Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 11. 2023,
22.58

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Barcelona Real Madrid Partizan Beograd Alba berlin Žiga Samar Crvena zvezda Mike Tobey Evroliga

Petek, 10. 11. 2023, 22.58

5 mesecev, 3 tedne

EVROLIGA, 7. KROG

Real ostaja brez praske, Samar poražen z Albo, Tobey s Crveno zvezdo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Real Madrid Sergio Llull evroliga | Real Madrid ostaja stoodstoten. | Foto Guliverimage

Real Madrid ostaja stoodstoten.

Foto: Guliverimage

Tudi po svoji šesti tekmi v evroligi Real Madrid ostaja stoodstoten. Aktualni prvaki so tokrat pred domačimi navijači s 100:74 ugnali Virtus Bologno. Pred domačimi gledalci so zmagali tudi košarkarji Partizana, ki so za svojo tretjo zmago v sezoni s 85:84 premagali Fenerbahče. V petek sta bila na delu še Žiga Samar (Alba) in Mike Tobey (Crvena zvezda).

Real si je ob novi zmagi odločilno prednosti priigral v drugi četrtini, ki jo je dobil s 27:10. Prvi strelec ob visoki zmagi je bil Facundo Campazzo z 18 točkami in enajstimi asistencami.

Na izenačenem obračunu v Beogradu je za vodstvo Partizana s 85:82 proti Fenerbahčeju enajst sekund pred koncem dva prosta meta zadel Danilo Anđušić, na drugi strani je bil nato s črte prostih metov sedem sekund pred koncem uspešen Scottie Wilbekin, ki je turško ekipo približal le na točko zaostanka. Partizan je nato pet sekund pred koncem zapravil žogo, za Fenerbahče je v zadnji sekundi s trojko poskusil Tyler Dorsey, ki je bil z 18 točkami prvi strelec svoje ekipe, a je bil nenatančen, zmaga pa je ostala v Srbiji. Prvi strelec Partizana je bil s 15 točkami Frank Kaminsky

Napeto vse do konca je bilo tudi na nekaterih ostalih tekmah. Anadolu Efes je po podaljšku ugnal Žalgiris. Ta je podaljšek izsilil po štirih zaporednih točkah Keenana Evansa, ki je bil z 20 točkami prvi strelec litovske ekipe, za Anadolu Efes je imel na drugi strani že po rednem delu priložnost za zmago Shane Larkin, a je v zadnji sekundi zgrešil trojko, je pa zmago s 86:82 dosegel po podaljšku. Za turško ekipo je Will Clyburn dosegel 20 točk in sedem skokov. Vroče je bilo tudi v Pireju, kjer si je Baskonia zmago nad Olympiacosom priigrala v zadnji sekundi. Koš za zmago španske zasedbe je dosegel Codi Miller-Mcintyre.

Koš Baskonije za zmago:

Za svojo drugo zmago letos je Milano doma visoko s 83:52 nadigral Valencio. Za to je to sicer šele drugi letošnji poraz. Italijanska zasedba si je že po prvi četrtini priigrala 11 točk prednosti, tekma pa je bila odločena v tretji, v kateri je Valencia zmogla zgolj osem točk.

Samar in Tobey na delu v petek

Žiga Samar, ki pri berlinski Albi še ni povsem našel svojega mesta, je z nemško ekipo v petek na domačem parketu pričakal Panathinaikos, kjer vlogo športnega direktorja opravlja Sani Bečirović. Berlinčani so izgubili s 85:99, Samar pa je v statistiko vpisal skok in štiri asistence.

Crvena zvezda z Mikom Tobeyjem pa se je mudila na izredno zahtevnem gostovanju pri Barceloni, Tobeyjevem bivšem delodajalcu, saj je dres Barcelone nosil pred odhodom v Srbijo. Beograjčani so izgubili z 81:86, slovenski reprezentant je dosegel šest točk in jim dodal še dva skoka. 

Evroliga, 7. krog:

Četrtek, 9. november:

Petek, 10. november:

Lestvica:

Preberite še:

Reyer Venezia Cedevita Olimpija Amadou Sow
Sportal Cedevita Olimpija vodila skoraj vso tekmo, na koncu pa zakockala prednost in izgubila
Ne spreglejte