Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 8. 2023,
19.34

Osveženo pred

9 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,68

Natisni članek

SP Glasgow 2023 Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Nedelja, 6. 8. 2023, 19.34

9 mesecev, 2 tedna

Hudi napori zdelali Pogačarja, zaradi slabega počutja moral prekiniti intervju #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,68
Tadej Pogačar Mads Pedesren Glasgow SP 2023 | Tadej Pogačar je v boju za bron ugnal enega najboljših sprinterjev na svetu, Danca Madsa Pedersena. | Foto Guliverimage

Tadej Pogačar je v boju za bron ugnal enega najboljših sprinterjev na svetu, Danca Madsa Pedersena.

Foto: Guliverimage

Tadej Pogačar je na svetovnem prvenstvu v cestni vožnji v Glasgowu na Škotskem osvojil bronasto kolajno, potem ko je v sprintu ugnal Danca Madsa Pedersena, a je v cilju priznal, da so bili napori kar 271 kilometrov dolge dirke s skoraj 500 ovinki, nešteto napadi in pospeševanji ogromen zalogaj. Zaradi slabega počutja, vrtoglavice in krčev ga je iz mešane cone, kjer so športniki na voljo za izjave, pospremil zdravnik Kolesarske zveze Slovenije. Pogačar se je pozneje udeležil novinarske konference in povedal, da se po obisku toaletnih prostorov počuti bolje. 

"Ali sem užival? Uf, ne. To je bila ena najtežjih dirk, kar sem jih kdaj vozil. Bilo je res noro. Užival sem do zadnjih 70 kilometrov, potem je bil boj do cilja," je v prvi izjavi po dirki priznal Tadej Pogačar, ki je na cestni dirki svetovnega prvenstva v Glasgowu osvojil bron. To je šele druga medalja za Slovenijo na cestnih dirkah svetovnih prvenstev. Prvo medaljo, prav tako bron, je pred 22 leti v Lizboni osvojil Andrej Hauptman, danes Pogačarjev športni direktor v ekipi UAE Emirates. Tudi Primož Roglič ima medaljo s svetovnega prvenstva, leta 2017 je bil v Bergnu na Norveškem v kronometru drugi.

Pogačar je bil v cilju povsem izčrpan, zaključni sprint z Dancem Madsom Pedersenom pa je opisal kot sprint dveh hodečih mrtvecev. "To ni bil več pravi sprint. Vsi smo bili mrtvi. Bil je sprint hodečih trupel. Po takem dnevu bi mu (Pedersenu, op. a.) dal stopničke, saj je trdo delal za to," je Pogačar izpostavil prizadevanja danskega kolesarja.

"Ugotovil sem, da je Mathieu (van der Poel, novi svetovni prvak, op. a.) premočan, sem pa vseeno poskušal osvojiti drugo mesto in zato v zadnjih kilometrih poskušal prihraniti čim več energije. Zato nisem več lovil na polno in občasno preskočil tudi kakšno menjavo," je priznal slovenski kolesarski šampion. "Ugotovil sem tudi, da nisem najmočnejši od trojice, saj se mi ni uspelo odlepiti na vzponih. Zame so bili nekoliko prekratki," je ocenil Pogačar, ki je danes očitno res izčrpal vse zaloge energije. 

Tadej Pogačar Mads Pedersen | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Zaradi slabega počutja so ga namreč sredi intervjujev odpeljali iz mešane cone, kjer se športniku ustavijo za izjave. Pogačar se je pozneje udeležil novinarske konference in povedal, da se po obisku toaletnih prostorov počuti bolje. 

Preberite še:

Mathieu van der Poel Pogačar Van Aert Glasgow SP 2023
Sportal Veličastna zmaga van der Poela, izjemna predstava Pogačarja!
Sportal Drama na SP: zakaj so protestniki prekinili elitno cestno dirko
Tadej Pogačar Slovenija SP
Sportal Tadej Pogačar hrepeni po mavrični majici #video
Tadej Pogačar
Sportal Murn: Daljša in težja kot bo dirka, več možnosti ima Pogačar
Gal Glivar
Sportal Mladi slovenski kolesar na preizkušnji pri Pogačarjevi ekipi
Ne spreglejte