Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 4. 2016,
13.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,10

1

Natisni članek

HDD Sij Acroni Jesenice HDD Jesenice hokej Anže Pogačar liga EBEL

Ponedeljek, 25. 4. 2016, 13.00

6 let, 7 mesecev

Predsednik železarjev želi čimprejšnje odgovore, odločitev o ligi EBEL se bo zavlekla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,10

1

hDD Sij Acroni Jesenice navijači | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"O ligi EBEL za prihodnjo sezono ni še nič novega. Radi bi vedeli, ali se bo sploh širila. S prestavljanjem odločitve nas postavljajo v neugoden položaj," je zaradi meglene prihodnosti lige EBEL nezadovoljen predsednik Jesenic Anže Pogačar.

Vodstvo razširjenega avstrijskega prvenstva je že pred meseci razkrilo, da spet razmišlja o morebitni razširitvi lige, za katero sta ostala zainteresirana le še dva kandidata, HDD Sij Acroni Jesenice in MAC Budimpešta.

 

Po prvotnih načrtih naj bi bila odločitev o tem, ali se bo liga res širila, znana že v začetku aprila, a so na sestanku v Salzburgu 7. aprila odločanje preložili in napovedali, da se bodo stvari razjasnile v dveh tednih oziroma do konca aprila. Tudi ta datum, kot kaže, ne bo "zdržal". Svetovno prvenstvo naj bi vse skupaj še malo zamaknilo.

 

Treba bo počakati. Do sredine maja?

"O ligi EBEL ni nič novega. Na sestanku v začetku meseca so sicer rekli, da se bodo odločili do konca meseca. Edino, kar smo od takrat novega izvedeli, je, da se bo očitno vse skupaj zavleklo. Odločitev bi bila lahko tako znana šele sredi maja," nam je danes z nejevoljnim glasom dejal predsednik HDD Sij Acroni Jesenice Anže Pogačar.

 

Jeseniška prihodnost je tako še vedno negotova, kar vodstvu društva, ki je pričakovalo resnejši odnos, ni niti malo všeč. "Mislili smo, da je to na malo drugačni ravni, da poslujejo drugače. Glede na to, da smo se mi morali držati določenih rokov, bi pričakovali, da se jih bo tudi druga stran. Če so nekaj razpisali, morebitno širitev, postavili pogoje in datume, bi pričakovali malo drugačen odnos," pravi Pogačar.

Anže Pogačar | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Postavljajo jih v neugoden položaj

Naš sogovornik ob tem dodaja, da je prestavljanje za seboj potegnilo veliko stvari: "Vse od sponzorjev do sestave ekipe. Vsak igralec bi rad čim prej rešil klubski položaj, mi pa bi radi vedeli le, ali se bodo širili ali ne, saj trenutno ne vem, kje smo in kako se odzvati. Postavljajo nas v neugoden položaj. Za vsako ceno in z glavo skozi zid vsekakor ne bomo šli, seveda pa bomo počakali na sredino maja in odločitev."

 

Ali bodo, če bo sredi maja sprejeta odločitev, da v ligi EBEL ne bo sprememb, ostali v drugoligaškem tekmovanju (omenja se ligo EBEL 2, ki naj bi ji bili zelo naklonjeni Italijani)? "Tudi za to ligo je še vse v povojih. Italijani bi se ji radi pridružili, a se še ne ve, kdo in koliko. Bomo še videli, v kakšni obliki bo in kakšni bodo stroški," je končal Pogačar, ki si želi čimprejšnje razjasnitve prihodnjega tekmovalnega obdobja v ligi EBEL.

 

Ne spreglejte