Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 3. 2024,
7.20

Osveženo pred

4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,47

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Dejounte Murray Boston Celtics Atlanta Hawks New Orleans Pelicans Milwaukee Bucks Liga NBA

Petek, 29. 3. 2024, 7.20

4 tedne

Liga NBA, 28. marec

Nora tekma v Atlanti, vprašaj pri Luki Dončiću #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,47
Dejounte Murray | Dejounte Murray (Atlanta) je dosegel kar 44 točk, a zanje porabil kar 44 metov iz igre (18/44). Zadnjega je zadel 0,1 sekunde pred koncem v podaljšku in Atlanto popeljal do končnega rezultata 123:122. Trojke je na tekmi metal 6/19. | Foto Reuters

Dejounte Murray (Atlanta) je dosegel kar 44 točk, a zanje porabil kar 44 metov iz igre (18/44). Zadnjega je zadel 0,1 sekunde pred koncem v podaljšku in Atlanto popeljal do končnega rezultata 123:122. Trojke je na tekmi metal 6/19.

Foto: Reuters

V noči na petek sta bili v ligi NBA odigrani le dve tekmi. New Orleans Pelicans so premagali Milwaukee Bucks (107:100) in se utrdili na petem mestu zahodne konference, kjer so povečali prednost pred Dallasom. Ta bo dejaven v noči na soboto, ko bo še drugič v tem tednu gostoval pri Sacramentu. Kralje je med tednom že nadigral, tudi po zaslugi imenitne predstave Luke Dončića, ki se otepa bolečin v levi ahilovi tetivi. Zaradi njih je dan pred tekmo vprašljiv za nastop na srečanju v Kaliforniji. Na drugi tekmi večera je Atlanta na krilih Dejounteja Murrayja (44 točk) ugnala vodilni Boston (123:122). Murray je zadel za zmago desetinko sekunde pred koncem podaljška!

Draymond Green
Sportal Jokić ni pomagal Dončiću, Green izključen po štirih minutah! #video

Vodilni Boston si je že zagotovil nastop v končnici lige NBA, zato poraza v Atlanti ne bi smel jemati tragično. Ker pa je proti Hawksom izgubil že drugič v štirih dneh, navijači Celticsov držijo pesti, da se njihovi ljubljenci v končnici vendarle ne bi srečali z Atlanto. Ta je trenutno na desetem mestu, ki še pelje v play-in, dodatne kvalifikacije za končnico. In če bi bila v njem uspešna, bi se v končnico pognala z osmega mesta, tako da bi se v prvem krogu namerila ravno na Boston!

Zmagoviti koš Murrayja na tekmi med Atlanto in Bostonom:

 

Tokrat ga je premagala na domačem parketu po podaljšku (123:122), v katerem je vseh 11 točk za gostitelje dosegel Dejounte Murray in s 44 točkami poskrbel za strelski izkupiček kariere, dodal pa sedem asistenc in skokov. Tik pred piskom sirene je popeljal Atlanto do dragocene zmage, četrte zaporedne v tej sezoni, kar je izenačitev najboljšega niza. Izkazala sta se tudi Srb Bogdan Bogdanović (24) in De'Andre Hunter (21 točk in 13 skokov), pri Bostonu pa so na seznamu strelcev pričakovano prednjačili Jayson Tatum (31 točk ob metu 9/22 in 13 skokov), Derrick White (22), Kristaps Porzingis (20) in Jaylen Brown (18).

Pelikani pobegnili Dallasu

Zion Williamson se je izkazal proti Giannisu Antetokounmpu. | Foto: Reuters Zion Williamson se je izkazal proti Giannisu Antetokounmpu. Foto: Reuters Na drugi tekmi večera je New Orleans ugnal Milwaukee (107:100) in se s tem utrdil na petem mestu zahodne konference. Pri Pelikanih sta skoraj polovico vseh točk prispevala Zion Williamson (28) in CJ McCollum (25). Litovec Jonas Valančiunas (17 točk in 10 skokov) je dosegel že 32. dvojni dvojček v tej sezoni, a šele prvi po 11 tekmah.

Pelikani so dosegli pomembno zmago kljub slabšemu metu iz igre (39,6 odstotka – 36/91). Za tri točke so metali le 25-odstotno (8/32), dvojni dvojček pa je vpisal še Trey Murphy III (15 točk in 11 skokov). Pri poražencih je blestel Giannis Antetokounmpo (35 točk in 14 skokov), Damian Lillard in Malik Beasley, slednji je zadel kar šest trojk, sta prispevala 20 točk.

Dončić vprašljiv za tekmo v Sacramentu

Luko Dončića v zadnjem obdobju ovirajo bolečine v ahilovi tetivi. | Foto: Reuters Luko Dončića v zadnjem obdobju ovirajo bolečine v ahilovi tetivi. Foto: Reuters Najboljši strelec lige NBA Luka Dončić bo s svojimi Dallas Mavericks na delu spet v soboto zjutraj po slovenskem času, ko bo še drugič v tem tednu gostoval pri Sacramentu. Moštvi sta se pomerili že v sredo, Dallas je bil za razred boljši tekmec in zmagal s 132:96. Do konca rednega dela sezone za Teksašane šteje vsaka zmaga, krčevito se namreč borijo za šesto mesto na lestvici, ki še zadnje prinaša neposredno uvrstitev v končnico. 

Pred zelo pomembno tekmo pa iz tabora Dallasa ne prihajajo spodbudne novice glede zdravstvenega stanja Dončića. Ljubljančana so že na zadnji tekmi ovirale bolečine v levi ahilovi tetivi, a je stisnil zobe in pomagal soigralcem do imenitne zmage z izjemno predstavo (28 točk, 11 skokov in 6 asistenc). Kar 26 točk je dosegel v prvem polčasu. Na srečo si je lahko zaradi visokega vodstva v zadnji četrtini privoščil počitek, a ostaja vprašanje, ali bo nared za sobotni nastop.

Dallas je med tednom pomendral Sacramento v Kaliforniji. | Foto: Reuters Dallas je med tednom pomendral Sacramento v Kaliforniji. Foto: Reuters

Za zdaj je tako kot Maxi Kleber vprašljiv za nastop, Josh Green pa v dvorani Golden 1 Center zagotovo ne bo nastopil. Dallas je sicer v imenitni formi, na krilih razigranega dvojca LuKai (Luka Dončić in Kyrie Irving) je dobil kar devet od zadnjih desetih srečanj.

Liga NBA, 28. marec:

Lestvica:

Preberite še:

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Naveza Dončić-Irving blestela ob nori zmagi Dallasa
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dončić le še korak od skoka na lestvici, San Antonio na pomoč Dallasu
Zion Williamson
Sportal LA Lakers Dallasu dihajo za ovratnik, Zion Williamson navdušil proti Detroitu
Ne spreglejte