Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 9. 2012,
19.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

HDD Olimpija

Četrtek, 13. 9. 2012, 19.49

8 let

Mälkiä si želi, da igralci ne bi bili tako mehki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po dveh bolečih porazih so ''zmaji'' ta teden na treningih pospešeno odpravljali napake, ki jih je v igri preveč, hkrati pa se pripravljali na petkov spektakel v Pulju. Tam tudi z Brockom McBridom.

Uvodni predstavi v EBEL sta bili le nadaljevanji pripravljalnih tekem, kar pomeni, da izbranci Heikkija Mälkiä še niso našli recepta za konkretno predstavo in poti do zmage. Tudi igralci se zavedajo, da je v igri še vedno preveč napak, a obljubljajo, da bo počasi vse drugače. Križem rok pa niso stali niti vodilni možje, ki so poskrbeli za dve rokadi. Do prve je prišlo v igralskem kadru, katerega je okrepil Brock McBride, pogovor s slednjim si boste lahko prebrali v petek, do druge pa v strokovnem štabu, tega je okrepil nekdanji napadalec Ivo Jan. ''Ivo mi bo v veliko pomoč, saj me bo razbremenil predvsem pri video analizah, tako da ne bom imel celotnega bremena le na svojih ramenih,'' je naloge novega sodelavca pojasnil finski trener, kateremu bo še naprej pomagal tudi Andrej Hebar.

Preveč osnovnih napak

''Zeleno-beli'' so sicer obe tekmi EBEL začeli odlično, povedli, nato pa povsem popustili. Kje tiči vzrok, ne more pojasniti niti 54-letni strokovnjak na klopi Olimpije, ki pa je toliko bolj izčrpen o napakah, ki jih delajo njegovi izbranci: ''Za fanti je težko obdobje, ki se je začelo že na pripravljalnih tekmah, kjer so se porazi kar vrstili. Sedaj jim primanjkuje nekoliko samozavesti, bojijo se napak … Brez dvoma tudi sam nosim del odgovornosti, sem namreč zelo zahteven. Enostavno delamo preveč osnovnih napak, večino zadetkov pa smo prejeli neposredno izpred lastnih vrat. Nasprotnik nam je zabijal gole iz metra, dveh. Preveč smo mehki, vratarju ne pomagamo dovolj in to moramo popraviti. Hkrati pa moramo začeti tudi sami dosegati zadetke … Potrebno si bo pripraviti več strelov na nasprotnikova vrata.''

Mälkiä je še dodal, da je imel v zadnjem času ogromno pogovorov s svojimi izbranci in med vrsticami razkril, da so nekateri prišli nekoliko slabše pripravljeni, zato potrebujejo nekaj več tekem. O novi okrepitvi je dejal, da gre za igralca, ki se bo zaradi borbenosti odlično vklopil v sistem igre.

Velika čast

Dobrih deset dni pred prihodom McBrida sta v garderobo Olimpije prišla branilec Matevž Erman in napadalec Jaka Ankerst, slednji pa je v Linzu dosegel tudi prvi gol v zeleno-belem dresu. Trener ga dobro pozna, saj sta skupaj sodelovala že na Jesenicah. Prav tako mu tudi zaupa, saj je zaigral ob dveh tujih igralcih, Chrisu D'Alviseju in Scottu Freemanu. Po novem slednji ne bo več tvoril te napadalne trojke, zamenjala naj bi ga prav zadnja okrepitev iz Kanade.

Kljub svojemu prvemu zadetku za Olimpijo se je 23-letni Kranjčan nekoliko bolj osredotočil na pomanjkljivosti v igri. ''Nasprotnikovim igralcem pred lastnimi vrati pustimo preveč prostora, preslabo jih krijemo. To je tudi glavni razlog, da dobivamo toliko zadetkov. Tudi igra ena na ena nam zaenkrat še ne gre najbolje od rok, prav tako pa si ne smemo privoščiti tolikšno število izključitev, saj se zavedamo, da igralec več na ledu predstavlja veliko prednost. Ko bomo te zadeve popravili, potem bomo tudi uspešnejši,'' pravi Ankerst, ki se je za konec usmeril proti petkovi tekmi v puljski Areni: ''Nihče še ni dobil priložnosti, da zaigra v amfiteatru, zato bo to resnično velika čast in nekaj posebnega. Morda nekaj pritiska vseeno bo, vendar pa bo v trenutku, ko bo sodnik vrgel plošček, to povsem običajna tekma. Tudi na tej bomo igrali po svojih najboljših močeh. Je pa res, da ti takšen dogodek lahko da dodatno motivacijo.''

Ne spreglejte