Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 11. 2023,
9.15

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

Natisni članek

Bahrain Victorious UAE Emirates Adria Mobil Žak Eržen Gal Glivar Anže Ravbar

Sreda, 15. 11. 2023, 9.15

5 mesecev, 2 tedna

Slovenec v dresu evropskega prvaka se seli v razvojno ekipo UAE

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88
Anže Ravbar | 18-letni Anže Ravbar bo iz Adrie Mobil prestopil v razvojno ekipo UAE, ekipo UAE Gen Z.  | Foto Guliverimage

18-letni Anže Ravbar bo iz Adrie Mobil prestopil v razvojno ekipo UAE, ekipo UAE Gen Z.

Foto: Guliverimage

Pri ekipi UAE Emirates so pred časom razkrili, da bodo z letom 2024 lansirali razvojno ekipo UAE Team Emirates Gen Z, v kateri se bodo razvijali kolesarji, mlajši od 23 let. V njej bosta po novem tudi evropski mladinski prvak Anže Ravbar, ki so ga na Kolesarski zvezi Slovenije v ponedeljek razglasili za najboljšega mladega slovenskega cestnega kolesarja, in Gal Glivar, ki je letos že nekajkrat dobil priložnost tudi v ekipi UAE. Ekipo naj bi kot športni direktor vodil nekdanji profesionalni kolesar Jan Polanc.

Kolesarji razvojne ekipe UAE Team Emirates Gen Z bodo dirkali na kontinentalni ravni in tam nabirali izkušnje za preskok na dirke svetovne serije. Nad mlado ekipo, ki bo večinoma sestavljena iz kolesarjev, mlajših od 20 let, bo bedel izkušeni Matxin Fernandez, ki izjemno pomembno vlogo igra tudi v glavni ekipi Emiratov, kjer vloga prve kolesarske violine pripada Tadeju Pogačarju.

kolo | Foto:

V njej bosta tudi slovenska kolesarja, 18-letni evropski mladinski prvak Anže Ravbar, ki je že večkrat namignil, da mu je evropski mladinski naslov odprl številna vrata, in 21-letni Gal Glivar, ki se je v ekipi UAE kalil že od avgusta letos. Oba sta kolesarsko pot začela v slovenski ekipi Adria Mobil. 

Tudi Gal Glivar bo kariero nadaljeval v razvojni ekipi UAE Gen Z. | Foto: Vid Ponikvar Tudi Gal Glivar bo kariero nadaljeval v razvojni ekipi UAE Gen Z. Foto: Vid Ponikvar

Po poročanju spletnega portala peloton.si naj bi ekipo kot eden od športnih direktorjev vodil nekdanji član ekipe Jan Polanc, ki je zaradi težav s srcem letos predčasno končal kariero. Na Kolesarski zvezi Slovenije so mu v ponedeljek na slavnostnem večeru zvezd podelili posebno priznanje ob koncu kariere.

V razvojno ekipo se seli še en kolesar Adrie Mobil, in sicer 18-letni Žak Eržen, ki bo v prihodnji sezoni član ekipe Friuli Victorius, za sezoni 2025 in 2026 pa že ima sklenjeno pogodbo z ekipo Bahrain Victorious, ki jo vodi njegov oče Milan Eržen.

Intervju z Žakom Erženom: 

Žak Eržen
Sportal Slovenski najstnik z glavo na pravem mestu pred novim izzivom

Preberite še:

Tadej Pogačar Lora Klinc Primož Roglič
Sportal Že brona je bil vesel, a v prihodnosti meri na zlato
Josip Radaković
Sportal V življenju je preizkusil marsikaj, da je prišel na zdajšnjo pot
Ne spreglejte