Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
28. 11. 2018,
14.46

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,21

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks

Sreda, 28. 11. 2018, 14.46

5 let, 4 mesece

Bo Luka Dončić zaradi težav izpustil tekmo?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,21
Luka Dončić | Luka je moral ponedeljkov trening zaradi bolezni izpustiti. | Foto Guliver/Getty Images

Luka je moral ponedeljkov trening zaradi bolezni izpustiti.

Foto: Guliver/Getty Images

Prvi mož Dallas Mavericks Luka Dončić je zaradi bolezni izpustil ponedeljkov trening, a kljub temu odpotoval z ekipo v Houston, kjer čaka njegovo ekipo ponoči nova tekma. Pri slovenskem košarkarju je še vedno narisan vprašaj, ali bo nastopil.

Za kakšno bolezen natančno gre pri Luki Dončiću, niso sporočili iz Dallasa. Če v Houstonu ne bo stopil na parket, bo to prva tekma v ligi NBA, ki jo bo moral zaradi višje sile izpustiti.

A je dober znak podatek, da se je skupaj s soigralci vendarle vkrcal na letalo. Pred tekmo se bo strokovni štab na čelu z glavnim trenerjem Rickom Carlislejem odločil, ali bo najboljšega košarkarja Dallasa poslal v boj z Raketami.

Luka je zaigral na 18 tekmah in je z 19,1 točke, 6,6 skoka in 4,3 asistence najboljši posameznik Teličkov, zato bi bila njegova odsotnost proti Houstonu velik udarec.

Luka Dončić
Sportal Dončić dočakal, kar si je želel

Pod vprašajem Dončić, Smith jr. in Powell

Pri Dallasu je prav tako pod vprašajem nastop Dennisa Smitha jr., ki ima težave z zapestjem. Takšen status kot Dončić ima tudi Dwight Powell (koleno), zagotovo pa ne bo na delu veterana Dirka Nowitzkega.

Ali bo igral, se bo odločil trenerski štab na čelu z Rickom Carlislejem. | Foto: Getty Images Ali bo igral, se bo odločil trenerski štab na čelu z Rickom Carlislejem. Foto: Getty Images

"Dober trening je opravil, zato sem optimističen," je Carlisle dejal o Smithu, ki si je na sobotni tekmi proti Bostonu zvil desno zapestje, v ponedeljek pa že bil na treningu.

Powell je na stranskem tiru že od prejšnje srede, tudi pri njem pa so vse bolj pozitivni znaki, da se bo lahko kmalu vrnil v pogon.

"Houston pomeni raznorazne izzive, ki nam jih ni še nobena ekipa v sezoni. Z Jamesom Hardnom in Chrisom Paulom imajo dva MVP-igralca, okoli njiju pa je zgrajena odlična ekipa. Dobro bomo morali igrati v obrambi," poudarja Carlisle.

Halleluka
Trendi V ZDA posneli pesem o "odrešeniku" Luki Dončiću

Pri Dallasu upajo, da Paul še ne bo pripravljen

A bo morda delo nekoliko lažje, saj je pri Paulu napisana zvezdica za obračun z Dallasom. Težave ima namreč s stegensko mišico, sam pa je poudaril, da ne bo hitel z vrnitvijo na parket. Zato morda ne bo na delu niti ponoči.

James Harden (desno) bo proti Dallasu zagotovo igral, pri Chrisu Paulu (levo) pa je še vprašaj. | Foto: Reuters James Harden (desno) bo proti Dallasu zagotovo igral, pri Chrisu Paulu (levo) pa je še vprašaj. Foto: Reuters

Dallas je v zadnjem obdobju bolj vroče moštvo kot Houston, ki je izgubil zadnje tri tekme, vse na gostovanju. Na domačih tleh imajo Rakete štiri zmage in štiri poraze. Zato pa je Dallas zelo slab na gostovanjih. Doma je pri osmih zmagah in le dveh porazih, na gostujočih tleh pa je v osmih tekmah zabeležil le eno zmago. Če bodo Dončić in druščina želeli napasti končnico, bodo morali podjetneje igrati tudi na tujih tleh. In že ponoči bo nova priložnost.

Luka Dončić
Sportal Najstnik in pol: vroči Dončić novi rekorder lige NBA
Luka Dončić
Sportal Dončić osmešil zvezdnika lige NBA #video
Miami Heat
Sportal Dragićeva Vročica izgubila doma, a lahko bi se razpletlo precej drugače #video
Ne spreglejte