Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 3. 2024,
6.59

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,36

Natisni članek

New Jersey Devils Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Ponedeljek, 4. 3. 2024, 6.59

1 mesec, 3 tedne

Liga NHL, 3. marec

Kopitarjevi že po 15 sekundah dobili gol, nato pa preobrat. Hrušičan asistiral.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,36
Anže Kopitar | Anže Kopitar je pomagal LA Kings do nove prepričljive zmage z novo podajo. | Foto Reuters

Anže Kopitar je pomagal LA Kings do nove prepričljive zmage z novo podajo.

Foto: Reuters

V hokejski ligi NHL so Anže Kopitar in njegovi Los Angeles Kings dobili še drugo tekmo zapored. Potem ko so pred dnevi v Kanadi premagali Vancouver Canucks s 5:1, so na domačem ledu z enakim izidom odpravili še New Jersey Devils. Slovenski as je bil podajalec pri četrtem golu, kar tri zadetke je prispeval Phillip Danault. Kralji so na lestvici zahodne konference spet pred Nashvillom na sedmem mestu.

Florida Panthers
Sportal Florida pustošila po Detroitu in zavzela vrh

Tekma v dvorani Crypto.com se ni začela po željah navijačev LA Kings, gostitelji so se namreč že po petnajstih sekundah prve tretjine znašli v zaostanku, ko je vratarja Cama Talbota premagal 27-letni Švicar Timo Meier. V osmi minuti tekme je za izenačenje poskrbel Phillip Danault, v 15. pa so z golom Alexa Laferriera Kralji prešli v vodstvo. V drugi tretjini sta Denault in Kevin Fiala še povišala vodstvo domačih.

Vrhunci dvoboja med LA Kings in New Jersey Devils:

Kopitar prvi, ki mu je to uspelo v zgodovini LA Kings

Anže Kopitar je prvi hokejist LA Kings v zgodovini lige NHL, ki je zbral vsaj 300 podaj ob golu z igralcem več. | Foto: Reuters Anže Kopitar je prvi hokejist LA Kings v zgodovini lige NHL, ki je zbral vsaj 300 podaj ob golu z igralcem več. Foto: Reuters Kapetan Anže Kopitar je bil podajalec pri zadetku Fiale z igralcem več - ta je zbral gol in dve podaji - za vodstvo kraljev s 4:1. To je bila obenem njegova 300. podaja ob golu z igralcem več v karieri, s čimer je postal 40. hokejist v zgodovini lige NHL, ki je dosegel za mejnik, prvi v dresu LA Kings.

V zadnjih 20 minutah igre je piko na i drugi zaporedni zmagi s svojim tretjim zadetkom na tekmi pristavil Danault. Vratar Cam Talbot je zaustavil 30 strelov, kralji pa so zmagali na osmi od zadnjih 12 tekem pod taktirko začasnega trenerja Jima Hillerja.

"Očitno je, da zdaj igramo veliko bolje," je po tekmi menil Fiala: "Vmes smo imeli dva ali tri mesece padca v igri, po premoru za tekmo zvezd All-Star pa smo zaigrali bolje ... Igramo drug za drugega, spoštujemo se na ledu in to se zdaj res čuti."

Kralji so ta čas na sedmem mestu zahodne konference z 62 točkami, točko več imajo ob tekmi več na šestem mestu Vegas Golden Knights. LA Kings so na lestvici zahodne konference spet prehiteli Nashville Predators. 

V torek proti vodilni ekipi zahoda

Casey DeSmith se je izkazal proti Anaheimu. | Foto: Reuters Casey DeSmith se je izkazal proti Anaheimu. Foto: Reuters Naslednja tekma Kopitarja in kralje čaka v torek, ko bodo gostili še vodilno ekipo zahoda, Vancouver Canucks. Slednji so tokrat gostovali pri mestnih tekmecih kraljev, Anaheim Ducks, in v dvorani Honda Center zmagali z 2:1.

Pri gostih iz Kanade je tokrat blestel rezervni vratar Casey DeSmith, strelec odločilnega gola za zmago pa je bil Conor Garland. To je bila za goste prva zmaga po dveh zaporednih porazih, zato so je bili še posebej veseli.

"Ne vem, ali sem bil kdaj tako vesel zmage na tekmi. Očitno je, da se osebno počutim zelo dobro, a to je zlasti velika zmaga za ekipo. Začeti ta niz gostovanj na pravi nogi in po nekaj hudih porazih je res izjemno," je po tekmi dejal DeSmith.

Liga NHL, 3. marec:

Lestvica:

Preberite še:

Washington Capitals
Sportal Preobrat Washingtona in izjemen večer češkega vratarja Anaheima #video
Anže Kopitar
Sportal Podvig Anžeta Kopitarja in Kraljev v ligi NHL #video
Artjom Panarin
Sportal Newyorčani na vrhu lige NHL ujeli Vancouver
Anže Kopitar
Sportal Podaja Kopitarja premalo za zmago Kraljev
Ne spreglejte