Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 10. 2023,
16.47

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Češča vas velodrom Žak Eržen

Ponedeljek, 23. 10. 2023, 16.47

6 mesecev, 1 teden

Na DP na velodromu osem kolajn Žaka Eržena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Žak Eržen | Žak Eržen je osvojil osem kolajn. | Foto Ana Kovač

Žak Eržen je osvojil osem kolajn.

Foto: Ana Kovač

Od petka do nedelje je v Češči vasi pri Novem mestu potekalo državno kolesarsko prvenstvo na velodromu. V članski konkurenci sta bila z dvema naslovoma najuspešnejša Natan Gregorčič in Eduard Žalar, pri starejših mladincih pa Žak Eržen, ki je skupno med člani in starejšimi mladinci osvojil osem kolajn, od tega šest zlatih.

Natan Gregorčič, član Ljubljane Gusto Santica, je slavil na dirki na izpadanje in v posamičnem zasledovanju na 4000 m, obenem je bil še dvakrat drugi in trikrat tretji. Eduard Žalar pa je bil najboljših v kronometru na 1000 m ter v sprintu.

V disciplini Madison (30 km) je med člani slavil dvojec Erazem Valjavec, Žak Eržen, drugo mesto je zasedla ekipa Hotela Ribno z Domnom Oblakom in Tinetom Jenkom, tretja je bila Krka z Markom Poberajem in Luko Ziherlom.

V dirki na končni cilj je med člani slavil Tilen Finkšt pred Gregorčičem in Jako Špoljarjem. Pri starejših članih je bil najboljši Nejc Peterlin, pri mlajših članih pa Bastian Petrič.

V sprintu je bil med člani pričakovano najboljši Žalar, ki je v finalu premagal Marka Poberaja. V boju za tretje mesto je bil najboljši Luka Ziherl. Med starejšimi mladinci je bil najboljši Eržen, med mlajšimi mladinci pa Žan Lopatič.

V dirki na točke je bil v elitni konkurenci prvi Marko Pavlič pred Grego Podlesnikom in Gregorčičem. Pri starejših članih je Eržen zasedel drugo mesto, slavil je Aljaž Žafran. Pri mlajših mladincih je največ točk zbral Tim Mervar.

Eržen je bil pri starejših mladincih najboljši tudi v disciplini Omnium, pri članih pa se je naslova veselil Jaka Špoljar, ki je zbral več točk od Mihaela Štajnarja in Grege Podlesnika.

V kronometru na 1000 m je kot rečeno slavil Žalar pred Poberajem in Gregorčičem, pri starejših mladincih pa je vnovič slavil Eržen. Mlajši mladinci so se merili na pol krajši razdalji, zmagal pa je Žan Lopatič.

V dirki na izpadanje je med člani naslov osvojil Gregorčič pred Ziherlom in Tilnom Finkštom, medtem ko sta v mlajših kategorijah slavila Jakob Omrzel (starejši mladinci) in Mai Prevejšek (mlajši mladinci).

V ekipni vožnji na 4000 m je bila najboljša zasedba mebloJOGI Pro-Concrete v zasedbi Matic Žumer, Mihael Štajnar, Marko Pavlič, Luka Vrhovnik. V obeh mlajših selekcijah je bila najboljša ekipa Adrie Mobila.

Ekipni sprint je pri članih pripadel Luki Ziherlu, Jaki Vovku in Gregi Podlesniku v ekipi KK Kranj, med starejšimi mladinci je še drugo ekipno zlato z Adrio Mobil osvojil Eržen, pri mlajših mladincih pa so bili najboljši kolesarji ekipe Pogi Team UAE Generali.

Osemnajstletni Eržen, ki bo od leta 2025 dirkal za ekipo svetovne serije Bahrain Victorious, je na DP skupaj osvojil šest zlatih, eno srebrno in eno bronasto kolajno.

V prvi disciplini petkovega dne, posamičnem zasledovanju na 4000 m, je slavil Gregorčič pred Andražem Skokom in Markom Pavličem. Pri starejših mladincih je bil najboljši Erazem Valjavec, pri mlajših mladincih pa Vanja Kuntarič Žibert.

To je bilo prvo DP na velodromu v Češči vasi, potem ko se je zaradi obilnega sneženja konec januarja zrušila streha. Ustrezno so velodrom pokrili v začetku avgusta.

Preberite še:

Sep Kuss Primož Roglič Vuelta 2023
Sportal "Mislim, da je za vse nas bolje, da je Roglič v drugi ekipi"
Primož Roglič
Sportal Primož Roglič: Ničesar nočem obžalovati
Jai Hindley
Sportal Zaradi Rogličevega prihoda ga je zaskrbelo
Ne spreglejte