Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 12. 2023,
22.38

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Alba berlin Žiga Samar Barcelona Real Madrid Mike Tobey Crvena zvezda Partizan Beograd Evroliga

Petek, 15. 12. 2023, 22.38

4 mesece, 2 tedna

EVROLIGA, 14. KROG

Jasikevičius debitiral z zmago, spodrsljaj Barcelone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Crvena zvezda Mike Tobey | Mike Tobey je k zmagi Crvene zvezde nad Albo prispeval dve točki. | Foto Guliverimage

Mike Tobey je k zmagi Crvene zvezde nad Albo prispeval dve točki.

Foto: Guliverimage

Košarkarji madridskega Reala so dosegli še 13. zmago v evroligi in ostajajo na vrhu razpredelnice. V 14. krogu so doma ugnali Bayern iz Münchna z 88:73. Slovenski reprezentant Mike Tobey je v dresu Crvene zvezde odigral slabih 14 minut in dosegel dve točki ob zmagi proti Albi Berlin. Pri tej zaradi poškodbe Žige Samarja ni bilo v kadru. Na zadnji tekmi kroga je Barcelona izgubila proti Milanu. Novi trener Fenerbahčeja Šarunas Jasikevičius pa je debitiral z zmago nad Monacom.

Cedevita Olimpija Justin Cobbs
Sportal Cedevita Olimpija v zadnji sekundi zapravila met za zmago

Real še naprej blesti v tej sezoni evrolige. Izgubil je le proti Fenerbahčeju v 10. krogu in še to po podaljšku. Tokrat se je sprva še mučil z Bayernom, na koncu pa unovčil kakovost in zanesljivo prišel do 13. zmage v tem tekmovanju.

Zmagi sta slavila tudi oba beograjska predstavnika. Partizan je po gostujoči zmagi proti Žalgirisu s 93:85 napredoval na peto mesto lestvice. Litovcem ni pomagalo niti 33 točk Keenana Evansa.

V Beogradu je Crvena zvezda s 85:71 ugnala Albo iz Berlina. Domači so po treh četrtinah vodili za 18 točk in dvoboj mirno pripeljali do konca za peto zmago v tekmovanju. Mike Tobey je odigral 13:40 minute in dosegel dve točki.

Na preostalih tekmah je Maccabi Tel Aviv v Beogradu premagal Anadolu Efes s 95:86, Virtus Bologna je po zaslugi 27 točk Marca Belinellija deseto zmago vpisala na gostovanju pri Baskonii. Italijanski predstavnik je bil boljši z 91:81. Panathinaikos pa je v Franciji po zbrani končnici premagal Asvel Villeurbanne z 89:81.

Na zadnji tekmi kroga je drugouvrščena Barcelona priznala premoč Milanu.

Jasikevičius novi trener Fenerbahčeja

Litovski košarkarski strokovnjak Šarunas Jasikevičius je novi trener turškega Fenerbahčeja. Sedeminštiridesetletnik iz Kaunasa je podpisal pogodbo do konca sezone 2025/26, je istanbulski velikan sporočil na spletni strani. Nekdanji košarkar ljubljanske Olimpije in še številnih drugih uglednih klubov bo na klopi zamenjal Grka Dimitrisa Itudisa, ki ga je istanbulski klub odstavil na začetku tega tedna.

Šarunas Jasikevičius je novi trener Fenerbahčeja. | Foto: Reuters Šarunas Jasikevičius je novi trener Fenerbahčeja. Foto: Reuters

Jasikevičius je kot glavni trener kariero začel leta 2016, ko je vodil Žalgiris, štiri leta kasneje pa se je preselil k Barceloni, s katero se je razšel po koncu prejšnje sezone le nekaj dni po osvojitvi naslova španskih prvakov in četrtem mestu v Evroligi.

Evroliga, 14. krog

Četrtek, 14. december:

Petek, 15. december:

Lestvica:

Žiga Samar Alba Berlin
Sportal Crvena zvezda ostaja brez zmage v gosteh, Barcelona zapravila 16 točk prednosti
Ne spreglejte