Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 4. 2022,
22.43

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Fehervar AV19 Anže Kuralt Aljaž Predan Red Bull Salzburg liga EBEL

Ponedeljek, 11. 4. 2022, 22.43

2 leti

Liga ICEHL, finale, četrta tekma

Salzburgu uspelo, kar je do zdaj le Dunaju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Red Bull Salzburg prvak 2022 | Salzburžani so prvaki lige IceHL. Do sedmega naslova so prišli brez poraza v končnici, kar je do zdaj uspelo le Dunaju. V finalu so premagali Albo. | Foto Guliverimage

Salzburžani so prvaki lige IceHL. Do sedmega naslova so prišli brez poraza v končnici, kar je do zdaj uspelo le Dunaju. V finalu so premagali Albo.

Foto: Guliverimage

Hokejisti Red Bull Salzburga so prvaki ICEHL. Na četrtfi tekmi finala so rdeči biki v Szekesfehervarju zmagali in postali šele drugo moštvo tekmovanja, ki je do naslova prvaka prišlo brez poraza v končnici - to je do zdaj v sezoni 2016/17 uspelo le še Dunaju.

Red Bull Salzburg Fehervar AV19
Sportal Salzburg po novi zmagi na pragu naslova. Bo pometel še s Kuraltovimi?

Salzburg je tako v končnici uprizoril pravo simultanko s tekmeci. Vse tri serije od vključno četrtfinala je namreč dobil s 4:0 v zmagah, najprej je padel Pustertal, potem pa v polfinalu še Vienna Capitals.

Avstrijci so prvo finalno tekmo dobili po podaljšku, na drugi pa so v Szekesfehervarju slavili s 5:3. Na tretji so hokejisti s Solnograškega doma slavili z 2:1 in imeli tako že danes priložnost, da finalno serijo končajo.

To so tudi naredili. Fehervar je sicer povedel, pri golu Balinta Magosija je bil podajalec tudi slovenski reprezentant Anže Kuralt, toda Salzburg je že v prvi tretjini izenačil, v 33. minuti pa nato povedel. Odločitev o zmagovalcu je padla v 59. minuti, ko je Fehervar že igral brez vratarja, kar je izkoristil James Brennan in zadel za končnih 3:1.

Letošnji naslov je za Salzburg v razširjeni avstrijski ligi, odkar od leta 2000 tekmovanje poteka v tej obliki, skupno sedmi, a prvi po letu 2016. Salzburg si je sicer že z uvrstitvijo v finale, ker ni imel avstrijskega tekmeca, že predčasno zagotovil naslov prvaka v tej državi, devetega v zgodovini kluba.

Red Bull Salzburg Fehervar | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Za madžarsko zasedbo pa je bil že letošnji finale največji dosežek v tem mednarodnem tekmovanju doslej, saj do te sezone še nikoli ni prišla niti do polfinala. Na poti do zadnje stopničke so Madžari najprej gladko s 4:0 v zmagah izločili južnotirolski Pustertal, v polfinalu pa so imeli tudi malo dela z Beljačani, izid je bil 4:1 v zmagah. Beljaški VSV je pred tem v četrtfinalu s 4:3 v zmagah izločil edinega slovenskega predstavnika v tekmovanju, SŽ Olimpijo.

Liga ICEHL, finale, četrta tekma

Ponedeljek, 11. april
Fehervar AV19 : Red Bull Salzburg 1:3 (1:1, 0:1, 0:1) /0:4
1:0 Magosi (Kuralt, Hari, 8.), 1:1 Dalhuisen (Raffl, 16.), 1:2 Raffl (Nissner, Brennan, 33.), 1:3 Brennan (EN, 59.)
(Anže Kuralt je prispeval podajo pri golu Albe, sam pa enkrat streljal na vrata Salzburga; Aljaž Predan je igral za Salzburg)

// Rezultat v zmagah, igrali so na štiri zmage.

Ne spreglejte