Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
26. 9. 2017,
11.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,53

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić EuroBasket 2017 Miami Heat NBA

Torek, 26. 9. 2017, 11.02

6 let, 6 mesecev

Goran Dragić: Verjetno sem prvič jokal na televiziji

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,53

Pred kratkim smo poročali, da se je Goran Dragić, najboljši slovenski košarkar, vrnil v Miami, kjer bo z Miami Heat kmalu začel ligo NBA. Na medijskem dnevu je Goran ameriškim medijem razkril, da je prvič jokal pred televizijsko kamero, in pojasnil, zakaj si pušča brado.

Goran se je še enkrat izkazal za zelo skromnega človeka, saj je zasluge za naslov evropskega prvaka pripisal celotni ekipi, ne samo sebi, čeprav so ga razglasili za najkoristnejšega igralca prvenstva. "Naziv MVP mi veliko pomeni, vendar moram pohvaliti vse soigralce in trenerja Igorja, ki me je postavil na pravi položaj. Počutil sem se tako, kot da igram najboljšo košarko v življenju," je uvodoma povedal Dragić.


*Goran Dragić solznih oči sprejel dar Petrovićeve mame #video

*Goran Dragić je presenetil mamo pokojnega Dražena Petrovića! #video


Goran Dragić | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K. "To je bil poseben trenutek zame"

Tudi čez lužo niso spregledali trenutka, ko so mu na Planet TV izročili dres Dražena Petrovića in mogel skriti solz. "Kot prvo, Dražen je košarkarski bog v naši regiji in vsi se zgledujejo po njem. Ko sem dobil klic Biserke, njegove mame, da mi želi podariti njegov dres … To je bil poseben trenutek zame. Verjetno sem prvič zajokal pred televizijsko kamero. Bil sem poln čustev in ta trenutek si bom zapomnil do konca življenja."

Goran Dragić ima še dovolj energije. | Foto: Vid Ponikvar Goran Dragić ima še dovolj energije. Foto: Vid Ponikvar

Čudi se, ko ga vsi sprašujejo, ali je utrujen

Gogi je na evropskem prvenstvu odigral devet tekem, a kot pravi, z utrujenostjo nima nobenih težav. Njegova edina težava je trenutno časovna razlika, a pravi, da se bo tudi to kmalu uredilo. "Če vprašate mene, lahko začnemo že jutri. Sem v dobri formi, za sabo imam 16 tekem in veselim se že treninga, da bom spoznal nove soigralce in se srečal s starimi. Sploh nisem utrujen, ostalo mi je še veliko moči za to sezono. Vsi me sprašujejo o tem, ampak ne vem, zakaj."

Zelo čustvena je tudi zgodba o njegovi bradi

Kot je razkril 31-letni Dragić, mu je pred evropskim prvenstvom umrl dedek. "Po naših običajih se 40 dni ne brijemo. Ostalo je še nekaj dni, vendar razmišljam, da bi brado obdržal. Vem, da nisem videti najlepše, ampak s to brado sem osvojil prvenstvo," je še povedal Dragić.

 

Liga ABA na Planet TVLiga ABA z novo sezono prihaja na Planet TV! Prenos vseh tekem bo na programu Planet 2. Prva Olimpijina tekma bo v ponedeljek, 2. oktobra, ob 21.00, vsak ponedeljek ob 20.00 (od 2. oktobra dalje) pa bo na sporedu tudi posebna košarkarska oddaja Zicer z zanimivimi prispevki in gosti v studiu. 
Ne spreglejte