Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 5. 2008,
15.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 18. 5. 2008, 15.59

8 let

Stare solo do zmage v Avstriji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Avstriji je bila na sporedu 11. enodnevna kolesarska dirka Raiffeisen Grand Prix (1.2), na kateri je slavil zmago Slovenec Matej Stare. Kolesar Perutnine je solo prikolesaril v cilj.

Na 175 kilometrov dolgi dirki, ki je bila posvečena spominu na tragično preminulega Andreasa Matzbacherja, so nastopili kolesarji iz treh slovenskih klubov. Barve hrvaške ekipe Loborika je branil tudi dvakratni zmagovalec dirke, Slovenec Igor Kranjec (1998 in 1999). Poleg Kranjca sta doslej na tej dirki slavila zmago še Boštjan Mervar (2002) in Mitja Mahorič (2006). Lani, ko je slavil Christian Pfannberger, (letos Barloworld) na startu ni bilo Slovencev.

Kolesarji so morali prekolesariti deset krogov, v katerih so morali vsakič preko kilometer in pol dolgega vzpona, katerega povprečni naklon je znašal 7,2 odstotka. Že ob koncu prvega kroga je glavnini uspelo pobegniti sedmim kolesarjem, ki so iz kroga v krog povečevali prednost pred glavnino, v kateri so nadzirali potek dirke kolesarji Perutnine. V ospredju je bil namreč Matej Stare.

Na polovici dirke so iz ubežne skupine pobegnili trije kolesarji s Staretom na čelu. ''Zadnje tri kroge sem večinoma sam narekoval tempo v ospredju. Nato sem jim predzadnji krog pobegnil na klanec. Sicer je bilo nato zelo težko zadržati prednost saj je bila trasa 'pod nogo.' V pomoč mi ni bil niti nasprotni veter. Vsekakor sem vesel zmage. Že prvi krog sem pobegnil, ker sem nameraval odpeljati dirko za trening in sem hotel biti vseskozi zelo aktiven. Prihaja namreč najbolj pomemben mesec, ko bodo na sporedu dirke v Sloveniji. Forma še ni najboljša, a sem vsak dan boljši,'' je za Sportal povedal Matej Stare, ki je dosegel že tretjo zmago letos.

Dosedanji zmagovalci dirke:

1996 – Gianluca Sironi (Ita) 1997 – Simone Simonetti (Ita) 1998 – Igor Kranjec (Slo) 1999 – Igor Kranjec (Slo) 2000 – Josef Lontscharitsch (Aut) 2001 – Jan Bratkowski (Nem) 2002 – Boštjan Mervar (Slo) 2003 – Georg Totschnig (Aut) 2004 – Andreas Matzbacher (Aut) 2005 – Krištof Ciesielski (Pol) 2006 – Mitja Mahorič (Slo) 2007 – Christian Pfannberger (Aut)

Ne spreglejte