Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 4. 2017,
8.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

svetovno prvenstvo v hokeju Pariz in Koln 2017 Nik Zupančič risi slovenska hokejska reprezentanca SP v hokeju 2017

Nedelja, 2. 4. 2017, 8.15

6 let, 7 mesecev

Kdo je vabljen na ponedeljkov zbor hokejske reprezentance?

Risi začenjajo misijo Pariz, Zupančič določil prvi seznam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
slovenska hokejska reprezentanca | Foto Hokejska zveza Slovenije

Foto: Hokejska zveza Slovenije

Slovenska moška hokejska reprezentanca bo v ponedeljek na Bledu začela uradne priprave na svetovno prvenstvo elitne divizije, ki bo od 5. do 21. maja potekalo v Parizu in Kölnu. Selektor Nik Zupančič, ki še ne more računati na vse izbrance, je predstavil seznam vabljenih na ponedeljkov zbor.

Reprezentanca v ponedeljek še ne bo popolna, saj imajo nekateri legionarji še vedno klubske obveznosti, prav tako ne bo nobenega od hokejistov, ki igrajo v slovenskih kolektivih. Potencialni kandidati se namreč pripravljajo na zaključni del državnega prvenstva.

Zupančičeva četa je v zadnjih dneh že trenirala, ena skupina se je pripravljala v Kranju, štajerski del pa v Mariboru. Od jutri naprej bodo risi skupaj na Bledu, priprave pa bodo v nadaljevanju potekale še na Jesenicah in v Sankt Peterburgu, kamor bodo odpotovali 25. aprila.

25-erica s štirimi vratarji

Na začetnem seznamu je 25 hokejistov. Ob prvemu vratarskemu imenu reprezentance v zadnjem času Gašperju Krošlju so še Luka Gračnar, najboljši vratar sezone v francoski Saxoprint Ligue Magnus Matija Pintarič in še en "Francoz" Andrej Hočevar.

Branilsko vrsto sestavlja sedem stebrov obrambe, med katerimi so štirje prekaljeni mački, tudi preostali trije Miha Štebih, Jurij Repe in Matic Podlipnik imajo že precej reprezentančnih izkušenj.

Slovenski selektor je vpoklical 14 napadalcev. Po štirje prihajajo iz Kontinentalne hokejske lige (Robert Sabolič, ki okreva po poškodbi rame in prsta, bo na Bledu treniral po prilagojenem programu) in Francije, trije iz razširjenega avstrijskega prvenstva, zraven je v zadnjem času nepogrešljivi mladi up Nik Pem, ki se kali v drugi nemški ligi. Priprave bo začel tudi izkušeni Andrej Hebar, v napadalni liniji pa je tudi Nik Simšič. Dvajsetletnik, ki je lani kot zadnji odpadel pred SP, že lep čas izkušnje nabira na Švedskem.

Slovenija bo pred prvenstvom odigrala vsaj šest pripravljalnih tekem, eno tudi z Italijo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenija bo pred prvenstvom odigrala vsaj šest pripravljalnih tekem, eno tudi z Italijo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Prvi preizkus čez dober teden

Risi bodo prvi cilj svetovnega prvenstva – obstanek med elito – poskušali uresničiti v Parizu. V skupini se bodo merili z aktualnimi prvaki Kanadčani, podprvaki Finci, Švicarji, Čehi, Belorusi, Norvežani in Francozi.

Pred prvenstvom jih čaka vsaj šest tekem. Prva že čez dober teden dni. V torek, 11. aprila, bodo v Celju gostili Madžare, štiri dni zatem bodo v Ljubljani gostili Kazahstan, 18. aprila se bodo mudili v Budimpešti, 23. aprila pa še v Italiji. 25. aprila bodo odpotovali v Rusijo, kjer bodo del priprav opravili v Sankt Peterburug. Tam jih čakata še vsaj dve tekmi

Seznam vabljenih hokejistov na ponedeljkov zbor

Vratarji: Gašper Krošelj (AIK, Allsvenskan, druga švedska liga), Luka Gračnar (Red Bull Salzburg, liga EBEL), Matija Pintarič (Lyon, Ligue Magnus), Andrej Hočevar (Epinal, Ligue Magnus)

Branilci: Klemen Pretnar (Yunost Minsk, beloruska Extraliga), Sabahudin Kovačevič (Yunost Minsk, beloruska Extraliga), Aleš Kranjc (Bad Nauheim, DEL2), Andrej Tavželj (Angers, Ligue Magnus), Matic Podlipnik (LHC Lyon, Ligue Magnus), Miha Štebih (Frydek-Mistek, WSM liga, druga češka liga), Jurij Repe (Kladno, WSM liga, druga češka liga)

Napadalci: Rok Tičar (Avtomobilist Jekaterinburg, Liga KHL), Jan Muršak (CSKA Moskva, liga KHL), Robert Sabolič (Admiral Vladivostok, liga KHL), Žiga Jeglič (Slovan Bratislava, liga KHL), David Rodman, Boštjan Goličič, Anže Kuralt (vsi Grenoble, Ligue Magnus), Ken Ograjenšek (Graz 99ers, liga EBEL), Jan Urbas, Miha Verlič (oba VSV Beljak, liga EBEL), Nik Pem (Heilbronner Falken, DEL2), Andrej Hebar (Ujpesti TE, Liga MOL), Nik Simšič (Södertälje SK J20), Gregor Koblar (Lyon, Ligue Magnus)

Selektor: Nik Zupančič
 
Ne spreglejte