Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 2. 2024,
22.57

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Edo Terglav risi slovenska hokejska reprezentanca

Petek, 9. 2. 2024, 22.57

2 meseca, 2 tedna

PRIPRAVLJALNA TEKMA

Slovenci uspešni še v drugo, tokrat odločili kazenski streli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
SP v hokeju 2023, slovenska hokejska reprezentanca : Kazahstan, Bine Mašič | Slovenci so tudi v drugo premagali Italijo. | Foto Guliverimage

Slovenci so tudi v drugo premagali Italijo.

Foto: Guliverimage

Slovenska hokejska reprezentanca je dobila še drugo prijateljsko tekmo z Italijo v dveh dneh. Potem ko je v Bolzanu v četrtek zmagala s 5:1, je bila danes v okolice Val Gardene po kazenskih strelih boljša z 2:1 (0:0, 1:1, 0:0; 1:0).

SP v hokeju 2023, slovenska hokejska reprezentanca : Kazahstan, Anže Kuralt, Aleksandar Magovac
Sportal Risi napolnili gol Italije

Za slovensko izbrano vrsto sta bili tekmi v Italiji predzadnji test na poti priprav na drugoligaško SP. To bo konec aprila in v začetku maja gostila prav Italija oziroma Bolzano, kjer so izbranci selektorja Eda Terglava zmagali v četrtek. Dobili pa so tudi današnjo drugo tekmo, a šele po kazenskih strelih.

Italija : Slovenija 1:2 (0:0, 1:1, 0:0; 0:1) - po izvajanju kazenskih strelov

Dvorana Pranives, gledalcev 800, sodniki: Lazzeri, Pinie (glavna), Brondi, Cristeli.
Strelci: 1:0 Larkin (Frigo, Tedesco, 26.), 1:1 Ćosić (Macuh, 36.); kazenski strel: Ograjenšek za Slovenijo.
Kazenske minute: Italija 9, Slovenija 10.

Selektor Terglav je za tokratni zbor, potem ko je novembra v Budimpešti preizkušal predvsem novince in mlade igralce, že povabil tudi del standardnega jedra ekipe. Na mini turneji so nastopili tudi nekateri mladi, ki so se v tej sezoni že izkazali v selekciji U20 in iščejo priložnost za skok v člansko ekipo.

Po četrtkovi učinkoviti predstavi, v kateri je večinoma branil Gašper Krošelj, je danes Terglav med vratnici poslal Matijo Pintariča.

Priložnost v vratih je dobil Matija Pintarič. | Foto: Grega Valančič/Sportida Priložnost v vratih je dobil Matija Pintarič. Foto: Grega Valančič/Sportida

Po prvi tretjini brez zadetkov so do vodstva prišli Italijani, ki so v drugi izkoristili power play. A je še v tem delu igre za izenačenje poskrbel Jan Ćosić.

Ker zadetkov v zadnji tretjini ni bilo, malenkostno terensko premoč so pri razmerju strelov sicer imeli Slovenci (skupno 30-27), sta ekipi igrali podaljšek, a tudi ta še ni prinesel odločitve. Pri kazenskih strelih je bil edini v drugi seriji uspešen Ken Ograjenšek, ki je tako odločil tekmo.

Ograjenšek je bil edini, ki je uspešno izvedel kazenski strel. | Foto: Morgan Kristan/Sportida Ograjenšek je bil edini, ki je uspešno izvedel kazenski strel. Foto: Morgan Kristan/Sportida

 

Ocena selektorja: Odigrali so tako, kot je treba

"Veliko bolj konstantno vseh 60 minut kot na prejšnji tekmi, kar je bil tudi načrt. Veliko več energije je bilo, bolj smo nadzorovali plošček in opravili, kar je bilo treba. Videli smo veliko dobrih stvari, ki so bile na prvi tekmi malo slabše. Kar pa se tiče tega tedna, je bilo super delati s temi fanti. Smo v februarju, ko je vedno bolj težko, saj so fantje z glavami v klubih, saj se bliža končnica. A odigrali so tako, kot je treba, vidimo, da je energija prava. Vključili smo nekatere, ki jih še nismo videli, in prepoznali velik potencial. Dobro so se ujeli starejši in mlajši, imamo pravo mešanico. Dobra popotnica za naprej," je misli po dveh pripravljalnih tekmah za HZS strnil selektor Terglav.

"Vključili smo nekatere, ki jih še nismo videli, in prepoznali velik potencial. Dobro so se ujeli starejši in mlajši, imamo pravo mešanico. Dobra popotnica za naprej." | Foto: www.alesfevzer.com "Vključili smo nekatere, ki jih še nismo videli, in prepoznali velik potencial. Dobro so se ujeli starejši in mlajši, imamo pravo mešanico. Dobra popotnica za naprej." Foto: www.alesfevzer.com

"Super smo igrali, še bolje kot včeraj. V drugi tretjini smo prevladovali, lahko bi dali še več golov, a pride tudi takšna tekma. Na koncu je bilo malo odprto, a smo zdržali. Kazenski streli so loterija, a na koncu je pomembno, da smo zmagali, da pride do te zmagovalne mentalitete. Zelo pozitivna izkušnja," pa je dodal vratar Pintarič.

"Odigrali smo dve dobri tekmi. Če potegnem črto, sem osebno zadovoljen, kako so igrali fantje. Zmagali smo dvakrat, kar je tudi pomembno. So seveda še napake, ki jih bomo odpravili, imamo še čas. Bilo je veliko mladih fantov, mislim, da se je vsak pozitivno pokazal. V drugi polovici smo danes naredili malo preveč prekrškov, a na splošno menim, da je bilo dobro," je o tokratni akciji dejal med napadalci najizkušenejši Robert Sabolič.

V začetku aprila priprave na SP

Naslednjič se bodo slovenski hokejisti zbrali že na pripravah pred SP. Začetek teh pri Hokejski zvezdi načrtujejo za začetek aprila, a je veliko odvisno tudi od tega, kako uspešni bodo igralci v klubih oziroma kako hitro bodo ostali brez tekmovalnih obveznosti. SP pa bo nato v Bolzanu potekalo od 28. aprila do 4. maja, poleg Slovenije in Italije se bodo za elitno skupino borili še Južna Koreja, Romunija, Japonska in Madžarska.

Pripravljalne tekme:

Petek, 9. februar 

slovenska hokejska reprezentanca
Sportal Slovenci na pripravljalni teren, kjer jih spomladi čaka izziv SP
Rok Macuh
Sportal Rok Macuh: Pot ni bila lahka, a zamenjal ne bi niti enega trenutka
slovenska hokejska reprezentanca, Filip Sitar
Sportal Na Švedskem spoznal "drug svet"
 
Ne spreglejte