Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 2. 2023,
16.23

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

1

Natisni članek

Valentin Ferron Francija

Petek, 3. 2. 2023, 16.23

1 leto, 2 meseca

Etoile de Bessèges 2023

Nor prizor v Franciji, kolesar obvisel z mostu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

1

Valentin Ferron | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Prava drama se je odvila včeraj v Franciji v drugi etapi dirke Etoile de Bessèges. Kakšnih 24 kilometrov pred ciljem se je pripetil množični padec in to prav na enem od ozkih kamnitih mostov, čez ograjo tega pa je poletel francoski kolesar Valentin Ferron (TotalEnergies) in obvisel z roba. Prireditelji dirke so drugo etapo nevtralizirali, Ferron jo je odnesel brez hujših poškodb, posnetki dogodka pa so obkrožili svet.

"Še zdaj ne vem, kako se je to sploh zgodilo. Ni bilo časa, da bi predelal stvari," je danes novinarjem na startu tretje etape Dirke Etoile de Bessèges razlagal 24-letni francoski kolesar Valentin Ferron. Včeraj je doživel manjšo dramo. Kakšnih 24 kilometrov pred zaključkom druge etape se je zgodil množični padec in nesrečni Ferron je obvisel z ograje kamnitega mostu.

Kolesar ni bil v preveliki nevarnosti, saj grapa, čez katero je bil speljan mostič, ni bila prav globoka, a se tega v tistem trenutku ni zavedal. "Malce me je zagrabila panika, potem sem pogledal čez ramo in videl, da padec ne bi bil posebej globok. Moje življenje torej ni bilo ogroženo, če bi padel, pa bi si lahko poškodoval gleženj ali koleno," je razlagal dan po incidentu.

Na varno je splezal kar sam, na brežino ga je vodil Axel Laurence iz moštva Alpecin-Deceuninck. "Po padcu se ti v glavi dogaja veliko stvari. Malce si omotičen zaradi navala adrenalina, si dezorientiran in potrebuješ nekaj trenutkov, da se zaveš, kje si, kako si in da se spet zbereš. A tako je pri normalnem padcu na cesti, ko visiš z mostu, pa je nekaj povsem drugega," je še razlagal Ferron, ki pa ne ve natančno, kako se je znašel v tako kočljivem položaju: "Pred mano se je zgodil padec in ustavil sem se, nato pa so začeli naletavati kolesarji od zadaj in nekako so me potisnili na zid mostu. Ne vem točno, kako, ampak kar naenkrat sem visel z mostu."

Ferron se je zahvalil rojaku Laurencu in poudaril, da v takšnih trenutkih v karavani ni tekmecev, ampak vsi poskušajo pomagati, prav tako je pohvalil prireditelje, da so odpovedali nadaljevanje druge etape.    

Dogodek je spomnil na nesrečo Remca Evenepoela na Dirki po LOmbardiji leta 2020. Mladi Belgijec je tedaj poletel z mostu v globel in se pri tem huje poškodoval. 

Preberite še:

Ruben Guerreiro
Sportal Mezgečevi v zadnji etapi poraženi, skupna zmaga Portugalcu
Grega Bole
Sportal Grega Bole še ni pozabil sprintati
Ne spreglejte