Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 1. 2024,
8.22

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Nikita Kučerov Ivan Barbašev Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Anaheim Ducks Buffalo Sabres liga NHL

Sreda, 24. 1. 2024, 8.22

3 mesece

Liga NHL, 23. januar

Rus kot prvi v ligi NHL do 80 točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Nikita Kučerov | Nikita Kučerov je proti Philadelphii dosegel tri gole in dodal podajo | Foto Reuters

Nikita Kučerov je proti Philadelphii dosegel tri gole in dodal podajo

Foto: Reuters

Ruski napadalec Tampe Nikita Kučerov je postal prvi igralec v letošnji sezoni severnoameriške profesionalne hokejske lige NHL, ki je dosegel mejo 80 doseženih točk. To mu je uspelo na tekmi v Philadelphii, kjer je Tampa zmagala še šestič na zadnjih sedmih tekmah. In to prepričljivo, z izidom 6:3.

Anže Kopitar
Sportal Skromno leto za Kopitarjeve, izgubili tudi proti najslabšim v ligi #video

Nikita Kučerov je dosegel tri gole in dodal podajo, štiri točke na eni tekmi pa je zbral četrtič v sezoni in 25-ič v karieri. Doslej je le pet še aktivnih igralcev, ki jim je to uspelo večkrat, in sicer Sidneyu Crosbyju (385), Connorju McDavidu (35), Aleksu Ovečkinu (32), Jevgeniju Malkinu (29) in Leonu Draisaitlu. Kljub porazu in odlični seriji Tampe imajo letalci na lestvici še vedno točko več, Philadelphia je na vzhodu na četrtem mestu, Tampa je skupaj s Carolino peta.

"Imajo zelo dobro igro, z razlogom so še vedno pred nami. A mi smo danes opravili odlično delo, dobro smo se postavili v obrambi, bili disciplinirani, to nam je prineslo rezultat," je bil po zmagi zadovoljen trener gostov Jon Cooper.

Ivan Barbašev blesti v dresu Vegasa. | Foto: Reuters Ivan Barbašev blesti v dresu Vegasa. Foto: Reuters

V zadnjem času za Las Vegas odlično igra še en Rus Ivan Barbašev. Na obračunu z New York Islanders, ki ga je njegova ekipa dobila s 3:2, se je še na četrti tekmi vpisal med strelce. Enako kot Nicolas Roy je tekmo končal z golom in podajo, za junaka tekme pa so vendarle razglasili vratarja njune ekipe Adina Hilla, ki je zbral 40 obramb. In to pri svojem povratku po poškodbi, pred tem ni bil na ledu od 17. decembra.

"Pogrešal sem hokej, bil lačen tekem. Skoraj vse je šlo popolno, rad imam dvoboje, na katerih imam veliko dela," je bil s svojo predstavo, na kateri je ploščico v obraz dobil napadalec otočanov Bo Horvat, zadovoljen Hill.

New York Rangers, za Bostonom drugouvrščena ekipa zahoda, je prav tako izgubila z 2:3, in sicer po podaljšku v San Joseju. Tekmo je v drugi dodatni minuti odločil Čeh Tomaš Hertl. Gosti so z goloma Adama Foxa in Artemija Panarina že na začetku druge tretjine vodili z 2:0, v zadnjem delu pa so domači prišli do izenačenja in podaljška.

Po zaslugi druge tretjine, v kateri je dosegel štiri gole, je Dallas doma s 5:4 ugnal Detroit. Dva gola in asistenco je k temu prispeval Roope Hintz. Dallas je z zmago zadržal četrto mesto na zahodu, točkovno je izenačen z Vegasom, omenjeni ekipi pa sta ob Vancouvru, Winnipegu in Coloradu trdno na mestih, ki vodijo v končnico.

Anžeta Kopitarja in njegove Los Angeles Kings naslednja tekma v hokejski ligi NHL čaka v četrtek zjutraj po srednjeevropskem času (4.30), ko se bodo na domačem ledu spopadli z Buffalo Sabres.

Liga NHL, 23. januar

Lestvica

Preberite še:

New York Rangers
Sportal New York Rangers potrdili vrh v metropolitanski skupini
Jonathan Quick Anže Kopitar
Sportal Kralji Anžeta Kopitarja premagali Rangers, v Los Angelesu je bilo čustveno
Florida Panthers Minnesota Wild
Sportal Floridi spodrsljaj na domačem ledu, Kopitar naslednjič v soboto
Ne spreglejte