Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 5. 2017,
19.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Pjongčang 2018 Gary Bettman Rene Fasel liga NHL olimpijske igre

Torek, 30. 5. 2017, 19.45

6 let, 6 mesecev

Komisar lige NHL zavrnil možnost prekinitve lige med OI

V ligi NHL ne bodo spremenili odločitve: Bili smo jasni že pred časom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Anže Kopitar olimpijske igre Soči | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Komisar lige NHL Gary Bettman je v ponedeljek spregovoril o nekaterih načrtih za prihajajočo sezono in med drugim odločno zanikal, nekatera namigovanja, da bi liga med olimpijskimi igrami v Pjongčangu prekinila tekmovanje.

V začetku aprila je vodstvo lige NHL sporočilo, da NHL-ovcev ne bo na olimpijskih igrah, saj lastniki klubov še naprej niso naklonjeni nastopu njihovih igralcev na olimpijskem turnirju februarja prihodnje leto v Južni Koreji. Med skoraj tritedensko prekinitvijo bi namreč izgubili preveč zelencev, prav tako so kot razlog navedli strah pred poškodbami.

"Več mesecev je preteklo, produktivnega dialoga pa ni bilo. Še več, Mednarodni olimpijski komite je začel nastop NHL-ovcev na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2022 pogojevati z udeležbo v Južni Koreji. Urnik za sezono 2017/18 bomo pripravili brez februarskega premora za olimpijske igre. Stvar je za nas končana," so takrat vodilni v najmočnejši hokejski ligi na svetu zapisali v sporočilu za javnost.

Upali so, a …

Hokejisti so upali, da si vodo vendarle premislili, pobožne želje so izrazili tudi pri Mednarodni hokejski zvezi, ki bi na tekmovanju petih krogov rada videla na kupu vso hokejsko smetano.

"Poskušamo najti način, kako prepričati Garyja Bettmana (predsednika lige NHL, op. a.), da bi spremenil mnenje in bi igralci prišli na olimpijske igre. Sem zelo pozitivna oseba, nikoli se ne predajam. Še vedno je nekaj časa, da poskušamo to urediti," je predsednik IIHF Rene Fasel pred tremi tedni na novinarski konferenci med svetovnim prvenstvom elitne divizije v Parizu poskušal prepričati, da odločitev ni dokončna. Po njegovem mnenju je časa do konca junija ali začetka julija. Tak čas so namreč zeleno luč NHL-ovcem prižgali tudi pred Sočijem.

Komisar lige NHL Gary Bettman (desno) je še enkrat dal vedeti, da predsednik IIHF Rene Fasel (levo) zaman upa na NHL-ovce v Pjongčangu. | Foto: Reuters Komisar lige NHL Gary Bettman (desno) je še enkrat dal vedeti, da predsednik IIHF Rene Fasel (levo) zaman upa na NHL-ovce v Pjongčangu. Foto: Reuters

Skupine na OI 2018:

A: Kanada, Češka, Švica, Južna Koreja
B: Rusija, ZDA, Slovaška, Slovenija
C: Švedska, Finska, Norveška, Nemčija



"Bili smo jasni že pred šestimi tedni"

A Bettman je v ponedeljek dal vedeti, da odločitve ne bodo spremenili: "Pred šestimi tedni smo bili  zelo jasni, da lastniki klubov nimajo interesa v olimpijskih igrah v Pjongčangu in da je to zadnja odločitev. " Pa bi si od takrat lahko premislili? "To ni več možnost, po odločitvi niti nikoli ni bila."

Več igralcev je že izrazilo razočaranje nad tem, da ne bodo mogli nastopiti na OI, nekateri, kot je Aleksander Ovečkin, pa so že napovedali, da bodo v Pjongčang odpotovali tudi v primeru, da liga NHL tekmovanja v tem času ne bo prekinila.

Slovenci nad ZDA, Rusijo in Slovaško

Prvo tekmo na olimpijskih igrah je Slovenija odigrala proti Rusiji. Zborna komanda bo njena tekmica tudi v Pjongčangu. | Foto: Reuters Prvo tekmo na olimpijskih igrah je Slovenija odigrala proti Rusiji. Zborna komanda bo njena tekmica tudi v Pjongčangu. Foto: Reuters

Slovenska hokejska reprezentanca, ki se te dni pripravlja na svetovno prvenstvo v Parizu, si je nastop na drugih zaporednih olimpijskih igrah zagotovila s tremi zmagami na septembrskih olimpijskih kvalifikacijah v Minsku.

Slovenci se bodo na OI v Pjongčangu v skupini pomerili z istimi reprezentancami kot v Sočiju: z ZDA, Rusijo in Slovaško. Naša izbrana vrsta, ki ji je v črnomorskem letovišču lahko pomagal tudi Anže Kopitar, se je uvrstila v četrtfinale in zasedla visoko sedmo mesto.

Ne spreglejte