Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 3. 2024,
6.46

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

Natisni članek

Phoenix Suns Golden State Warriors Sacramento Kings Liga NBA NBA

Četrtek, 21. 3. 2024, 6.46

1 mesec, 1 teden

Liga NBA, 20. marec

Derbi vzhoda je dobil Boston

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66
Jayson Tatum | Jayson Tatum je bil najboljši košarkar Bostona. | Foto Guliverimage

Jayson Tatum je bil najboljši košarkar Bostona.

Foto: Guliverimage

V noči na četrtek je bilo v ligi NBA na sporedu osem tekem. Obračunali sta tudi vodilni ekipi lige, Boston Celtics in Milwaukee Bucks, ki so zaradi poškodbe pogrešali prvega zvezdnika ekipe Giannisa Antetokounmpa. Na koncu je na domačem parketu zmagal Boston, tekma pa se je končala z izidom  122:119.

Pri Bostonu je bil z 31 točkami najbolj razpoložen Jayson Tatum, veliko zaslugo za zmago sta imela tudi Derrick White, ki je prispeval 23 točk, Jaylen Brown pa se je ustavil pri 21 točkah.

Pri Milwaukee Bucks je Damian Lillard dosegel 32 točk, a to ni bilo dovolj za zmago. Kljub nekaj poskusom Bucksov, da bi se približali, so Celticsi ohranili vodstvo in zasluženo slavili zmago. Antetokounmpo je bil odsoten zaradi poškodbe stegenske mišice.

Luka Dončić bo z Dallasom po zmagi nad San Antoniom znova na delu v noči na petek, ko bodo Mavericks ob 1.30 po slovenskem času gostili Utah Jazz.

A gostje so v sklepni četrtini prišli zelo blizu, domači pa so ob nekoliko živčni končnici le zadržali prednost. Pri Bostonu je Derrick White dodal 23 točk in osem podaj, Jaylen Brown pa 21 točk. Za Milwaukee je ob odsotnosti grškega zvezdnika 32 točk vpisal Damian Lillard, 24 jih je prispeval Bobby Portis, 22 pa Khris Middleton.

"Grdo je bilo. Nismo igrali tako, kot smo si želeli v zadnji četrtini, njim pa je uspel niz. Nobena prednost ni varna v NBA. Ampak zmaga, je zmaga in to bomo vzeli," je po tekmi priznal Tatum.

Sedma zaporedna zmaga za Boston

Boston je po sedmi zaporedni zmagi z razmerjem zmag in porazov 55-14 udobno nameščen na prvem mestu vzhodne konference. Milwaukee na drugem mestu zaostaja že za 11 zmag, saj je pri izkupičku 44-25. Sledijo Cleveland Cavaliers (43-26), New York Knicks (41-27) in Orlando Magic (41-28).

V preostalih tekmah sinočnjega večera so Phoenix Suns s 115:102 nadigrali Philadelphia 76ers, Kevin Durant pa je prehitel Shaquilla O'Neala na osmem mestu lestvice najboljših strelcev v zgodovini lige. Durant je sicer večer zaključil z 22 točkami, Sonca je vodil Grayson Allen z 32 točkami, zadel pa je tudi devet trojk.

Golden State Warriors visoko ugnali Memphis Grizzlies

V San Franciscu so Golden State Warriors visoko ugnali Memphis Grizzlies s 137:116. Bojevniki so zdaj pri izkupičku 36-32 in ostajajo na desetem mestu zahoda, zadnjem ki ob koncu rednega dela sezone še pelje v kvalifikacijski turnir za končnico. Za domače je bil najbolj strelsko razpoložen Jonathan Kuminga s 26 točkami, 23 jih je s klopi dodal Klay Thompson. Pri Memphisu 35 točk GG Jackosna tokrat ni bilo dovolj.

V zahodni konferenci je sicer na vrhu bolj tesno kot na vzhodu. Vodilna Oklahoma City Thunder (48-20) ima pol tekme prednosti pred Denver Nuggets (48-21). Sledijo Minnesota Timberwolves (47-22), Los Angeles Clippers (43-25) in New Orleans Pelicans (42-26). Dallas Mavericks slovenskega zvezdnika Luke Dončića (40-29) so trenutno sedmi na zahodu.

Oklahoma je na domačem parketu s 119:107 premagala Utah Jazz. Chet Holmgren je ob 35 točkah pobral še 14 skokov, skupaj s Shaiem Gilgeousom-Alexandrom (31) pa sta skupaj Utahu nasula 66 točk. LA Clippers so v gosteh premagali Portland Trail Blazers s 116:103, na krilih 27 točk Paula Georga in 24 Kawhija Leonarda. Sacramento Kings so brez težav s 123:89 premagali Toronto Raptors, tudi Indiana Pacers niso imeli veliko dela z Detroit Pistons (122:103).

V Clevelandu so slavili košarkarji Miamija s 107:104. Miami je vodil večino dvoboja, a je bil Cleveland tisti, ki je imel prednost še dobro minuto in pol pred koncem tekme. Toda vročica je bila v končnici tekme bolj zbrana in na koncu tesno slavila po zaslugi 30 točk Jimmyja Butlerja in 24 Terryja Rozierja.

Liga NBA, 20. marec:

Lestvica:

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić razveselil navijače z zmago in izbiro jeklenega konjička #video
Kyrie Irving
Sportal Drama v Dallasu: Dončiću dvoboj z Jokićem in zmaga ob zvoku sirene #video
Ne spreglejte