Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 10. 2015,
20.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Slovan Bratislava Gašper Krošelj Žiga Jeglič Rok Tičar Medveščak Zagreb liga KHL Metallurg Magnitogorsk Salavat Julajev Ufa

Sreda, 7. 10. 2015, 20.14

8 let

Slovan in Medveščak neuspešno proti nekdanjim prvakom, SKA in Vojnov dogovorjena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tako Medveščak kot Slovan sta se udarila z istim klubom kot pred petimi dnevi in izgubila. Medveščak je z 2:3 klonil v podaljšku z Magnitogorskom, Slovan pa z istim rezultatom s Salavat Julajev Ufa.

Zagrebčani so prvaka lige leta 2014 v petek doma premagali s 4:1, tokrat pa so v gosteh osvojili točko, čeprav je Metallurg Magnitogorsk do prvega vodstva na obračunu prišel šele v podaljšku. Medveščak je v vodstvo v 31. minuti popeljal izjemno razpoloženi Patrick Bjorkstrand, kapetanu gostiteljev Sergeju Mozjakinu pa je v začetku zadnje tretjine uspelo premagati Gašperja Krošlja (34 obramb) in izenačiti. Levji delež k novemu vodstvu hrvaškega kluba je v 48. minuti prispeval Bjorkstrand, odbitek po njegovem strelu je v mrežo pospravil Gilbert Brule. Domači navijači so nekaj minut pozneje spet oživeli, Oskar Osala je namreč izenačil in izsilil podaljšek, v katerem je Mozjakin še enkrat več pokazal svoje mojstrstvo in odločil tekmo.

Lovili, prišli blizu, a ostali brez točk

Prav nasprotna zgodba pa se je odvijala na gostovanju bratislavskega Slovana pri prvaku iz leta 2011 Salavat Julajev Ufa, saj je slovaško moštvo vso tekmo lovilo Ruse. Ti so v 11. minuti povedli že s 3:0 (tri zadetke so dosegli v dobri minuti in pol), kar je bilo na koncu dovolj za drugo zmago nad Slovanom v tednu dni – v petek so zmagali v podaljšku. In tudi tokrat je bilo tesno, saj je Marek Viedenski pred prvim odmorom znižal na 3:1, Milan Bartovič pa na začetku drugega dela na 3:2. A izenačujočega zadetka moštvo Roka Tičarja in Žige Jegliča ni našlo niti v zadnjem delu, v katerem ni manjkalo kazni.

Za Slovan (12. na zahodu) je bil to peti zaporedni poraz, točke bo v petek iskal proti Magnitogorsku, šesto moštvo zahoda Medveščak pa bo v petek gostovalo pri Salavatu.

Ne spreglejte