Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 3. 2024,
7.58

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

liga NHL Vancouver Canucks Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Sreda, 6. 3. 2024, 7.58

1 mesec, 3 tedne

Liga NHL, 5. marec

Kralji so klonili v podaljšku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Anže Kopitar | Anže Kopitar se ni vpisal med strelce ali podajalce. | Foto Reuters

Anže Kopitar se ni vpisal med strelce ali podajalce.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL na domačem ledu po podaljšku z 1:2 izgubili z vodilno ekipo zahodne konference Vancouver Canucks. Slovenski as Anže Kopitar je za Kralje tokrat na ledu preživel 19:46 minute, a se ni vpisal med strelce ali podajalce.

Sam Reinhart Florida
Sportal Vroča Florida blestela tudi v kultni newyorški dvorani #video

Kralji so sredi prve tretjine prek Trevorja Moora povedli, kanadska zasedba pa je izenačila v drugi po golu Eliasa Petterssona, njegovem 30. v sezoni. Sklepna tretjina se je končala brez golov, po minuti in 36 sekundah podaljška pa je 40. zmago v sezoni Vancouvru zagotovil J. T. Miller.

Canucks so zdaj skupno druga najboljša ekipa lige s 87 točkami, toliko točk ima tudi tretji Boston, na zahodu pa vodijo z dvema točkama naskoka pred Dallasom. Kralji (73 točk) so na šestem mestu zahodne konference, po točkah so izenačeni še z Vegas Golden Knigts in Nashville Predators. V pacifiški skupini so na tretjem mestu.

Trenutno najboljša ekipa lige Florida Panthers je na gostovanju pri New Jersey Devils slavila s 5:3 in ostala na vrhu lestvice NHL s 43 zmagami oziroma z 90 točkami. Je tudi prva ekipa v sezoni, ki je dosegla ta točkovni mejnik.

Nick Cousins je dosegel dva zadetka, Matthew Tkachuk pa tri podaje za Panterje, ki so slavili šestič zapored. Od 22. januarja dalje je sicer zelo vroča Florida slavila 16-krat in zgolj dvakrat izgubila. Pri New Jerseyju je gol in podajo dosegel Jack Hughes, medtem ko je Jesper Bratt dvakrat podal. Devils so izgubili tretjič v nizu in četrtič na zadnjih petih tekmah.

Edmonton Oilers so slavili v gosteh. | Foto: Reuters Edmonton Oilers so slavili v gosteh. Foto: Reuters Tudi Boston izgubil v podaljšku

Drugouvrščena zasedba vzhoda Boston Bruins je doma po podaljšku z 1:2 izgubila z Edmonton Oilers, petouvrščeno ekipo na zahodu. Zmagoviti gol je po dobrih dveh minutah podaljška dosegel Leon Draisaitl. Connor McDavid je dodal podaji in tako zabeležil točko na 12. zaporedni tekmi, Naftarji pa so zmagali še petič zapovrstjo.

Na preostalih tekmah so Pittsburgh Penguins prekinili niz treh porazov in ugnali zadnjeuvrščeno ekipo vzhodne konference Columbus Blue Jackets s 5:3. Reilly Smith je dosegel gol in dve podaji. New York Islanders so na domačem ledu s 4:2 premagali St. Louis Blues in slavili četrtič zapored. Hokejisti Seattle Kraken so medtem v gosteh presenetili Winnipeg Jets, zdaj tretjo zasedbo zahodne konference, in zmagali s 4:3.

Po podaljšku so bili uspešni tudi Montreal Canadiens, ki so v Nashvillu zmagali s 4:3 in končali niz osmih zmag Predatorjev. Zmago Kanadčanom je po 17 sekundah nadaljevanja zagotovil Nick Suzuki. Hokejisti Chicaga so bili boljši od tekmecev iz Arizone s 5:2, dvakrat je zadel Seth Jones, Blackhawks pa so po 22 porazih v gosteh le dosegli novo zmago.

Zadnja tekma je po podaljšku in festivalu golov s 7:6 pripadla hokejistom Dallasa. Stars so v gosteh premagali San Jose Sharks in so s 85 točkami na drugem mestu zahoda.

Liga NHL, 5. marec

Lestvica

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Kopitarjevi že po 15 sekundah dobili gol, nato pa preobrat. Hrušičan asistiral.
Florida Panthers
Sportal Florida pustošila po Detroitu in zavzela vrh
Washington Capitals
Sportal Preobrat Washingtona in izjemen večer češkega vratarja Anaheima #video
Ne spreglejte