Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 7. 2019,
4.00

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Richard Carapaz Ineos Movistar Mikel Landa Nairo Quintana Sunweb Tom Dumoulin Vincenzo Nibali Bahrain Merida Jumbo-Visma Katjuša Simon Špilak

Ponedeljek, 15. 7. 2019, 4.00

4 leta, 9 mesecev

Obeta se vroče prestopno poletje

Ineos bo še močnejši, prihaja Carapaz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Richard Carapaz | Zmagovalec letošnjega Gira Ekvadorec Richard Carapaz naj bi bil na poti k Ineosu. | Foto Giro/LaPresse

Zmagovalec letošnjega Gira Ekvadorec Richard Carapaz naj bi bil na poti k Ineosu.

Foto: Giro/LaPresse

Medtem ko se letošnja Dirka po Franciji šele dobro razvnema, pa se že napoveduje vroč prestopni rok, ki se bo začel 1. avgusta. Francoski časnik L'Equipe poroča, da naj bi britansko supermoštvo Ineos v svoje vrste zvabilo ekvadorskega asa Richarda Carapaza, zmagovalca letošnjega Gira.

Po poročanju francoskega časnika naj bi bil dogovor po sestanku direktorja Ineosa Dava Brailsforda s Carapazovim agentom Giuseppejem Acquandrom "načeloma že sklenjen". Carapaz, ki je letos dobil svojo prvo tritedensko dirko, naj bi tako po dveh letih zapustil španski Movistar in se preselil na Otok, čeprav naj bi junija že zavrnil ponudbo Britancev, ki so mu ponujali 1,5 milijona evrov vredno pogodbo.

Ineos bi s Carapazom dobil še enega izjemnega kolesarja, ki bi ob Geraintu Thomasu in mlademu Eganu Bernalu tvoril zvezdniški trio, še preden se v ekipo vrne okrevajoči Chris Froome.

Sportal Rumena majica mu je spremenila življenje: do tekoče vode in funkcije župana #video

Movistar zapuščata Landa in Quintana?

Mikel Landa bo pri Bahrain Meridi nadomestil odhajajočega Vincenza Nibalija. | Foto: Reuters Mikel Landa bo pri Bahrain Meridi nadomestil odhajajočega Vincenza Nibalija. Foto: Reuters Movistar zapušča tudi Španec Mikel Landa, ki bo v Bahrain Meridi nadomestil Vincenza Nibalija. Italijan odhaja v Trek-Segafredo. Movistar naj bi zapustil še Kolumbijec Nairo Quintana, ki ga povezujejo s prokontinentalno ekipo Arkea Samsic, za katero kolesari Nemec André Greipel.

Je pa pogodbo z Movistarjem do leta 2021 podaljšal 39-letni superveteran Alejando Valverde, moštvo pa utegne okrepiti še Danec Jakob Fuglsang, ki mu letos poteče pogodba z Astano.

Rogličev Jumbo-Visma sanja o Dumoulinu

Pisali smo že, da je pri Sunwebu nezadovoljen Nizozemec Tom Dumoulin, zanj pa se močno zanima nizozemski Jumbo-Visma, a težava je pogodba, ki Dumoulina na Sunweb veže do konca sezone 2021. Pogovori naj bi stekli kmalu, interes za zmagovalca Gira 2017 pa so pokazali tudi v CCC in Ineosu. Dumoulin bo delodajalca, bodisi novega bodisi starega, v naslednji sezoni stal od 2,5 do 3 milijone evrov.

Tom Dumoulin je velika želja Rogličeve ekipe Jumbo-Visma. | Foto: Getty Images Tom Dumoulin je velika želja Rogličeve ekipe Jumbo-Visma. Foto: Getty Images

Esteban Chaves
Sportal Kolumbijski zvezdnik polaskal Slovencem: Samo dva milijona vas je, upam, da se zavedate, kako pomembni ste ... #intervju

Kittel še na odmoru, Katjuša v težavah

Simonu Špilaku letos poteče pogodba s potapljajočo se Katjušo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Simonu Špilaku letos poteče pogodba s potapljajočo se Katjušo. Foto: Guliverimage/Getty Images V "prestopnem etru" se je pojavilo tudi ime nemškega šprinterja Marcela Kittla, ki je po težavah z zdravjem za nedoločen čas prekinil kariero. Moštvo Katjuša-Alpecin je zapustil spomladi, poleti pa so tudi njega povezovali z nizozemskim Jumbo-Vismo, a za zdaj še ne kaže na Nemčevo vrnitev.

Tudi sama Katjuša pa se je znašla na robu preživetja, vodja ekipe José Azevedo je potrdil, da moštvo po koncu sezone zapuščata sponzor Alpecin in opremljevalec s kolesi Canyon. Azevedo je sicer zanikal, da moštvo razpada, je pa priznal, da ima za naslednje leto na pogodbi le deset kolesarjev. Našemu Simonu Špilaku pogodba poteče po koncu letošnje sezone.

Preberite še:

Sportal Kanibal, ki tekmecev ni hotel le premagati, pač pa jih uničiti #video
Tom Simson
Sportal Smrt na epskem vzponu, ki je zaznamovala Dirko po Franciji #video
Žiga Jerman
Sportal Jerman od 1. avgusta poskusno v svetovni kolesarski seriji za FDJ
Lorenzo Gobbo
Sportal Grozljivka na mladinskem EP: nasadil se je na odlomljen kos kolesarske steze
Tom Dumoulin
Sportal Poškodba Nizozemca je hujša, kot so sprva mislili
Ne spreglejte