Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 8. 2023,
11.13

Osveženo pred

9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,06

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič SP Glasgow 2023 svetovno prvenstvo Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Ponedeljek, 7. 8. 2023, 11.13

9 mesecev

Debata na spletu: Roglič kot podajalec bidonov?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,06

Na družbenih omrežjih se je med nedeljsko cestno dirko na svetovnem kolesarskem prvenstvu v Glasgowu na Škotskem razvila zanimiva debata. Nekateri ljubitelji kolesarstva so se namreč spraševali, ali je med osebjem, ki je ob progi delilo bidone izčrpanim kolesarjem, tudi Primož Roglič in ali to pomeni, da bo na petkovem kronometru branil barve Slovenije.

To seveda ni bil Primož Roglič, ki je trenutno na višinskih pripravah v Tignesu v Franciji, kjer se z Janom Tratnikom pripravlja na Dirko po Španiji, ki se bo začela 26. avgusta, ampak nekdanji kolesar ekipe Adria Mobil Nik Čemažar. Zanimivo je, da je Čemažar v sezoni 2017, takrat še kot mladinec, postal državni prvak v vseh kolesarskih disciplinah (na velodromu, v kronometru in na cestni dirki), kar je izjemna redkost.

Cestna dirka svetovnega prvenstva se je sicer končala z zmago Nizozemca Mathieuja van der Poela, ki bo tako na vseh dirkah do naslednjega prvenstva nosil prestižno mavrično majico. Na zmagovalnem odru sta se mu pridružila stari znanec Belgijec Wout Van Aert, s katerim si že od otroštva redno delita stopničke na dirkah v ciklokrosu, in slovenski šampion Tadej Pogačar, ki je v ciljnem sprintu za bronasto medaljo, prvo za Slovenijo na cestnih dirkah po letu 2001, ugnal enega najhitrejših kolesarjev na svetu Danca Madsa Pedersena.

Zmagovalna trojna cestne dirke svetovnega prvenstva v Glasgowu na Škotskem.  | Foto: Guliverimage Zmagovalna trojna cestne dirke svetovnega prvenstva v Glasgowu na Škotskem. Foto: Guliverimage

Pogačar bo v petek kot edini Slovenec nastopil še v vožnji na čas.

Slovensko člansko vrsto na SP v Glasgowu so ob odsotnosti Rogliča, Tratnika in Mateja Mohoriča sestavljali Matevž Govekar, Luka Mezegec, Domen Novak, Jaka Primožič, Tilen Finkšt, Kristijan Koren in Anže Skok. Dirko je končalo samo 51 kolesarjev od 194 na startu, kar je dovolj zgovoren podatek o težavnosti dirke, med njimi dva Slovenca, poleg Pogačarja še Govekar, ki je na svojem prvem svetovnem prvenstvu osvojil 33. mesto.

Preberite še:

Tadej Pogačar Mads Pedesren Glasgow SP 2023
Sportal Hudi napori zdelali Pogačarja, zaradi slabega počutja moral prekiniti intervju #video
Mathieu van der Poel Pogačar Van Aert Glasgow SP 2023
Sportal Veličastna zmaga van der Poela, izjemna predstava Pogačarja!
Sportal Drama na SP: zakaj so protestniki prekinili elitno cestno dirko
Ne spreglejte