Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2018,
7.21

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

NBA Miami Heat

Sreda, 28. 11. 2018, 7.21

5 let, 4 mesece

Liga NBA, 27. november

Dragićeva Vročica izgubila doma, a lahko bi se razpletlo precej drugače #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
Miami Heat | Vročica je po vroče-hladni predstavi doma tesno izgubila proti Atlanti. Gostje so bili boljši z rezultatom 115:113. | Foto Reuters

Vročica je po vroče-hladni predstavi doma tesno izgubila proti Atlanti. Gostje so bili boljši z rezultatom 115:113.

Foto: Reuters

V ligi NBA je bilo v noči na sredo odigranih pet tekem. Na delu so bili tudi košarkarji Miamija Gorana Dragića, a ta zaradi poškodbe kolena znova ni mogel pomagati svoji ekipi. Vročica je na domačem terenu s tesnim izidom 113:115 izgubila proti moštvu Atlanta Hawks, ki se je s peto zmago v tej sezoni (in 16 porazi) odlepilo z dna vzhodne konference in je trenutno na predzadnjem mestu, pred ekipo Clevelanda.

Tudi Miami ne blesti. Današnji poraz je že sedmi v tej sezoni in peti na zadnjih šestih tekmah, kar zadostuje za trenutno 11. mesto (od 15 ekip) na vzhodu. Kapetan evropskih košarkarskih prvakov Goran Dragić je zaradi težav s kolenom izpustil že pet tekem in ni znano, kdaj bo znova lahko igral.

Vrhunci obračuna med Miamijem in Atlanto

Miami je dobro začel. Po prvi četrtini je vodil z 38:35, kar je rekord sezone za Vročico, nato pa v drugi močno popusti (delni izid 14:33), se znova vrnil v predzadnji (34:32) in bil odličen v zadnji (27:15). Tekmo bi v prid domačih lahko odločil Josh Richardson (z 22 točkami najbolj razigran član Miamija), a je je po podaji Dwyana Wada zgrešil met za tri točke. To je še drugi zaporedni poraz Miamija, in šesti na domačem parketu.

Trae Young Josh Richardson | Foto: Reuters Foto: Reuters

Pri zmagovalcih, Atlanti Hawks, sta izstopala Taurean Prince (18 točk) in vroči novinec Trae Young, ki je s 17 točkami, desetimi asistencami in petimi skoki v statistiko vpisal dvojni dvojček.

Toronto je s 122:114 premagal Memphis, zabeležil šesto zaporedno zmago, Kyle Lowry pa je s 24 točkami šestnajstič v nizu proti grizlijem dosegel dvomestno število točk.

Los Angeles Lakers so si privoščili poraz proti Denverju s 85:117. Zvezdnikov jezernikov LeBron James je dosegel vsega 14 točk, najmanj v sezoni.

Detroit je s 115:108 ugnal New York, za zmagovalce je Blake Griffin dosegel 30 točk, kar je bil najboljši strelski dosežek večera.

Indiana je bila s 109:104 boljša od Phoenixa, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov. Zmago ji je zagotovil Bojan Bogdanović s trojko 31 sekund pred koncem. Najboljša strelca Indiane sta bila Domantas Sabonis in Doug McDermott, oba sta s klopi dosegla 21 točk, Sabonis je v statistiko vpisal še 16 skokov.

V noči na četrtek tekma čaka Luko Dončića, z Dallasom bo gostoval pri Houstonu.

Ne spreglejte