Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 6. 2019,
10.08

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Jan Polanc Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Ponedeljek, 3. 6. 2019, 10.08

4 leta, 10 mesecev

Sprejem pred Mestno hišo v Ljubljani (18.00)

Dan po zgodovinskem Giru bo v Ljubljani druženje s slovenskimi kolesarskimi junaki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Primož Roglič Giro 2019 | Foto Anže Malovrh/STA

Foto: Anže Malovrh/STA

Danes ob 18. uri bo pred Mestno hišo v Ljubljani sprejem za slovenske kolesarje, ki so najbolj zaznamovali letošnjo kolesarsko sezono. Pozdravili boste lahko Primoža Rogliča, prvega Slovenca, ki je eno od tritedenskih dirk končal na zmagovalnem odru (3. mesto), Jana Polanca, 15. na letošnjem Giru, ki so se mu izpolnile sanje, saj je kar dve etapi dirkal v rožnati majici vodilnega, in Tadeja Pogačarja, najmlajšega zmagovalca Dirke po Kaliforniji v zgodovini dirke. 

Sprejem za kolesarje bo pred ljubljansko Mestno hišo. Ob 17.15 bo na magistratu novinarska konferenca, ob 18. uri pa se bodo Primož Roglič, Jan Polanc in Tadej Pogačar predstavili na odru pred Mestno hišo.

Novinarsko konferenco boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na Siol.net (17.15), z vklopi pa se bomo javljali tudi s sprejema kolesarskih junakov.

Jan Polanc je na Giru dve etapi vozil v rožnati majici vodilnega. | Foto: Giro/LaPresse Jan Polanc je na Giru dve etapi vozil v rožnati majici vodilnega. Foto: Giro/LaPresse

Sportal Primož Roglič v velikih bolečinah spisal zgodovino #video

Vsi trije kolesarji so letos na poseben način zaznamovali kolesarsko sezono. Roglič (Jumbo-Visma) z dvema etapnima zmagama na Giru, petimi dnevi v rožnati majici in skupno izjemnim 3. mestom, s čimer je nadgradil že tako uspešno sezono. Zmagal je namreč na vseh treh dirkah, na katerih je nastopil pred Girom: na Dirki po Združenih arabskih emiratih, dirki Tirreno-Adriatico in Dirki po Romandiji.

Posebnega dosežka se je na rožnati pentlji razveselil tudi Jan Polanc (UAE Emirates), ki je prvič oblekel rožnato majico vodilnega in v njej vztrajal dve etapi. V skupnem seštevku je končal na 15. mestu, najvišje je bil šesti (na 12. etapi).

Sportal Roglič brez zmage na kronometru, a s stopničkami na Giru #video

Na sprejemu bo tudi Tadej Pogačar, zmagovalec Dirke po Kaliforniji.  | Foto: Getty Images Na sprejemu bo tudi Tadej Pogačar, zmagovalec Dirke po Kaliforniji. Foto: Getty Images

Svetlo zgodbo pa piše tudi komaj 20-letni Tadej Pogačar, ki je že v svoji prvi sezoni v dresu ekipe World Toura zmagal na večetapni dirki svetovne serije, na Dirki po Kaliforniji, ki jo je izbral kot glavni cilj te sezone.

Pogačar bo tudi eden od glavnih favoritov za zmago na dirki Po Sloveniji, ki bo potekala od 19. do 23. junija. Na slovenski pentlji bo nastopil tudi Polanc, svojo udeležbo pa je potrdil tudi Pascal Ackermann, letošnji nosilec ciklamne majice za najboljšega šprinterja na Giru.

Rogliča bodo v sredo ob 18. uri pozdravili še sokrajani iz Zagorja ob Savi.

Preberite še:

Dirka Po Sloveniji
Sportal Kako težka bo dirka Po Sloveniji?
Primož Roglič Giro Verona
Sportal "Prepričan sem, da Primoževa poškodba ni tako nedolžna, kot so jo predstavili javnosti" #video
Giro
Sportal Rogličevo dekle o stresu, ki ga prinaša Giro: Niti enega dneva ne bi več zdržala
Ne spreglejte