Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
28. 8. 2016,
11.34

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

1

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Igor Kokoškov Miami Heat

Nedelja, 28. 8. 2016, 11.34

2 leti, 8 mesecev

Slovenski kapetan Goran Dragić po zadnji pripravljalni tekmi

Kje je razloge za prvi poraz videl Goran Dragić? #foto

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

1

Slovenska košarkarska reprezentanca | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Po osmih zaporednih zmagah so slovenski košarkarji na zadnji pripravljalni tekmi doživeli prvi poraz. Z 91:83 je bila boljša Črna gora. "Napad sploh ni bil takšna težava, predvsem obrambo moramo popraviti," je po tekmi s Črnogorci in pred začetkom kvalifikacij dejal kapetan Goran Dragić.

Slovenska košarkarska reprezentanca si je v pripravah na kvalifikacije za EP prihodnje leto najtežjega tekmeca izbrala za konec. V Stožicah so bili pred sredinim začetkom kvalifikacij gostje Črnogorci in slovenski košarkarji so prvič v letošnjih pripravah izgubili (83:91). To je bil tudi prvi poraz pod vodstvom selektorja Igorja Kokoškova.

"Črnogorci so bili nasprotnik, ki nam ne ugaja, saj ima močne centre. Mi imamo po drugi strani nekoliko nižjo postavo. Na začetku smo postavili zelo ozko obrambo, da smo pomagali centrom, vendar jim je zaradi tega stekel met z razdalje," je razloge za poraz navedel slovenski kapetan Goran Dragić.

Popraviti morajo obrambo

Sobotni poraz je izpostavil nekatere slovenske težave, v prvi vrsti slabo obrambo, saj so gostje že do polčasa dosegli 63 točk, na koncu pa se ustavili pri številki 93.

"Napad sploh ni bil takšna težava, predvsem obrambo moramo popraviti. Že od začetka tekme so narekovali tempo, pozneje pa se je težko vrniti. Bili so bolj agresivni, mi pa nismo znali odgovoriti in razviti svoje igre," je dejal 30-letni Dragić, ki je tekmo končal s štirimi točkami in desetimi podajami.

Fotogalerija
1 / 4

Tekmo spremljal tudi trener Gorana Dragića iz lige NBA

V prvi vrsti ob parketu je tekmo spremljal tudi trener Miami Heat v ligi NBA in dvakratni prvak lige Eric Spoelstra, ki je prišel v Slovenijo pogledat svojega varovanca Gorana Dragića. Ta ni bil razpoložen za met. V 22 minutah je zadel le enkrat od devetih poskusov iz igre, znova pa se je izkazal s podajami. Tokrat jih je zbral deset.

Prvi strelec Slovenije je bil njegov mlajši brat Zoran, ki je v preteklosti prav tako igral pod vodstvom Spoelstre pri Miamiju. Zoran je tekmo končal s 16 točkami in petimi podajami.

Intervju z Ericom Spoelstro

V ponedeljek začetek priprav na Kosovo

Prva kvalifikacijska tekma Slovence čaka v sredo, ko bodo prav tako v Stožicah gostili Kosovo.

"Nič še ne vemo o njih, niti tega, kdo igra za njih. V ponedeljek začnemo priprave," je Dragić pogled že usmeril proti glavnemu cilju letošnjega poletja – uvrstitvi na EP 2017.

Fotogalerija
1 / 23

Po 12 letih znova v kvalifikacijah

Slovenci bodo v kvalifikacijah igrali prvič po 12 letih. V skupini s Kosovom, Bolgarijo in Ukrajino bodo lovili prvo mesto, ki jim prinaša neposredno uvrstitev na EP. Ob prvouvrščenih reprezentancah se bo na prvenstvo uvrstilo tudi najboljših šest drugouvrščenih v svojih skupnah.

"Klapa je dobra. Zdaj, ko se začnejo kvalifikacijske tekme, bo motivacija še na višji ravni. Mogoče bo tudi malo živčnosti. Zelo pomembno bo, da dobimo prvo tekmo s Kosovom, nato pa korak za korakom," je pred prvo kvalifikacijsko tekmo še povedal kapetan.

Ne spreglejte