Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 2. 2024,
21.55

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

risi slovenska hokejska reprezentanca

Četrtek, 8. 2. 2024, 21.55

2 meseca, 2 tedna

PRIPRAVLJALNA TEKMA, BOLZANO

Risi napolnili gol Italije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
SP v hokeju 2023, slovenska hokejska reprezentanca : Kazahstan, Anže Kuralt, Aleksandar Magovac | Slovenci so dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z Italijo. | Foto Guliverimage

Slovenci so dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z Italijo.

Foto: Guliverimage

Slovenska hokejska reprezentanca je danes v Bolzanu odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem z Italijo, ki bo konec aprila na Južnem Tirolskem gostila svetovno prvenstvo divizije I, skupine A, na katerem bodo sodelovali tudi risi. Četa Eda Terglava je danes zmagala s 5:1, sosedi pa se bodo v petek ob 20.30 pomerili še v Val Gardeni.

Rok Macuh
Sportal Rok Macuh: Pot ni bila lahka, a zamenjal ne bi niti enega trenutka
slovenska hokejska reprezentanca
Sportal Slovenci na pripravljalni teren, kjer jih spomladi čaka izziv SP

Pripravljalne tekme:

Četrtek, 8. februar

Italija : Slovenija 1:5 (0:1, 1:1, 0:3)

Ledena dvorana, gledalcev 600, sodniki: Lega, Moschen (glavna), Fleischmann, Pardatscher.
Strelci: 0:1 Mehle (Beričič, Mahkovec, 17., PP1), 0:2 Macuh (Mahkovec, Sabolič, 27.  SH1), 1:2 Marchetti (Misley, Di Tomaso, 36.), 1:3 Sabolič (54., KS), 1:4 Jezovšek (59., SH1, EN), 1:5 Kuralt (Macuh, Ograjenšek, 59.).
Kazenske minute: Italija 31 (2, 27, 2), Slovenija 31 (0, 27, 4)

Streli: Italija 35 (12, 12, 11), Slovenija 32 (10, 10, 12)

Slovenski hokejisti so po ponedeljkovem zboru na Bledu odpotovali na Južno Tirolsko in danes v Bolzanu odigrali prvo od dveh pripravljalnih tekem z Italijani. Z njimi se bodo še enkrat pomerili v petek v Val Gardeni.

Selektor Edo Terglav je v Italijo odpeljal mešanico standardnih članov zadnjih let in nekaterih reprezentančno manj izkušenih hokejistov, ki bodo poskušali prepričati ter si priboriti mesto med risi. Po četrtkovi tekmi je že dobil nekaj odgovorov.

Slovenci so povedli v 17. minuti tekme, ko je ob igralcu več na ledu zadel Žiga Mehle. V drugi tretjini sta padla dva zadetka najprej, v 27. minuti je vodstvo Slovenije povišal Rok Macuh, tedaj pa so imeli risi na ledu celo igralca manj. V 36. minuti pa so mrežo Gašperja Krošlja vendarle načeli tudi gostitelji. Zaostanek je razpolovil napadalec Asiaga Michele Marchetti. Druga tretjina se je končala z minimalnim vodstvom risov. 

Terglavovi varovanci so v zadnjih minutah tekme -  Krošlja je po enem od posredovanj v zadnjih minutah med vratnicama zamenjal Matija Pintarič - napolnili gol domačih. V 54. minuti je Robert Sabolič uspešno izvedel kazenski strel in povišal na 3:1. Italijani so napadli brez vratarja in ob številčni prednosti, gostje pa odgovorili z zadetkom Žana Jezovška v prazen gol v 59. minuti. Končni izid  je 1:16 pred koncem tekme postavil Anže Kuralt

"Prva tekma je za nami. Vedeli smo, da bodo Italijani dobro pripravljeni, delali so nam veliko težav v prvi tretjini. A smo dobro odreagirali, veliko strelov smo blokirali, naš vratar je bil odličen v trenutkih, ko smo ga potrebovali. Dali smo prvi gol, potem je šla igra v našo smer. V tretji tretjini smo dobro odpeljali, pomembno je, da bolj ko je šla tekma h koncu, bolje smo igrali. Dobra zmaga, zadovoljen sem z odnosom vseh igralcev," je tekmo ocenil selektor Terglav.

Tokratna pripravljalna akcija je zadnja pred aprilskimi pripravami na svetovno prvenstvo drugega razreda v Bolzanu, kjer bodo sodelovale še Madžarska, Južna Koreja, Japonska in Romunija

Reprezentanca za pripravljalni tekmi:

Vratarja: Gašper KROŠELJ (HC Banska Bystrica), Matija PINTARIČ (Dragons de Rouen)

Branilci: Branilci: Rožle BOHINC (HDD Acroni Jesenice), Aljoša CRNOVIĆ (HK SŽ Olimpija), Jan ĆOSIĆ (HK SŽ Olimpija), Aleksandar MAGOVAC (HK SŽ Olimpija), Bine MAŠIČ (HK SŽ Olimpija), Miha ŠTEBIH (SK Horacka Slavia Trebic), Žiga URUKALO (HDD Acroni Jesenice)

Napadalci: Miha BERIČIČ (HK SŽ Olimpija), Luka GOMBOC (EC KAC), Žan JEZOVŠEK (HDD Acroni Jesenice), Anže KURALT (Fehervar AV19), Rok MACUH (HC Olomuc), Marcel MAHKOVEC (HK SŽ Olimpija), Luka MAVER (Pioneers Vorarlberg), Žiga MEHLE (HK SŽ Olimpija), Ken OGRAJENŠEK (Graz 99ers), Robert SABOLIČ (Villacher SV), Nik SIMŠIČ (HK SŽ Olimpija), Filip SITAR (Malmö), Blaž TOMAŽEVIČ (Villacher SV), Miha ZAJC (HK SŽ Olimpija).

 

 

Ne spreglejte