Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 2. 2017,
10.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

1

Natisni članek

hokej EIHC turnir Nik Zupančič risi svetovno prvenstvo v hokeju Pariz in Koln 2017

Nedelja, 12. 2. 2017, 10.00

6 let, 6 mesecev

Po turnirju EIHC v Katovicah

Nik Zupančič: Zadovoljno lahko gledamo v prihodnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

1

slovenska hokejska reprezentanca | Foto HZS/Drago Cvetanovič

Foto: HZS/Drago Cvetanovič

"Tako jaz kot celoten trenerski štab smo lahko zadovoljni s pristopom. Fantje so dokazali, da radi igrajo za reprezentanco. Zadovoljno lahko gledamo v prihodnost," je po treh zmagah svojih varovancev in zanesljivem prvem mestu na turnirju v Katovicah dejal hokejski selektor Nik Zupančič.

Za slovensko hokejsko reprezentanco je drugi turnir evropskega izziva v sezoni. Prvega so odigrali doma na Bledu, kjer so v družbi Belorusov, Latvijcev in Francozov končali na drugem mestu. Zadnje dni so se mudili na Poljskem v Katovicah. Enega za drugim so odločno premagali vse nasprotnike, Poljake (4:1), Italijane (6:2) in za konec še Ukrajince (6:2), ter brez izgubljene točke končali na prvem mestu.

"Pričakovali smo fizično zelo močno ekipo. Ukrajinci vseskozi igrajo na meji prekrška. Dobro smo se pripravili nanje. Na koncu smo našo igro kronali z zadetki. Drsalno smo veliko boljša ekipa, tako da smo +zasluženo zmagali," je sobotno srečanje, na katerem so slovenski oklepniki z visoko zmago potrdili prvo mesto na turnirju, ocenil selektor risov Nik Zupančič.

Dokazali, da radi pridejo igrat

Selektor Nik Zupančič je bil s prikazano igro svojih varovancev na turnirju zadovoljen. | Foto: Sportida Selektor Nik Zupančič je bil s prikazano igro svojih varovancev na turnirju zadovoljen. Foto: Sportida

Ta je na Poljsko odpeljal precej spremenjeno zasedbo. Manjkalo je mnogo standardnih članov, ki bodo spet zraven na majskem svetovnem prvenstvu, ko bo Slovenija spet igrala med elito. A mešanica starih mačkov in mladih upov prihodnosti se je na Poljskem dobro ujela.

Pravi pristop, elan in želja igrati v reprezentančnem dresu v zadnjih letih v našem taboru nikoli niso bili vprašljivi. Tudi tokrat so risi to potrdili.

Čeprav je selektor pred odhodom na turnir dejal, da rezultat ne bo v ospredju, se je v Slovenijo vrnil kot vodja zmagovalnega moštva. "S turnirjem smo lahko jaz kot trener in celoten trenerski štab zadovoljni s pristopom. Fantje so dokazali, da radi pridejo igrat za reprezentanco, dali so vse od sebe. Mislim, da so se tudi mladi zelo dobro vklopili. Ko zmagaš, je na koncu vse v najlepšem redu. Tako je bilo tudi tokrat. Zadovoljno lahko gledamo v prihodnost," je 48-letnik pohvalil svoje fante.

Med njimi je najbolj izstopal začasni kapetan Jan Urbas,s štirimi zadetki in petimi podajami najučinkovitejši hokejist turnirja. Dobre igre je potrdil tudi njegov klubski soigralec pri Beljaku Miha Verlič (trije zadetki, dve podaji), med prvimi tremi oklepniki turnija po točkah je še en Slovenec, in sice branilec Matic Podlipnik.

Fantje se bodo zdaj razkropili po svojih klubih in nadaljevali klubske sezone v upanju, da se še ne bodo prehitro končale.


Jan Urbas: Najprej končnica, nato iskanje večjega izziva


Kaj sledi po Poljski? Najprej doma, nato v Rusijo.

Del priprav na majsko SP bo slovenska izbrana vrsta opravila v Rusiji. | Foto: Vid Ponikvar Del priprav na majsko SP bo slovenska izbrana vrsta opravila v Rusiji. Foto: Vid Ponikvar

Po turnirju na Poljskem se bodo varovanci spet srečali predvidoma v začetku aprila (nekateri precej prej, saj bodo kmalu končali klubske sezone). Takrat se bodo začele priprave na svetovno prvenstvo, kjer bo Slovenija maja v skupini v Parizu igrala s Kanado, Finsko, Švico, Češko, Norveško, Belorusijo in Francijo in poskušala doseči edini cilj – obstanek med elito.

Po zadnjih informacijah bodo risi pred svetovnim prvenstvom odigrali kar nekaj pripravljalnih tekem. 11. aprila bodo v Celju palice prekrižali z Madžari, 15. aprila jim bodo na Bledu nasproti stali Kazahstanci, tri dni pozneje bodo gostovali v Budimpešti, predvidoma 23. aprila pa se bodo udarili še z Italijo.

Sledila bo pot v Sankt Peterburg (25. april), kjer bodo na turnirju igrali z rusko reprezentanco (igralci večinoma do 23 let), predvidoma pa tudi z Dansko in Norveško.

Turnir EIHC, 3. dan (Katovice, 9.–11. februar)

Sobota, 11. februar

Ukrajina : Slovenija 2:6 (0:2, 1:1, 1.2)
Butsenko (Ljalka, Babinets, 26.), Babinets (Ljalka, 41.); Hebar (Pretnar, Ankerst, 5.), Rodman (Urbas, 18., PP1), Verlič (Urbas, Tavželj, 39., PP1), Pance  (Pretnar, Podlipnik, 45.), Podlipnik (Hebar, Koblar, 57.), Pretnar (Koblar, Goličič, 59. PP1)
Streli: Ukrajina 25 (9,9,7); Slovenija 47 (16,15,16)
Kazni: Ukrajina 24 (2,12,10); Slovenija 22 (14,6,2)


Poljska : Italija     4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
Pasiut 16. (Pp1), Dziubinski 20. (PP1), 21. (PP1), Wanacki 35.; Insam 46. (PP1)

Lestvica:
1. Slovenija 3 tekme - 9 točk
2. Poljska 3 - 5
3. Ukrajina 3 - 3
4. Italija 3 - 1



Petek, 10. februar
Poljska : Ukrajina 3:2** (2:0, 0:1, 0:1, 0:0, 1:0)
Urbanowicz 2., Wajda 17. (PP1), Wronka; Ramazanov 32. (Pp1), Zakharov 48.

Slovenija : Italija 6:2 (0:1, 3:0, 3.1)
Podlipnik (Pance, 29.), Urbas (Verlič, 31.), Urbas (Tavželj, Rodman, 38.), Verlič (Urbas, 52.), Ankerst (Pance, 53.), Rodman (Urbas, Vidmar 55., PP1) ; Insam (Gellert, Frigo, 18. PP1), Ramoser (57., PP1)
Streli: Slovenija 38 (11, 14,13); Italija 20 (3, 7,10)
Kazni: Slovenija 4 (2, 0, 2); Italija 6 (2, 2, 2)
Postava Slovenije: Pintarič/Hočevar, Vidmar, Pretnar, Podlipnik, Tavželj, Čepon M., Čepon K., Selan, Magovac, Rodman D., Urbas, Verlič, Goličič, Uduč, Zajc, Simšič, Koblar, Hebar, Pance E., Jezovšek, Ankerst, Selektor: Nik Zupančič

**kazenski streli


Četrtek, 9. februar

Italija : Ukrajina

Poljska : Slovenija 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
Strelci: Kapica 13.; Jezovšek (Simšič, Čepon, 34.), Verlič (Urbas, Podlipnik, 38., PP2), Urbas (Tavželj, Verlič, 47.), Urbas 60. (EN)
Streli: Poljska 28 (12,7,9); Slovenija 35 (10,13,12)
Kazni: Poljska 14 (0,4,10); Slovenija 20 (2,8,10)
Postava Slovenije: Gračnar/Pintarič, Vidmar, Pretnar, Podlipnik, Tavželj, Čepon M., Čepon K., Selan, Magovac, Rodman D., Urbas, Verlič, Goličič, Uduč, Zajc, Simšič, Koblar, Hebar, Pance E., Jezovšek, Ankerst, Selektor: Nik Zupančič

*podaljšek
PP1 - zadetek z igralcem manj
PP2 - zadetek z dvema igralcema več
EN - zadetek v prazen gol

 

Slovenska reprezentanca za turnir EIHC, Katovice, 9.–11. februar

Vratarji (3): Luka Gračnar (Red Bull Salzburg, liga EBEL), Matija Pintarič (Lyon, Ligue Magnus), Andrej Hočevar (Epinal, Ligue Magnus)

Branilci (8): Luka Vidmar (Frederikshavn, danska prva liga Metal Ligaen), Andrej Tavželj (Angers, Ligue Magnus), Klemen Pretnar (Junost Minsk, beloruska Extraliga), Matic Podlipnik (Lyon, Ligue Magnus), Mark Čepon, Kristjan Čepon, Maks Selan (vsi HDD Olimpija, liga EBEL), Aleksandar Magovac (HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga)

Napadalci (12): Jan Urbas, Miha Verlič (oba VSV Beljak, liga EBEL), David Rodman, Boštjan Goličič (oba Grenoble, Ligue Magnus), Gregor Koblar (Lyon, Ligue Magnus), Aljaž Uduč, Miha Zajc (oba HDD Olimpija, liga EBEL), Nik Simšič (Sodertalje SK u20, SuperElit), Andrej Hebar (Ute Ujpest, liga MOL), Eric Pance, Žan Jezovšek, Jaka Ankerst (vsi HDD Sij Acroni Jesenice, alpska liga)

Selektor: Nik Zupančič

Pomočnik selektorja: Edo Terglav

Ne spreglejte