Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 8. 2023,
11.12

Osveženo pred

8 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

SP Glasgow 2023 svetovno prvenstvo Mathieu Van der Poel

Torek, 8. 8. 2023, 11.12

8 mesecev, 4 tedne

Pred veličastno zmago še hiter obisk stranišča v eni od hiš ob trasi

Neverjetno ozadje zmage novega svetovnega prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
Mathieu van der Poel | Mathieu van der Poel je prekinitev cestne dirke svetovnega prvenstva zaradi okoljskih protestnikov izkoristil za obisk stranišča v eni od hiš ob trasi. | Foto Reuters

Mathieu van der Poel je prekinitev cestne dirke svetovnega prvenstva zaradi okoljskih protestnikov izkoristil za obisk stranišča v eni od hiš ob trasi.

Foto: Reuters

28-letni Nizozemec Mathieu van der Poel, ki je v nedeljo v Glasgowu na Škotskem postal svetovni prvak v cestni vožnji, je med dirko moral opraviti postanek, brez katerega tega uspeha ne bi bilo. Van der Poel in njegovi reprezentančni kolegi so med skoraj uro dolgim postankom zaradi protestnikov na trasi v hiši gostoljubnega škotskega para opravili nujen obisk toaletnih prostorov.

Zgodbo o zanimivem ozadju dogajanja na cestni dirki svetovnega prvenstva v Glasgowu na Škotskem danes prinaša škotski časopis Daily Record. Kot razkriva, je nizozemski kolesarski zvezdnik Mathieu van der Poel in še nekaj njegovih reprezentančnih kolegov med dirko nujno moralo opraviti veliko potrebo na stranišču. Kako zelo priročno, da je bila dirka po slabih 80 kilometrih zaradi okoljskih protestnikov na trasi za kar 50 minut prekinjena. V tem času je selektor nizozemske izbrane vrste Koos Moerenhout par, ki je dirko spremljal ob cesti, nagovoril in ponižno vprašal, ali je mogoče, da bi nekaj nizozemskih kolesarjev obiskalo njune toaletne prostore.

Mathieu van der Poel thumb | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Škotski par – šlo je za zakonca Davida in Shono Findley – ni omahoval, na široko sta odprla vrata svojega doma in stranišča, pri tem pa si seveda nista predstavljala, da s tem pomagata tudi bodočemu svetovnemu prvaku van der Poelu.

"Z ženo sva stala pred hišo in spremljala dirko, ko se je kar naenkrat cela karavana zaradi protestov ustavila," se je dogajanja spominjal 58-letni Škot. "Po nekaj trenutkih je do naju pristopil nizozemski selektor in naju prosil, ali bi lahko nekaj njegovih kolesarjev uporabilo najino stranišče. In kar naenkrat je cela nizozemska reprezentanca stala na najinem hodniku in čakala na prosto mesto na stranišču."

Mathieu van der Poel | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Po zmagi se jima je van der Poel na nacionalni televiziji zahvalil za gostoljubje posebne vrste, a kot je dejala gospa Findley, to sploh ne bi bilo potrebno. "Zelo prijazno od njega, ampak res ne bi bilo treba. Tako ali tako se nama je že zahvalil, sicer pa so bili vsi Nizozemci zelo prijazni," je dejala Škotinja.

Tovrstne težave v kolesarstvu niso redkost, spomnimo se samo Toma Dumoulina, prav tako nizozemskega kolesarja, ki je leta 2017, ko je vodil na Dirki po Italiji, kar sredi etape moral spustiti hlače in ob cesti opraviti veliko potrebo.

Tom Dumoulin
Sportal Pet let od enega najbolj bizarnih dogodkov v svetu športa #video

Preberite še:

Tadej Pogačar Krištof Knap
Sportal Kako je stanje Tadeja Pogačarja ocenil reprezentančni zdravnik?
Sportal Debata na spletu: Roglič kot podajalec bidonov?
Tadej Pogačar Glasgow SP 2023
Sportal Selektor Uroš Murn: Tadej si zasluži globok priklon #video
Tadej Pogačar Mads Pedesren Glasgow SP 2023
Sportal Hudi napori zdelali Pogačarja, zaradi slabega počutja moral prekiniti intervju #video
Mathieu van der Poel Pogačar Van Aert Glasgow SP 2023
Sportal Veličastna zmaga van der Poela, izjemna predstava Pogačarja!
Sportal Drama na SP: zakaj so protestniki prekinili elitno cestno dirko

 

Ne spreglejte