Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 5. 2016,
17.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Marko Popovič HDD Telemach Olimpija liga EBEL HDD Olimpija

Sreda, 11. 5. 2016, 17.00

6 let, 6 mesecev

Marko Popovič: Pričakujem le lekcijo in ostajam optimist

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Marko Popovič Olimpija | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Odločitev o prihodnosti lige EBEL, njeni (ne)širitvi in sodelujočih klubih v prihodnji sezoni naj bi padla na torkovi skupščini v Salzburgu. Pri Olimpiji niso povsem brezskrbni, so pa optimistični, da bodo še naprej igrali v ligi, in pričakujejo le opomin, da bo treba stvari urediti.

Dolgo pričakovan sestanek vodstva razširjenega avstrijskega prvenstva in klubov, ki naj bi vendarle dal odgovore na vprašanja o tem, kako bo tekmovanje delovalo v prihodnje in kdo bo v njem sodeloval, bo v četrtek na Solnograškem. Nanj čakajo tako Jeseničani kot Olimpija, ki ta trenutek še ne more z gotovostjo trditi, da bo v naslednjem tekmovalnem obdobju sodelovala v ligi EBEL.

Poročilo revizije imajo

Na Celovški 25 je te dni precej pestro, dogajanje pa zaznamovano z obsežno dokumentacijo. "Zadnja dva tedna sta bila podrejena temu, da smo pripravili dokumente za revizijo. Revizorju smo poslali več kot 50 e-mailov ter več kot 80 datotek s pojasnili in predstavitvami," je ob našem klicu predsednik zeleno-belih Marko Popovič dal vedeti, da je imel polne roke dela z revizijo, ki jo je naročila liga EBEL. "Videli smo osnutek poročila revizije, ki je korektno in odraža dejansko stanje. Tudi liga je seznanjena s poročilom in našim stanjem, ki jim ga nikoli nismo skrivali."

Le opomin

Torkov dnevni red skupščine predvideva obravnavo morebitne širitve lige, za katero so zainteresirane le še Jesenice in MAC Budimpešta. Pa pri Olimpiji kljub temu pričakujejo, da bo postala tema sestankovanja tudi problematika ljubljanskega društva in posledično glasovanje, ali naj ostane v ligi?

"Mislim, da bodo govorili le o širitvi, druge teme ni na dnevnem redu, se pa seveda lahko pred skupščino kaj spremeni. A ne pričakujem, da bi glasovali o tem, ali bo Olimpija ostala. Prej pričakujem, da bomo dobili neko lekcijo in opomin, da moramo v tej sezoni stvari normalizirati," meni Popovič in ostaja optimističen: "Od septembra do zdaj smo naredili ogromno. Če pomislim, da imamo še tri mesece časa, ki smo ga lansko leto investirali v prisilno poravnavo, letos pa ga namenjamo marketingu in sponzorjem, sem optimist, da to lahko izpeljemo."

Ne z generalnim, ampak z več "manjšimi" sponzorji?

Pogodba z generalnim sponzorjem Telemachom je potekla, podaljšanja sodelovanja pa na taki ravni ne gre pričakovati. "Imeli smo en sestanek, a mislim, da se ta stvar z generalnim sponzorjem Telemachom ne bo podaljšala. Sicer se dogovarjamo tudi za novega generalnega sponzorja, a najbolj realno se mi zdi, da dobimo tri, štiri nove, ki zagotovijo praktično identičen znesek, kot bi ga na primer Telemach. Ne vidim nekoga, ki bi dal sam takšno številko v trenutno stanje kluba."

Tudi črn scenarij je v mislih

Jih kljub vsemu optimizmu prav nič ne skrbi, da bo ligi enkrat dovolj Olimpijinih finančnih težav, njene nekonkurenčnosti in bo nad njo naredila križ ter jo morda zamenjala s kom drugim?

Predsednik je pomislil tudi na najslabši scenarij (slovo od lige EBEL), a meni, da je bila Olimpijo za to  | Foto: Vid Ponikvar Predsednik je pomislil tudi na najslabši scenarij (slovo od lige EBEL), a meni, da je bila Olimpijo za to Foto: Vid Ponikvar

"Me skrbi. Vsekakor je to scenarij, ki ga imam tudi v glavi. Če ga ne bi imel, ne bi poslal 80 dokumentov. EBEL je profesionalna liga in tudi od nas pričakujejo, da se bomo tako obnašali. To je ključna stvar, ki nam jo očitajo. Ne to, da smo zadnji, pač pa to, da zamujamo pri izplačevanju obveznosti," je naš sogovornik le priznal, da ne more biti povsem miren.

Na tem mestu se odpira vprašanje o profesionalnosti lige. Dvomimo, da bi v kakšnem drugem profesionalnem tekmovanju tako dolgo gledali klub, ki več zaporednih let ne izpolnjuje svojih obveznosti. Na našo opazko se je predsednik odzval z besedami: "Olimpija je bila veliko bolj zrela, da bi jo vrgli ven, že pred tremi leti, ker je bila takrat slika bistveno slabša, a se s tem ni ukvarjal nihče. Zdaj so stvari veliko bolj pod nadzorom. Seveda pa nikakor še ne delujejo dobro oziroma tako, kot bi morale."

Kaj pa denar, ki jim pripada?

Hokejisti Olimpije v zadnji sezoni, kot je že v navadi, niso prejemali rednih plačil. Nekateri so morali finančno luknjo zakrpati tako, da so hodili v službe. Kako je s tem dva meseca po koncu sezone? "Tudi to se v teh mesecih ureja. Kot sem že rekel, bo ta sezona izpeljana kar blizu ničle," je bil diplomatski predsednik, na naše vprašanje, koliko obljubljenega denarja v odstotkih so fantje prejeli, pa odvrnil: "Odkrito povedano, iz glave ne vem. Nekaj moramo še poravnati."

Pa vendar, koliko so igralci dobili? So pri polovici? "Tam nekje, morda malo manj," smo dobili identičen odgovor tistemu iz februarja, ko smo s Popovičem potegnili črto pod sezono.

 

Več kandidatov za trenerja, a eden ima prednost

Kot zatrjujejo v ljubljanskem društvu, že zdaj trdo delajo za prihodnost. Bo pa lažje delati, ko/če bodo imeli zagotovila, da ostajajo v želenem tekmovanju. Kljub temu po Popovičevih besedah že kadrujejo in se veliko bolj kot lani posvečajo marketingu.

Olimpija je po Popovičevih besedah v stiku s štirimi trenerji. Bo Bojan Zajc ostal glavni trener? | Foto: Vid Ponikvar Olimpija je po Popovičevih besedah v stiku s štirimi trenerji. Bo Bojan Zajc ostal glavni trener? Foto: Vid Ponikvar

Pogodbo – seveda s klavzulo, ki ob morebitnem neigranju Olimpije v ligi EBEL igralcem daje proste roke – ima podpisano nekaj igralcev (Aleš Mušič, Boštjan Groznik, Andrej Hočevar, Anže Ropret, Nik Pem, Sebastjan Hadžič), pogledujejo pa tudi proti trenerski funkciji, ki bo ločena od funkcije športnega direktorja.

"Mislim, da smo zelo blizu odločitvi o trenerju. So trije oziroma štirje kandidati (v stikih naj bi bili z dvema Slovencema in dvema tujcema, op. a.). Bi pa rekel, da ima Bojan (Zajc, op. a.) prednost. Je le osvojil prvenstvo, pozna ekipo," je Popovič na prvo mesto postavil večkratnega trenerskega gasilca težkih položajev Olimpije.

O preostalih imenih ne želijo razpredati, zagotovo pa drugi slovenski kandidat ni Nik Zupančič, saj "ga čaka težka sezona z reprezentanco". Ne bi bilo pravično, da ga obremenjujemo s tako zapletenim klubom, kot je Olimpija."

Če bo že klub še nekaj čas v zapletenem položaju, pa se bo prihodnost lige kaj kmalu razpletla ...

 

Ne spreglejte