Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 4. 2024,
22.30

Osveženo pred

3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Rudy Fernandez Fenerbahče Barcelona Real Madrid Alba berlin Žiga Samar Mike Tobey Partizan Crvena zvezda Evroliga

Petek, 5. 4. 2024, 22.30

3 tedne

Evroliga, 33. krog

Fernandez napovedal slovo, pomembni zmagi Efesa in Baskonie

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Rudy Fernandez Real Madrid | Rudy Fernandez je napovedal slovo od košarkarskih igrišč. | Foto Guliverimage

Rudy Fernandez je napovedal slovo od košarkarskih igrišč.

Foto: Guliverimage

V košarkarski evroligi se je igral predzadnji krog rednega dela. Olympiacos in Monaco sta se z zmago nad Crveno zvezdo oziroma Žalgirisom utrdila v prvi šesterici. Beograjski Partizan je s 94:83 premagal Albo Berlin in ohranil možnosti za play-in. A mu nato dan pozneje nista šla na roko zmagi Anadolu Efesa in Baskonie, ki ostajata pred njim.

Real Madrid si je že zagotovil prvo mesto po rednem delu sezone. Po koncu te sezone je slovo od košarkarskih igrišč napovedal njihov legendarni španski košarkar Rudy Fernandez, ki je ob svojem 39. rojstnem dnevu potrdil, da je ta sezona zadnja v njegovi profesionalni karieri. Fernandez je v evroligi odigral 344 tekem, 325 od teh v dresu Reala. "Težko je, ko slišiš besedo upokojitev, a zdaj sem na tej točki, ko sem že toliko star, da prihaja konec. Res sem hvaležen za vsa leta pri Realu, zdaj je pred mano še nekaj mesecev, v katerih bom skušal klubu pomagati na najboljši možen način," je ob napovedi konca kariere dejal Fernandez.

Možnosti za končnico nima Crvena zvezda z Mikom Tobeyjem, ki je znova izgubila, tokrat s 86:89 proti Olympiacosu. Naturaliziranega slovenskega reprezentanta ni bilo v kadru. Z 20 točkami je bil prvi strelec grške ekipe Moses Wright. Odpisana je tudi že berlinska Alba Berlin z Žigo Samarjem, ki je igrala s Partizanom. Beograjčani so zmagali s 94:83. Štirje Partizanovi košarkarji so bili dvomestni, z 19 točkami prvi strelec James Nunnally. Samar je igral 12 minut, dal pet točk, imel pa tudi tri izgubljene žoge. Partizan je tako dosegel 15. zmago, kot jih je imel pred tem krogom 10. Anadolu Efes.

V petek zvečer je pomembno zmago v boju za deseto mesto, ki še vodi v play-in dosegel Anadolu Efes. Premagal je prav svojega največjega tekmeca Fenerbahče (82:80). Še težje delo v boju za prvo deseterico je imela Baskonia, a jo je opravila z odliko. Za potrditev končnice je premagala vodilno moštvo lige Real Madrid (95:91). Olimpia Milano je z 90:75 premagala Virtus iz Bologne in ima tako zdaj s 15. zmagami (tako kot Partizan) pred zadnjim krogom zmago manj od 10. Efesa.

Barcelona, ki je med šest, je v napeti končnici tekmi z 92:89 premagala Macabbi Tel Aviv, ki si je tako priprl vrata do neposredne vozovnice za končnico. Z 22 točkami je bil prvi strelec tekme v katalonski prestolnici košarkar izraelske ekipe Wade Baldwin.

Evroliga, 33. krog:

Četrtek, 4. april:

Petek, 5. april:

Lestvica:

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić v norem trilerju
Luka Dončić poraz proti Golden State Warriors
Sportal Luka Dončić najprej do prestižne nagrade, nato drama v San Franciscu
Ne spreglejte