Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 3. 2024,
9.00

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

Vancouver Canucks Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Petek, 1. 3. 2024, 9.00

1 mesec, 3 tedne

Liga NHL, 29. februar

Podvig Anžeta Kopitarja in Kraljev v ligi NHL #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
Anže Kopitar | Anže Kopitar je pomagal Kraljem do prepričljive zmage v Vancouvru z zadetkom in podajo. | Foto Reuters

Anže Kopitar je pomagal Kraljem do prepričljive zmage v Vancouvru z zadetkom in podajo.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so v Vancouvru na gostovanju pri vodilni ekipi zahodne konference severnoameriške lige NHL gladko zmagali. Canuckse so premagali s 5:1, kar nekaj zaslug za to pa ima tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar. Kapetan Kraljev je prispeval zadetek in podajo.

Artjom Panarin
Sportal Newyorčani na vrhu lige NHL ujeli Vancouver

Kapetan Kraljev Anže Kopitar je proti Vancouvru dosegel zadetek za vodstvo 2:0 in dodal še podajo pri tretjem golu. Tega je dosegel Kevin Fiala, ki je prav tako kot Drew Doughty v statistiko vpisal gol in dve podaji. Hrušičan Kopitar je v tej sezoni zdaj pri 50 točkah, 18 golih in 32 podajah, kar ga uvršča na 65. mesto najučinkovitejših posameznikov.

Vrhunci dvoboja med Vancouvrom in Los Angelesom:

S skupno 50 točkami je Kopitar še 17. v karieri v sezoni dosegel ta mejnik, s čimer se je pridružil asoma Sidneyju Crosbyju (17) in Aleksu Ovečkinu (17) z največ takšnimi sezonami med še dejavnimi hokejisti.

Los Angeles se je z novima točkama utrdil na sedmem mestu zahodne konference in se še približal nastopu v končnici, saj ima pred devetouvrščenm Calgaryjem že sedem točk prednosti.

Vancouver po porazu ni več najuspešnejša ekipa lige. Na lestvici sta ga namreč prehiteli ekipi iz vzhodnega dela, Florida in Boston, ki sta obe zmagali. Obe tesno na domačem igrišču, Panterji so s 4:3 po kazenskih strelih ugnali Montreal, Kosmatinci pa s 5:4 Vegas.

Los Angeles se je z novimi točkami utrdil na sedmem mestu zahodne konference in se je še približal nastopu v končnici, saj ima pred devetouvrščenim Calgaryjem že sedem točk prednosti.

Los Angeles so v februarju na 12 tekmah slavili zmago kar devetkrat. | Foto: Reuters Los Angeles so v februarju na 12 tekmah slavili zmago kar devetkrat. Foto: Reuters

Kraljem gre bolje. V februarju so odigrali enajst tekem in jih osem dobili. Zadnja poraza so zabeležili prav na kanadski turneji proti Edmontonu in Calgaryju, tokrat pa so se proti Vancouvru izkazali in vodilno ekipo zahodne konference nadigrali s 5:1. 

V Sunrisu je pri Floridi spet blestel Sam Reinhart, ki je k zmagi domače ekipe prispeval tri točke, vključno s 40. in 41. golom v sezoni. Z njima, pred tem ni zadel v polno na osmih zaporednih tekmah, se je vrnil na drugo mesto najboljših strelcev, pred njim je s 53 goli le Auston Matthews, napadalec Toronta. Odločilni kazenski strel je zadel Finec Anton Lundell.

Boston je Vegas strl že v rednem delu, njegov najučinkovitejši igralec David Pastrnak je k temu prispeval dve podaji. Strelsko vlogo pa je prevzel Morgan Geekie, ki je bil natančen trikrat, dobre štiri minute pred koncem pa je pri rezultatu 4:4 tekmo odločil Mason Lohrei.

Napadalec Colorada Nathan MacKinnon je postal drugi igralec, ki je dosegel mejo sto točk v sezoni. Z golom in podajo mu je to uspelo na gostovanju v Chicagu, kjee je Plaz zmagal s 5:0. MacKinnon zdaj s sto točkami za štiri zaostaja za Rusom Nikito Kučerovom, ki je tokrat pri porazu njegove Tampe z Buffalom (2:3) vknjižil le eno podajo.

Liga NHL, 29. februar:

Lestvica:

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Podaja Kopitarja premalo za zmago Kraljev
Adam Ružička
Sportal Neumnost Slovaka, ki je ostal brez službe v NHL
Edmonton Oilers : Los Angeles Kings
Sportal Kralji po preobratu praznih rok #video
Ne spreglejte