Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 3. 2024,
22.04

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Mega Basket Partizan KK Krka Novo mesto Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija ABA liga ABA

Torek, 5. 3. 2024, 22.04

1 mesec, 3 tedne

Liga ABA, 21. krog

V prvi četrtini Cedevita Olimpija dobila 42 točk, a bila blizu zmagi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Partizan Cedevita Olimpija | Cedevita Olimpija je gostovala pri Partizanu in se tudi po velikem zaostanku ni predala. | Foto Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanović

Cedevita Olimpija je gostovala pri Partizanu in se tudi po velikem zaostanku ni predala.

Foto: Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanović

Po reprezentančnem premoru se je ta konec tedna nadaljevalo tekmovanje v ligi ABA. Krka je doživela že 17. poraz, potem ko jo je v dvorani Leona Štuklja s 106:91 premagala Mega. Leon Strgar je dal 21 točk, Jan Špan in Marko Radovanović pa po 19. Cedevita Olimpijo je nato gostovala v Beogradu pri Partizanu. Prvo četrtino je izgubila s 24:42, v drugi so na obrambo pozabili oboji in ob polčasu je bilo že 70:57 za domače. Na koncu pa so odločale zadnje minute, Ljubljančani so izgubili s 102:110.

Cedevita Olimpija Alen Omić
Sportal Povratnik v Ljubljano poslal jasno sporočilo

Beograjčani so imeli v prvih treh četrtinah izreden strelski večer, praktično vse, kar so vrgli proti obroču, je v njem tudi končalo. Čeprav Cedeviti Olimpiji po prvi četrtini, ki jo je izgubila s 24:42, ni kazalo dobro, se zeleno-oranžni niso predajali. Z razpoloženima JR Stewartom (15) in Zoranom Dragićem (14) so ob koncu prišli do še znosnega zaostanka 13 točk, pa čeprav so jih po drugi strani dobili kar 70.

Partizan Cedevita Olimpija | Foto: Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanović Foto: Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanović V tretji četrtini se je dotlej odličen met domačim vendarle ustavil, gostje pa so počasi topili zaostanek. Pri 67:77 so prvič po dolgem času prišli na deset točk minusa, potem pa z dvema trojkama Aleksandra Šaškova že do 77:83, na zadnji del tekme pa tako odšli z realnimi možnostmi za preobrat.

Tudi v zadnji četrtini je bilo tesno in razburljivo. Nekajkrat so se gostje povsem približali (88:92 s trojko Zorana Dragića, 99:102 s košem Jake Blažiča v 39. minuti). A zadnjega koraka niso znali narediti, v odločilnih trenutkih pa je nato Alen Omić dobil osebno napako, po katerih so domači spet prišli do varne prednosti (106:102). Justin Cobbs je zgrešil zadnji poskus za tri za morebiten priključek, Partizan pa je tekmo, v kateri sta obe ekipi presegli stotico, končal z zmago 110:102.

Dragić je končal pri 22 točkah, JR Stewart pri 18, Šaškov pa jih je dodal 15.

Tudi Krka ob porazu dobila stotico

Novomeščani so bili po polovici tekme blizu presenečenju, a Megi morali priznati premoč in ostajajo pri štirih zmagah, ob zdaj 17 porazih pa imajo na predzadnjem mestu 25 točk.

V prvem polčasu so bili Novomeščani povsem enakovredni tekmeci. Prvi del so dobili za dve točki s trojko Leona Stergarja ob koncu, v drugem pa s trojko Marka Radovanovića tudi še vodili, a je potem Mega z delnim izidom 8:3 prišla do minimalnega vodstva. Tudi večji del tretje četrtine si Mega še ni priigrala večje prednosti. Krkaši so tekmece morali loviti, a so jih nekajkrat še ujeli in izenačili (58:58, 69:69). Toda v zadnji minuti je gostujoča ekipa prvič prišla do obilnejšega naskoka (79:71). Gostje so delo nadaljevali še v zadnji četrtini in z delnim izidom 19:6 prišli do neulovljivega naskoka. Dve minuti pred koncem so tudi presegli stotico in nato rutinsko pripeljali dvoboj do zanesljive zmage.

Pri domačih je bil najbolj razpoložen Stergar z 21 točkami, po 19 sta jih dodala še Jan Špan in Radovanović, Špan je za dvojni dvojček imel še 11 podaj.

Liga ABA, 21. krog

Petek, 1. marec:

Sobota, 2. marec:

Nedelja, 3. marec:

Ponedeljek, 4. marec:

Torek, 5. marec:

Lestvica:

Cedevita Olimpija
Sportal Po preobratu in tesni končnici lovorika Cedeviti Olimpiji
Ne spreglejte