Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 12. 2023,
7.37

Osveženo pred

3 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

Natisni članek

Oklahoma CIty Thunder Boston Celtics Denver Nuggets NBA Liga NBA

Sobota, 30. 12. 2023, 7.37

3 mesece, 4 tedne

LIGA NBA, 29. DECEMBER

Prvaki lige NBA so jo skupili kot še nikoli v tej sezoni #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04
Nikola Jokić | Srbski zvezdnik Nikola Jokić je moral še drugič v kratkem času na domačem parketu priznati premoč Oklahoma Cityju. | Foto Reuters

Srbski zvezdnik Nikola Jokić je moral še drugič v kratkem času na domačem parketu priznati premoč Oklahoma Cityju.

Foto: Reuters

V noči na soboto so v ligi NBA odigrali deset tekem. Prvak Denver je prekinil zmagoviti niz. Po šestih zaporednih zmagah je doma ostal praznih rok proti Oklahoma Cityu (93:119) in po najvišjem porazu v tej sezoni zdrsnil na tretje mesto zahodne konference. Na dvoboju je s 40 točkami pri gostih zablestel Kanadčan Shai Gilgeous-Alexander, Srb Nikola Jokić (Denver), soigralec poškodovanega slovenskega reprezentanta Vlatka Čančarja, pa je bil ob znova natančnem metu iz igre (9/10) resda blizu novemu trojnemu dvojčku, a ga je pokopalo preveliko število izgubljenih žog. Vodilni Boston je tesno premagal Toronto (120:118).

Aaron Gordon
Sportal Bizarne poškodbe zvezdnikov: od bruhanja na jahti do rezanja jabolka v postelji

Košarkarji Denver Nuggets, branilci naslova v ligi NBA, ki še vedno ne morejo računati na pomoč poškodovanega Slovenca Vlatka Čančarja, so po šestih zaporednih zmagah naleteli na boljšega tekmeca. Še drugič v tem mesecu jih je premagala Oklahoma, ki je postala pravcati strup za aktualne prvake.

Vrhunci dvoboja v Denverju:

Nuggets so pred tem zadnji poraz doživeli ravno 17. decembra doma proti Oklahoma City Thunder (117:118), nato dobili naslednjih šest tekem, v noči na soboto pa so izgubili kar s 93:119. Tako visoko niso v tej sezoni še nikoli izgubili, pred tem so najvišji poraz doživeli 2. novembra, ko jih je Minnesota ugnala za +21 (110:89).

Oklahoma pobegnila v tretji četrtini

Shai Gilgeous Alexander je bil neustavljiv zlasti v tretji četrtini. | Foto: Reuters Shai Gilgeous Alexander je bil neustavljiv zlasti v tretji četrtini. Foto: Reuters Tokrat je bila končna razlika še višja, košarkarji Oklahoma Cityja so zmagali kar za 26 točk (119:93), v vrstah zmagovalcev, ki so s to zmago poskočili na drugo mesto na lestvici zahodne konference, pa je bil najbolj razigran pa je bil Shai Gilgeous-Alexander. Dosegel je 40 točk, od tega kar 17 v tretji četrtini, v kateri so si gostje priigrali odločilno prednost in jo dobili s 34:20. Kanadčan je za strelskim rekordom kariere zaostal le za štiri točke. Iz igre je zadel 14 od 20 metov, s črte prostih metov pa je bil nezgrešljiv (10/10). Chet Holmgren je dodal 24 točk (trojke 4/4).

Pri Denverju je znova izstopal Nikola Jokić. Srb, eden največjih kandidatov za osvojitev priznanja MVP igralca sezone, je prispeval 19 točk, iz igre pa zadel 9 od 10 metov. Na dvoboju v Ball Areni je dodal še 10 skokov in 7 asistenc, a tudi izgubil kar sedem žog. Denverju so manjkale točke Jamala Murrayja, ki je ob skromnem metu iz igre (4/16) prispeval le 9 točk. Prvak lige NBA je za tri točke zadel le dobro četrtino vseh poskusov (10 od 37).

Denver je sicer v ekipi pogrešal enega najboljših igralcev Aarona Gordona, ki ga je na božični dan poškodoval pes. Prejel je več ugrizov v obraz in desno roko, prejel 21 šivov, klub pa še ni sporočil, kdaj se bo pridružili ekipi in vrnil na parket.

Maxey nadoknadil izostanek Embiida

Tyrese Maxey je bil z 42 točkami najboljši strelec večera v ligi NBA. | Foto: Reuters Tyrese Maxey je bil z 42 točkami najboljši strelec večera v ligi NBA. Foto: Reuters V noči na soboto sta največ točk dosegla Terry Rozier (Charlotte) in Tyrese Maxey (Philadelphia). Oba po 42. Več razlogov za veselje je imel košarkar 76ers, saj je vknjižil zmago. Philadelphia, ki je na tretji zaporedni tekmi pogrešala najboljšega strelca lige NBA Joela Embiida, njegovo povprečje na tekmo znaša 35 točk, je s 131:127 ugnala Houston. Charlotte je na drugi strani izgubil že desetič zapored. Tokrat je moral priznati premoč Phoenixu (119:133), za katerega je dosegel Devin Booker 35 točk, po petih srečanjih pa se je na parket vrnil Bradley Beal. V 30 minutah je prispeval šest točk, tri skoke in sedem asistenc.

V zadnji tekmi večera so Los Angeles Clippers ugnali Memphis (117:106) in še izboljšali odličen izkupiček v mesecu decembru, ko so dobili kar 11 od 13 tekem. Kawhi Leonard je zaradi poškodbe levega kolka izpustil četrto tekmo zapored. Paul George je dosegel 23 točk, James Harden je dodal 16 točk in 13 asistenc, s še petim dvojnim dvojčkom na zadnjih sedmih tekmah pa se je izkazal Hrvat Ivica Zubac (15 točk in 20 skokov). Pri gostih je povratnik Ja Morant dosegel 19 točk in podelil deset asistenc. Odkar se je vrnil po daljši suspenziji, je na petih srečanjih v povprečju dal 26,8 točke.

Povratnik Ja Morant (Memphis) je z Grizliji ostal praznih rok v Los Angelesu. | Foto: Reuters Povratnik Ja Morant (Memphis) je z Grizliji ostal praznih rok v Los Angelesu. Foto: Reuters

Danes na drugi strani velike luže odmeva 39. rojstni dan velikega zvezdnika LA Lakers LeBrona Jamesa, ki ga v noči na nedeljo čaka zahtevno gostovanje pri vodilni ekipi zahodne konference Minnesoti. Luka Dončić bo z Dallas Mavericks v noči na nedeljo gostovala v Kaliforniji pri Golden State Warriors.

Luka Dončić
Sportal Breme, ki ga v Dallasu nosi Dončić

Liga NBA, 29. december:

Lestvica:

 

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić je bil po tekmi zelo besen #video
Dallas Cleveland
Sportal Cleveland z neverjetnim preobratom v Dallasu ohladil Dončića #video

 

Ne spreglejte