Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 3. 2024,
16.42

Osveženo pred

3 tedne, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

risi slovenska hokejska reprezentanca Edo Terglav

Sreda, 27. 3. 2024, 16.42

3 tedne, 4 dni

Začetek skupnih priprav 2. aprila

Edo Terglav obelodanil seznam kandidatov za SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Edo Terglav | Edo Terglav, ki te dni s trenerske klopi vodi francoski Grenoble v polfinalu Ligue Magnus, je sporočil širši seznam kandidatov za nastop na svetovnem prvenstvu drugega razreda. | Foto www.alesfevzer.com

Edo Terglav, ki te dni s trenerske klopi vodi francoski Grenoble v polfinalu Ligue Magnus, je sporočil širši seznam kandidatov za nastop na svetovnem prvenstvu drugega razreda.

Foto: www.alesfevzer.com

Selektor slovenske moške članske hokejske reprezentance Edo Terglav je obelodanil širši seznam kandidatov za nastop na svetovnem prvenstvu divizije I, skupine A, ki bo med 28. aprilom in 4. majem v italijanskem Bolzanu. Slovenci bodo skupne priprave v dvorani Tivoli začeli prihodnji torek, so sporočili iz Hokejske zveze Slovenije. Slovenci bodo odigrali šest pripravljalnih tekem, edina domača bo v Tivoliju 11. aprila proti Avstrijcem.

Pustertal : KAC Celovec
Sportal Celovec pometel s Pustertalom, Bolzano izenačil serijo z rdečimi biki

Dober mesec pred začetkom svetovnega hokejskega prvenstva drugega razreda (divizija I, skupina A) je selektor Edo Terglav sporočil imena kandidatov za nastop na prvenstvu, ki ga bo med 28. aprilom in 4. majem gostil Bolzano.

Na Južnem Tirolskem se bodo ob gostiteljih Italijanih in Slovencih za eno od dveh vstopnic, ki vodita med elito, potegovali še Madžari, Južni Korejci, Japonci in Romuni.

Terglav, ki se trenutno s francoskim Grenoblom poteguje za preboj v finale Synerglace Ligue Magnus, je na širši seznam uvrstil štiri vratarje, 11 branilcev in 20 napadalcev. Na njem je večina standardnih članov izbrane vrste zadnjih let.

Širši seznam kandidatov za nastop na SP

Vratarji (4): Luka KOLIN (Olimpija/SLO), Gašper KROŠELJ (Banska Bystrica/SVK), Matija PINTARIČ (Dragons de Rouen/FRA), Žan US (Jesenice/SLO)

Branilci (11): Rožle BOHINC (Jesenice/SLO), Aljoša CRNOVIČ (Olimpija/SLO), Kristjan ČEPON (Vasterviks/SWE), Jan ĆOSIĆ (Olimpija/SLO), Blaž GREGORC (Bremerhaven/GER), Aleksandar MAGOVAC (Olimpija/SLO), Bine MAŠIČ (Olimpija/SLO), Matic PODLIPNIK (Kitzbüheler/AUT), Urban PODREKAR (Niagara Ice Dogs/CAN), Miha ŠTEBIH (Horacka Slavia Trebic/CZE), Žiga URUKALO (Jesenice/SLO)

Napadalci (20): Miha BERIČIČ (Olimpija/SLO), Martin BOHINC (Jesenice/SLO), Jan DROZG (Amur/RUS), Luka GOMBOC (KAC/AUT), Žiga JEGLIČ (Bremerhaven/GER), Žan JEZOVŠEK (Jesenice/SLO), Anže KURALT (Fehervar/HUN), Rok MACUH (Olomuc/CZE), Marcel MAHKOVEC (Olimpija/SLO), Luka MAVER (Vorarlberg/AUT), Žiga MEHLE (Olimpija/SLO), Ken OGRAJENŠEK (Graz 99ers/AUT), Robert SABOLIČ (VSV/AUT),  Nik SIMŠIČ (Olimpija/SLO), Jaka SODJA (Olimpija/SLO), Rok TIČAR (Vienna/AUT). Blaž TOMAŽEVIČ (VSV/AUT), Matic TÖRÖK (KooKoo/FIN), Jan URBAS (Bremerhaven/GER), Miha VERLIČ (Bremerhaven/GER).

Slovenci se tokrat ne bodo pripravljali v tradicionalni bazi na Bledu, pač pa v Tivoliju. Skupne priprave se bodo začele 2. aprila. | Foto: www.alesfevzer.com Slovenci se tokrat ne bodo pripravljali v tradicionalni bazi na Bledu, pač pa v Tivoliju. Skupne priprave se bodo začele 2. aprila. Foto: www.alesfevzer.com

V torek začetek skupnih priprav

Skupne priprave, ki bodo tokrat potekale v ljubljanskem Tivoliju, se bodo začele prihodnji torek, 2. aprila. Kot so zapisali pri HZS, se bo začetka zbora udeležila glavnina povabljenih igralcev, medtem ko se bodo ostali igralci in tudi selektor priključevali glede na zaključek klubskih tekmovanj, v katerih nastopajo. 

Šest pripravljalnih tekem, ena domača

Slovenci bodo v času priprav odigrali šest pripravljalnih tekem s tremi reprezentancami, ki bodo igrale med elito. Edina domača tekma bo v četrtek, 11. aprila, ko se bodo v Tivoliju ob 19. uri pomerili z Avstrijci. Dan zatem se bodo s severnimi sosedi srečali še v gosteh.

Sledili bosta dve gostujoči tekmi s Poljaki (18. in 19. aprila) ter za konec še dve tekmi s Francozi v gosteh (24. in 25. april).

Pripravljalne tekme slovenske reprezentance*

Četrtek, 11. april (dvorana Tivoli)
19.00 Slovenija - Avstrija

Petek, 12. april (v gosteh)
Avstrija - Slovenija

Četrtek, 18. april
Poljska - Slovenija

Petek, 19. april
Poljska - Slovenija

Sreda, 24. april
Francija - Slovenija

Četrtek, 25. april
Francija - Slovenija

*Slovenci bodo prvo tekmo igrali doma, preostale v gosteh

 

Tekme slovenske reprezentance na SP divizija I, skupina A (Bolzano)

Nedelja, 28. april
12.30 Južna Koreja - Slovenija

Ponedeljek, 30. april
12.30 Slovenija - Romunija

Sreda, 1. maj
19.30 Slovenija - Italija

Petek, 3. maj
16.00 Slovenija - Japonska

Sobota, 4. maj 
19.30 Madžarska - Slovenija

  
Ne spreglejte