Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 12. 2023,
22.30

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Alba berlin Žiga Samar Partizan Beograd Mike Tobey Crvena zvezda Barcelona Real Madrid Evroliga

Petek, 1. 12. 2023, 22.30

4 mesece, 3 tedne

EVROLIGA, 11. krog

Real prvič na kolenih, Zvezda premagala Efes

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Crvena Zvezda evroliga | Crvna Zvezda je v 11. krogu evrolige prišla do četrte zmage. | Foto Guliverimage

Crvna Zvezda je v 11. krogu evrolige prišla do četrte zmage.

Foto: Guliverimage

Košarkarji madridskega Reala so v 11. krogu evrolige v gosteh po podaljšku izgubili proti Fenerbahčeju z 99:100. Za kraljevi klub je to šele prvi poraz v letošnji sezoni evrolige, z desetimi zmagami pa ostajajo na vrhu razpredelnice. Je pa izgubila druga carigrajska ekipa. Crvena Zvezda je Anadaolu Efes premagala s 97:83.

Prvi poraz Reala. | Foto: Guliverimage Prvi poraz Reala. Foto: Guliverimage Madridčani so v Istanbulu odločno začeli in prvo četrtino dobili z 29:16. Vodili so tudi po koncu druge in tretje, v zadnji pa so domači košarkarji izid poravnali, ko je deset sekund pred koncem tekmo v podaljške s trojko popeljal Scottie Wilbekin. Fenerbahče praktično na dvoboju ni vodil v nobenem trenutku z izjemo čistega konca.

Pa tudi takrat so Turki še vedno zaostajali. Šest sekund pred iztekom časa so po prostih metih Marka Gudurića zaostajali za točko (98:99), nato pa so Madridčanom z agresivno visoko postavljeno obrambo uspeli ukrasti žogo, s polaganjem pa je tekmo manj kot sekundo pred koncem odločil Yam Madar.

Crvena Zvezda je v 11. krogu prišla do svoje četrte zmage, premagala je to sezono neprepričljivi Anadolu Efes, ki ostaja pri petih zmagah. Istanbulčani so po treh četrtinah še vodili z 72:70, nato pa je Zvezda zadnjo dobila s 25:13 in zmagala z rezultatom 97:83. Nemanja Nedović je dal 23 točk, Luka Mitrović 19, Yago Dos Santos pa 15. Slovenski reprezentant Mike Tobey je igral samo 11 minut in zbral pet točk, tri skoke in asistenco.

V kneževini sta se Monaco in Olympiakos pomerila za sedmo zmago v sezoni, boljši so bili domačini, ki so slavili s 85:77 in skočili na tretje mesto. Berlinska Alba, za katero tokrat zaradi težav s stopalom ni igral Žiga Samar, je na gostovanju visoko izgubila proti Maccabi Tel Avivu z 81:102 in pri zgolj eni zmagi ostaja na dnu lestvice.

Evroliga, 11. krog

Četrtek, 30. november:

Petek, 1. december:

Lestvica:

Ne spreglejte