Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 11. 2019,
7.18

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,44

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Liga NBA NBA Dallas Mavericks Los Angeles Lakers LeBron James

Sobota, 2. 11. 2019, 7.18

4 leta, 6 mesecev

Liga NBA, 1. november

Dončić spet piše zgodovino, a slajše se smeji LeBron James #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,44
Dončić James | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ponoči je bilo v ligi NBA odigranih osem tekem, na delu pa je bil tudi slovenski legionar Luka Dončić, ki je igral proti svojemu vzorniku LeBronu Jamesu. 20-letnik je sicer znova izstopal, a pred domačimi navijači njegovemu Dallasu ni uspelo doseči zmage. Los Angeles Lakers na čelu z Jamesom in Anthonyjem Davisom so v podaljšku zmagali z rezultatom 119:110. Glavna junaka obračuna, Dončić in James, sta statistiko oplemenitila s trojnim dvojčkom. Ameriški veteran je dosegel 39 točk, 12 skokov in 16 asistenc, slovenski dragulj, ki je po koncu tekme potreboval zdravniško pomoč (trije šivi), pa je v statistične kolone vpisal 31 točk, 13 skokov in 15 asistenc. 

Navijači Dallasa so v dvorani American Airlines Cener spremljali košarkarsko poslastico, ki so jo izdatno začinili domači matador Luka Dončić ter gosta iz Kalifornije LeBron James in Anthony Davis.

Danny Green (Lakers) je izenačil ob zvoku sirene:

V prvi polovici tekme so prevladovali domači, v drugi pa so se bolj izkazali gostje. Danny Green iz moštva Lakersov je ob zvoku sirene z metom za tri poskrbel za izenačenje (103:103) in izsilil podaljšek, ki je zmago prinesel Jezernikom (119:110). Trener Teličkov Rick Carlislie je na novinarski konferenci po tekmi priznal, da se v podaljšku niso najbolje odzvali.

Oglejte se vrhunce obračuna med Dallas Mavericks in Los Angeles Lakers (110:119).

Trojni dvojček Jamesa in Dončića

Največ točk sta v statistiko prispevala James in Dončić. Američan je ob metu iz igre 13/23 dosegel 39 točk, največ v tej sezoni, od tega je bil v devetih poskusih štirikrat uspešen pri metu za tri točke, prispeval je 12 skokov in 16 asistenc ter zadel devet od 11 prostih metov.

Slovenski dragulj je v statistične kolone ob metu iz igre 10/23 vpisal 31 točk, 13 skokov in 15 asistenc, kar je največ v njegovi karieri. Zadel je sedem od osmih prostih metov in bil tako kot James, njegov košarkarski idol, v devetih poskusih štirikrat uspešen ob metu za tri točke.

Dončić naj bi po poročanju novinarjev, ki od blizu spremljajo Teličke, po tekmi potreboval zdravniško pomoč. Dobil naj bi tri šive v predelu glave. Raztrganina na glavi je bila najverjetneje posledica trčenja ob brado košarkarja nasprotnega moštva Dwighta Howarda.

Nov Dončićev mejnik: 10. trojni dvojček pred 21. rojstnim dnem

To je bil Dončićev deseti trojni dvojček, kar samo še potrjuje njegovo mesto na vrhu lestvice igralcev, ki so dvomestno število točk v treh statističnih kolonah dosegli pred 21. letom starosti. James je v tej statistiki s petimi trojnimi dvojčki na 3. mestu.

Anthony Davis je za Lakerse dosegel 31 točk in osem skokov, novinec pri Dallasu Kristaps Porzingis pa je tekmo končal s 16 točkami in devetim skoki.

V dresu Dallasa je svoj debi dočakal tudi 31-letni srbski orjak, 224 centimetrov visoki Boban Marjanović, ki je v 11 minutah na parketu dosegel štiri točke in sedem skokov.

Objem junakov večera v Teksasu, Dončića in Jamesa:

Jezerniki so s štirimi zmagami na petih tekmah skupaj z ekipo San Antonio Spurs na vrhu lestvice zahodne konference, medtem ko je Dallas s tremi zmagami in dvema porazoma v skupini petih ekip tik pod najboljšo peterico zahoda.

Stephen Curry
Sportal Curryja operirali, brez košarke do februarja
pretep Embiid Towns
Sportal Zvezdnika izgubila živce, zdaj ju čaka kazen #video

Liga NBA, 1. november:

Lestvica

Ne spreglejte