Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 4. 2024,
9.17

Osveženo pred

1 teden, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

Natisni članek

liga KHL Metallurg Magnitogorsk Klemen Mohorič

Četrtek, 25. 4. 2024, 9.17

1 teden, 1 dan

V finalu so s 4:0 odpravili Lokomotiv Jaroslavl

Klemen Mohorič je z Metallurgom iz Magnitogorska postal prvak lige KHL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80
slovenska hokejska reprezentanca, trening, Bled, Klemen Mohorič | Klemen Mohorič je z ruskim Metallurgom Magnitogorskom postal prvak lige KHL. | Foto Grega Valančič/Sportida

Klemen Mohorič je z ruskim Metallurgom Magnitogorskom postal prvak lige KHL.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenski hokejski trener Klemen Mohorič se veseli velikega uspeha, z Metallurgom iz Magnitogorska, pri katerem deluje kot trener vratarjev, je prvak Kontinentalne hokejske lige. V finalu so pometli in s 4:0 v zmagah odpravili Lokomotiv Jaroslavl in po letu 2016  dvignili Gagarinov pokal. Najkoristnejši igralec končnice je postal Mohoričev varovanec, vratar Ilja Nabokov, Slovenca pa nekateri ruski mediji že selijo k moskovskemu velikanu CSKA.

slovenska hokejska reprezentanca, trening, Bled, Klemen Mohorič
Sportal Klemen Mohorič: Videti napredek in uspeh človeka, s katerim delaš, je za trenerja nekaj najlepšega

Ekspresno hitro se je končala letošnja finalna serija Kontinentalne hokejske lige, v kateri so se pomerili hokejisti Metallurga iz Magnitogorska in Lokomotiva iz Jaroslavla. Najboljše moštvo rednega dela vzhodne konference Magnitka je s tekmecem, ki je redni del končal na tretjem mestu zahoda, opravilo na najhitrejši mogoč način. S 4:0 v zmagah.

Prav vse finalne tekme so se končale z zgolj golom razlike v korist Magnitogorska, ki se je Gagarinovega pokala razveselil na sredinem gostovanju v Jaroslavlu, kjer je slavil z 2:1. Glavno nagrado lige KHL je klub, pri katerem zadnje štiri sezone kot trener vratarjev službuje Slovenec Klemen Mohorič, dvignil prvič po letu 2016. 

Mladi vratar MVP končnice

Tudi na zadnji tekmi se je izkazal mladi vratar prvakov in novinec v ligi Ilja Nabokov, ki je tudi na radarju lige NHL.

Enaindvajsetletnik, nad katerim je bedel Mohorič, je na 23 tekmah končnice zaustavil kar 94,2 odstotka vseh strelov in si prislužil naziv najkoristnejšega igralca končnice (MVP). Čeprav je bila to zanj prva polna sezona v ligi KHL, se je prelevil v prvega vratarja Magnitogorska.

Magnitogorsk je v končnici najprej s 4:2 v zmagah izločil Amur Habarovsk, za katerega je drugo leto zapored igral Jan Drozg, v konferenčnem polfinalu s 4:2 ugnal Spartak Moskvo, v konferenčnem finalu s 4:3 Avtomobilist Jekaterinburg, v finalu pa s 4:0 Lokomotiv Jaroslavl.

Obliž na lansko rano 

Metallurg, ki vselej cilja na vrh, je po lanski sezoni, ko je obstal v konferenčnem polfinalu, zamenjal skoraj celoten trenerski štab. Eden redkih, ki je nadaljeval svoje delo, je bil 48-letni Gorenjec Mohorič. Glavno trenersko taktirko je prevzel Andrej Razin in napovedal, da je cilj, da v dveh letih osvojijo naslov. 

"To bi bilo super. Upam, da bomo že drugo leto šli stopnico višje," nam je v Drugi karieri lani dejal Mohorič, ki se zdaj veseli največjega klubskega trenerskega uspeha. 

V nekaterih ruskih medijih so se že pojavila namigovanja, da naj bi Mohorič ostal v ligi KHL, a da naj bi se preselil k moskovskemu velikanu CSKA, za katerega je pred leti igral Jan Muršak.

Mohorič, ki deluje tudi kot trener vratarjev v reprezentanci, je del lige KHL že vse od sezone 2013/14. Sprva je bil član trenerskega štaba Medveščaka, nato Slovana Bratislave, Admirala Vladivostoka, Torpeda iz Nižnega Novgoroda, zadnja štiri leta pa Magnitogorska.

Nik Zupančič Unia Oswiecim
Sportal Nik Zupančič z Unia Oswiecim poljski prvak
slovenska hokejska reprezentanca : Francija
Sportal Prvi pripravljalni poraz risov

Ne spreglejte