Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 4. 2014,
12.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

svetovno prvenstvo risi slovenska hokejska reprezentanca

Nedelja, 27. 4. 2014, 12.49

8 let

Slovenski hokejisti doma, na Brniku prešerni navijači in obvezna harmonika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Risi so se po uspešno opravljeni misiji vrnili v domovino. Za njimi je naporen teden, ki pa se je končal z nasmehi na obrazih, saj bodo slovenski oklepniki prihodnje leto spet v družbi najboljših.

Okoli 22. ure je na brniškem letališču pristalo letalo s slovensko hokejsko odpravo, ki se je v zadnjih desetih dneh mudila v južnokorejskem Gojangu. Hojejske junake je pričakalo lepo število navijačev, največ iz Cerknice, ki so ob zvokih harmonike pričakali svojega junaka, Jana Urbasa.

"Zelo lepo je, da so me prišli pozdravit v takšnem številu. Tudi oni so vsi zaslužni za ta uspeh," je bil nad odlično razpoloženimi navijači – večina jih je nosila drese z njegovo 26-ico – navdušen najučinkovitejši slovenski hokejist na SP Jan Urbas, ki je pred odhodom med prijatelje še razkril, kaj ga čaka v prihodnjih dneh: "Malce počitka, teden ali dva, potem pa se bo treba pripraviti na novo sezono ."

"Malo smo utrujeni od potovanja pa malo od turnirja, ampak smo veseli, da je vsega konec in da smo zaključili, kot je treba. Zdaj se moram najprej posvetiti svoji družini, saj sem zadnje tri mesece zaradi hokeja naokoli (smeh)," pa je po prihodu povedal Marcel Rodman. Tudi mladi slovenski vratar Luka Gračnar, ki je bil izbran za najkoristnejšega igralca prvenstva, je vesel, da je doma in da si bo tudi on lahko privoščil malce oddiha: "Vsekakor se bom zdaj spočil. Sezona je bila dolga in naporna. Zdaj me čaka teden ali dva počitka, potem pa zopet nazaj v Salzburg in spet na novo treningi."

Izbranci Matjaža Kopitarja, ki ni priletel v Slovenijo, ampak se je odpravil v Los Angeles, so na azijski celini izpolnili zastavljen cilj. Kljub odsotnosti nekaterih ključnih članov je pomlajena reprezentanca osvojila prvo mesto in si zagotovila vrnitev med hokejsko smetano. Slovenska reprezentanca se bo s hokejskimi velesilami spopadla na prihodnjem svetovnem prvenstvu, ki ga bosta med 1. in 17. majem gostili češki Praga in Ostrava.

Utrujene rise zdaj čaka nekaj odmora, kaj kmalu pa se bodo posvetili pripravam na nove klubske sezone.

Ne spreglejte