Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 1. 2024,
21.56

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Triglav Kranj LTH Castings Hopsi Polzela Šenčur Gorenjska gradbena družba Šentjur Kansai Helios Domžale kk Rogaška KK Ilirija KK Krka Novo mesto KK Podčetrtek Liga Nova KBM

Ponedeljek, 15. 1. 2024, 21.56

3 mesece, 2 tedna

LIGA NOVA KBM, 15. KROG

Izjemen preobrat Heliosa, Krka brez milosti tudi do Podčetrtka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Damjan Novaković Kansai Helios Domžale | Damjan Novaković je s Heliosom ugnal svoj bivši klub Rogaško. | Foto www.alesfevzer.com

Damjan Novaković je s Heliosom ugnal svoj bivši klub Rogaško.

Foto: www.alesfevzer.com

Z zmago Krke v Podčetrtku se je v sredo zvečer začel 15. krog košarkarske lige Nova KBM. Krka je z 98:76 dosegla že svojo 13. zmago in se še utrdila na vrhu prvenstvene lestvice, Podčetrtek ima zdaj deset porazov. Košarkarji Kansai Helios Domžal so v petek z 99:87 ugnali Rogaško in so z enajstimi zmagami in štirimi porazi drugi. Šenčur je v soboto z 82:61 ugnal Šentjur, LTH Castings je s 76:74 ugnal Hopse. Na zadnji tekmi kroga je Ilirija v ponedeljek s 83:78 ugnala Triglav.

Ilirija je po hudem in enakovrednem boju v razburljivi končnici zadnje tekme kroga strla odpor Triglava in se po številu točk izenačila z doslej tretjeuvrščenim LTH Castingsom, za osmoljenko današnje tekme pa se je v Tivoliju končal niz treh zaporednih zmag.

Slabe tri minute pred koncem rednega dela je bila tekma povsem odprta (78:78), v prelomnih trenutkih dvoboja pa so "malce več" pokazali Šiškarji.

Ilirija je po hudem in enakovrednem boju strla odpor Triglava in se po številu točk izenačila z LTH Castingsom. | Foto: www.alesfevzer.com Ilirija je po hudem in enakovrednem boju strla odpor Triglava in se po številu točk izenačila z LTH Castingsom. Foto: www.alesfevzer.com

Odločilne točke so dosegali s črte za proste mete. V tem sicer niso bili najbolj natančni, Anej Orel je zgrešil dva od štirih tovrstnih metov, tudi Jaka Klobučar je bil polovično uspešen (1-2), domači košarkarji pa so devet sekund pred koncem le povedli z 81:78. Kranjčani so zahtevali minuto odmora, v zadnjem napadu pa se jim ni izšlo. Izgubili so žogo, zmago gostiteljev pa je z zabijanjem potrdil Klobučar za končnih 83:78.

Pri Ljubljančanih sta bila najbolj učinkovita Orel z 20 in Arslanagić s 17, pri Kranjčanih pa Uroš Šikanić s 24 in Jan Dornik z 20 točkami. Slednji je zbral tudi 11 skokov. Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Šentjurju, kranjska pa bo gostila LTH Castings. Obe tekmi bosta 20. januarja.

Ilirija Triglav in Ljubljana | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

Šenčur drugič v tej sezoni boljši od Šentjurja

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so drugič v tej sezoni vzeli mero Šentjurju. Na njegovem terenu so ga v začetku novembra premagali za 11 točk, na domačem parketu pa tokrat s +21. Za Gorenjce je bila to osma zmaga, tretja na zadnjih štirih tekmah v DP, Šentjurčani pa so doživeli osmi poraz. Vprašanje o zmagovalcu je bilo danes hitro rešeno. Domači so unovčili premoč v raketi in se kmalu dokopali do dvomestne prednosti (18:7), ki je do konca tekme niso izpustili iz rok. Skok so dobili z 42:26, najvišjo razliko pa so imeli pri 28 točkah.

Šenčur je ugnal Šentjur. | Foto: Dragana Stjepanović/ABA2 Šenčur je ugnal Šentjur. Foto: Dragana Stjepanović/ABA2

Košarkarji LTH Castings so po seriji nekaj slabših rezultatov v zadnjih tednih uspešno začeli niz tekem proti ekipam iz spodnjega dela razpredelnice lige Nova KBM. Pred domačimi navijači so premagali zadnjeuvrščene Hopse s Polzele. Polzeljani so doživeli šesti zaporedni poraz v ligi Nova KBM - zmage ne poznajo že od konca novembra, tako da z izkupičkom 3-12 za najbližjim sosedom na lestvici zaostajajo dve zmagi. 

Helios do izjemnega preobrata

Košarkarji Kansaia Heliosa so z izjemno predstavo v petek v zadnji četrtini nadoknadili dvajset točk zaostanka in se Rogaški oddolžili za poraz na prvi tekmi v Domžalah. Gostje so zadnji del igre dobili z 39:7. Varovanci gostujočega trenerja Damjana Novakoviča, ki je velik del svoje kariere preživel v Rogaški Slatini, so po treh četrtinah zaostajali 60:80. V prvih petih minutah zadnje četrtine so zaostanek znižali na vsega točko (82:81), minuto kasneje so izenačili rezultat na 86:86, dve minuti pred zaključkom pa so že vodili s 94:87.

Odlično predstavo je prikazal Malcolm Bernard, nova okrepitev Domžalčanov, ki sta mu le dva skoka zmanjkala do trojnega dvojčka. Zbral je 23 točk, 11 podaj in 8 skokov. Rok Nemanič je ob metu 6:8 za tri točke dodal 22 točk. Pri domačih je imelo pet igralcev dvomestno število točk, dva pa sta tekmo končala z dvojnim dvojčkom. Jordan Session je dosegel 23 točk in 13 skokov, Njegov Sirikaš pa 15 točk in 15 skokov.

Krka je še naprej vodilna ekipa državnega prvnestva. | Foto: www.alesfevzer.com Krka je še naprej vodilna ekipa državnega prvnestva. Foto: www.alesfevzer.com Krka za uvod boljša od Podčetrtka

Košarkarji Term Olimia so v decembru izgubili le eno od šestih tekem v ligi Nova KBM in pokalu Spar, leto 2024 pa so zdaj začeli z dvema porazoma. V soboto so izgubili v Domžalah, zdaj še doma s Krko. Novomeščani so drugo zmago proti Podčetrtčanom v tej sezoni, trinajsto skupno, dosegli precej lažje kot prvo v Novem mestu (93:92). Vodili so praktično vseh 40 minut, vprašanje zmagovalca pa so rešili pred zadnjo četrtino, ko se je razlika na semaforju povzpela do dvajsetih točk.

Pri Krki se je vseh deset igralcev vpisalo med strelce, šest pa jih je imelo dvomestne številke. Darko Planinić je zbral 19 točk, po 14 pa sta jih dodala Leon Stergar in Miha Cerkvenik. Na domači strani, ki je zadela 13 trojk s 50-odstotnim metom, sta bila najbolj razpoložena Simo Atanacković z 22 točkami (trojke 3:5) in Gašper Škorjanc z 18 (trojke 4:5).

Liga Nova KBM, 15. krog

Sreda, 10. januar:

Petek, 12. januar:

Sobota, 13. januar:

Ponedeljek, 15. januar:

Lestvica:

Cedevita Olimpija Crvena zvezda Zoran Dragić
Sportal Veličastna predstava Olimpije proti Crveni zvezdi
Ne spreglejte