Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 2. 2008,
21.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 10. 2. 2008, 21.45

8 let

Ptujčani prišli na vrh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zmagovalec 6. etape 33. kolesarske dirke po Kubi (2.1) je Jure Kocjan. Kolesar Perutnine iz Ptuja je s tem dosegel že svojo drugo etapno zmago na dirki.

Današnja etapa je bila dolga 113 kilometrov. Največji nasprotnik glavnine v tej popolnoma ravni etapi je bil veter. Po prvi uri je bila povprečna hitrost 47 kilometrov na uro in se je do cilja še povečala. Na 75. kilometru se je zgodil odločilni trenutek v etapi, saj je v ospredju ostalo 28 kolesarjev. Med njimi je bilo vseh šest kolesarjev Perutnine, ki so v ciljnem šprintu izkoristili številčno premoč in z Juretom Kocjanom dosegli že tretjo etapno zmago na dirki. Druga skupina je v cilj pripeljala več kot dve minuti za zmagovalcem.

Jutri bosta na sporedu dve poletapi. Najprej kolesarje dopoldne čaka 35 kilometrov dolga posamična vožnja na čas, popoldne pa še etapa s ciljem v mestu Sancti Spiritus. Dopoldne lahko največ pričakujemo od Kristjana Korena, ki je specialist za posamično vožnjo na čas. Za zdaj imajo kolesarji Perutnine sijajna izhodišča za nadaljevanje dirke.


Rezultati 6. etape, Camaguey-Ciego de Avila, 113 km:

1. Jure Kocjan (Slo) Perutnina Ptuj 2;19:52 2. Pedro Pablo Perez (Kub) National Team Cuba 3. Luis Macias (Meh) Tacos 4. Alien Garcia (Kub) Iscf Manuel Fajardo 5. Fredy Buergos (Kub) Iscf Manuel Fajardo 6. Raul Granjel (Kub) National Team Cuba 7. Euri Vidal (Dom) National Team Dominicana 8. Noslen Funes (Kub) Centro Tecnico Cienfuegos 9. Yosvani Barea (Kub) Holguin 10. Miguel Ubeto (Ven) National Team Venezuela … 12. Matej Stare (Slo) Perutnina Ptuj 17. Kristjan Koren (Slo) Perutnina Ptuj 19. Matija Kvasina (Hrv) Perutnina Ptuj 21. Mitja Mahorič (Slo) Perutnina Ptuj 28. Radoslav Rogina (Hrv) Perutnina Ptuj vsi isti čas

Ne spreglejte