razpredelnice.

Zasedba Dragiše Drobnjaka je v vseh pogledih nadigrala varovance Danijela Radosavljevića, ki so dosegli največ 13 točk na četrtino in postavili neslavni rekord lige Nova KBM v tej sezoni po najnižjem številu točk. Pri zmagovalcih sta bila najbolj razpoložena Njegoš Sikiraš s 16 točkami in osmimi skoki ter David Kralj, ki je prispeval 15 točk. 

Hopsi s Polzele so dosegli tretjo zmago na zadnjih petih tekmah in dokazali, da še niso rekli zadnje besede o obstanku v ligi Nova KBM. Za predzadnjo Rogaško zaostajajo eno točko, do konca rednega dela pa je še pet tekem. Kar šest Hospov je imelo dvomestni učinek v napadu. Po 19 točk sta dosegla Vladimir Vranić (trojke 4:4) in Gregory Robb (trojke 4:7), dvojna dvojčka pa sta zbrala Žiga Fifolt (14 točk, 12 skokov) ter Anthony Collins (13 točk, 10 podaj).

Košarkarji iz Podčetrtka so zabeležili jubilejno deseto zmago v ligi Nova KBM, tretjo v nizu, in se povzpeli na mesta, ki vodijo v četrtfinale. Hkrati se lahko zdaj pohvalijo, da so na domačem parketu v tej sezoni premagali vse tri najboljše ekipe v ligi; Krko so ugnali v pokalu, Ilirijo pa 11. marca v DP. Domžalčani so doživeli prvi poraz v ligi Nova KBM v letu 2024. S petim porazom so prekinili niz osmih zmag, še vedno pa ostajajo trdno na drugem mestu za Krko in pred Ilirijo.

Gostje so imeli na voljo zgolj osem igralcev - zaradi težav z ahilovo tetivo je manjkal prvi skakalec moštva Tibor Mirtič, odločitev o zmagovalcu pa je padla šele po dodatnih petih minutah igre. Podaljšek so izborili igralci Kansai Heliosa oziroma Jan Zemljič v zadnji desetinki rednega dela, domači pa so nato vendarle uveljavili širši nabor igralcev in zasluženo prišli do dveh pomembnih točk.

Najboljšo predstavo v dresu Term Olimia je odigral Alaksandar Stoimenov, ki je zbral 31 točk (trojke 5:8), 7 skokov in 7 podaj (indeks 34).

Liga Nova KBM, 22. krog

Sreda, 20. marec:

Sobota, 23. marec:

Torek, 26. marec:

Sreda, 3. april:

Lestvica:

 

Ne spreglejte