Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
7. 11. 2018,
13.08

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov Petrol Olimpija ABA Zoran Martić Blaž Mesiček

Sreda, 7. 11. 2018, 13.08

5 let, 6 mesecev

Iz tabora Petrola Olimpije

Divji ljubljanski ritem z vprašanjem (ne)potrpežljivosti

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50
Luka Šamanić | Nov evropski preizkus za Olimpijo | Foto Vid Ponikvar

Nov evropski preizkus za Olimpijo

Foto: Vid Ponikvar

V divjem ritmu košarkarjev Petrola Olimpije bo danes v Stožicah (18.30) v okviru 5. kroga lige prvakov gostovala vodilna ekipa litovskega prvenstva Neptunas, proti kateri naj bi slovenski prvaki nastopili v okrepljeni zasedbi. 

Petrol Olimpija Netunas Klaipeda liga prvakov
Sportal Olimpija vnovič nemočna na domačem parketu

"V Stožice prihaja vodilna ekipa litovskega državnega prvenstva, ki je v zelo dobri formi tudi v ligi prvakov. Neptunas Klaipeda ni ekstremno visoko moštvo, po drugi strani pa gre za klasično litovsko ekipo z veliko odličnimi strelci z razdalje, kar je zagotovo največja nevarnost za nas. Naredili bomo vse, da pred domačimi navijači dosežemo še drugo zaporedno zmago v ligi prvakov," pred sredinim košarkarskim večerom, ki se bo v Stožicah začel ob 18.30, razmišlja trener Petrola Olimpije Zoran Martič, ki je še v ponedeljek ekipo vodil proti Budućnosti, v divjem ritmu pa ga nato v soboto in nedeljo čakata še domača obračuna s Crveno zvezdo in Šenčurjem.

Jan Špan: eden od motorjev ljubljanske igre | Foto: Vid Ponikvar Jan Špan: eden od motorjev ljubljanske igre Foto: Vid Ponikvar

Potrpežljivost z (ne)določenim rokom trajanja

Za Olimpijo bo to že šestnajsta tekma v sezoni. Do danes so zmaji zbrali šest zmag, pri čemer so polovico vknjižili v državnem prvenstvu, medtem ko so v ligi prvakov, kjer merijo na uvrstitev v drugi del tekmovanja, po treh porazih do prvega skalpa prišli šele pretekli teden. Ob tem v zraku sicer vseskozi ostaja prošnja za potrpežljivost, ki so jo ob pomladitvi ekipe na javnost naslovili v Stožicah.

Kot na dlani je, da bo ljubljansko občinstvo pokazalo več potrpežljivosti, če bo na parketu spremljalo borbenost in požrtvovalnost, predvsem pa ob jasnem igralskem konceptu obljubljeno parado nadarjenosti. Vsaj ob zadnjem evropskem večeru v Stožicah, kjer je ob ljubljanski brezkrvnosti vladal Virtus, teh elementov zanesljivo ni bilo, zato bo tokratna tekma še večji izziv.

Evroligaški preizkus

Tako Olimpija kot tudi Neptunas sta v tej sezoni že preverila vrednost svojih delnic proti evroligašu. Litovci v državnem prvenstvu, Slovenci v ligi ABA. Spomin na ljubljanski poraz proti Budućnosti je še svež, saj so Ljubljančani v Podgorici gostovali v ponedeljek (85:69). Čeprav so po seriji trojk v drugem polčasu nadoknadili visok zaostanek, pa je bilo očitno, da so pri črnogorski višji prestavi nemočni. Drugačna je izkušnja moštva iz Klaipede. Vodilno moštvo litovskega prvenstva je namreč v 6. krogu visoko porazilo Žalgiris iz Kaunasa (60:75).

Domače okrepitve

Za Olimpijo je v Morači prvič zaigral Marko Simonović, ki bo zdaj preizkusil tudi ljubljanske obroče. Trenerju Martiču utegne biti po poškodbi stegenske mišice znova na voljo Scottie Reynolds, zanesljivo pa se vračata kapetan Mirza Begić in mladi organizator igre Blaž Mesiček. "Medtem ko je ekipa igrala, smo tukaj v Ljubljani trdo trenirali. Pred domačimi navijači se želimo prikazati v najboljši luči in še drugič zmagati na evropskem prizorišču," pravi Mesiček, ki je svoje igralce v Ljubljani znova pozdravil šele dan pred tekmo.

Luka Dončić
Sportal Dončić brez sramu in zadržkov med evropskimi velikani
Ne spreglejte