Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 1. 2024,
6.00

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Jonathan Quick Anže Kopitar Anže Kopitar New York Rangers Los Angeles Kings NHL liga NHL

Nedelja, 21. 1. 2024, 6.00

3 mesece, 1 teden

Liga NHL, 20. januar

Kralji Anžeta Kopitarja premagali Rangers, v Los Angelesu je bilo čustveno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Jonathan Quick Anže Kopitar | Dolgoletna soigralca Jonathan Quick in Anže Kopitar sta v noči na nedeljo bila prvič tekmeca na ledu v Los Angelesu. | Foto Reuters

Dolgoletna soigralca Jonathan Quick in Anže Kopitar sta v noči na nedeljo bila prvič tekmeca na ledu v Los Angelesu.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL doma z 2:1 premagali New York Rangers. Slovenski kapetan zmagovite domače zasedbe Anže Kopitar v 18:50 minute ni dosegel točke. Prvič, odkar je zapustil Los Angeles, je v mestu angelov gostoval vratar Jonathan Quick.

Kevin Fiala je prispeval prvi gol za domače v zadnji minuti uvodne tretjine, preostala pa sta padla v drugi. Najprej je v 15. minuti tega dela igre za vodilno ekipo metropolitanske skupine izenačil Chris Kreider, slabe tri minute pozneje je po samostojni akciji zmago Los Angelesu prinesel Quinton Byfield.

V Los Angeles se je vrnil vratar Jonathan Quick, ki je za Rangers zbral 24 obramb. Za Kings je odigral svojih prvih 16 sezon v NHL, osvojil tudi Stanleyjeva pokala leta 2012 in 2014, preden se je najprej preselil 1. marca letos v Columbus Blue Jackets.

Jonathan Quick je bil deležen glasnih ovacij gledalcev. | Foto: Reuters Jonathan Quick je bil deležen glasnih ovacij gledalcev. Foto: Reuters

Deležen je bil glasnih ovacij gledalcev, ko so predvajali video z njegovimi akcijami, saj se je v več kot desetletju in pol izkazal in je najboljši v zgodovini Kings po zmagah (370), tekmah brez prejetega zadetka (57), odstotku ubranjenih strelov (91,1), zmagah v končnicah (49), tekem brez prejetega gola v končnicah (10).

Kralji so po dvaindvajseti zmagi osvojili 52 točk za 13. mesto v NHL in četrto v pacifiški skupini, kjer je na čelu tudi skupno vodilni v NHL Vancouver (66 točk). Canucks so Toronto Maple Leafs v Vancouvru premagali s 6:4, Conor Garland je za domače zadel dvakrat in imel še podajo, dva gola je dosegel tudi Nils Hoglander.

V pacifiški skupini na drugem mestu sledijo branilci naslova iz Las Vegasa (59), tretji je Edmonton s točko prednosti pred Kings. Edmonton Oilers so v Calgaryju v kanadskem derbiju premagali Flames s 3:1, Vegas Golden Knights pa so doma Pittsburgh Penguins odpravili s 3:2. Edmonton je po zadetkih Zacha Hymana, Ryana McLeoda in Sama Gagnerja s trinajsto zmago v nizu postavil rekord v NHL za kanadska moštva.

Na vzhodnem delu so prvi igralci Boston Bruins, ki so v tekmi s 13 goli z 9:4 nadigrali Montreal Canadiens. Še na začetku zadnje tretjine je bilo 5:4 za domače, ki pa so nato nanizali štiri gole, zadnjega je dosegel Danton Heinen za svoj prvi "hat trick".

Za Bostonom, ki je s 65 točkami drugi v ligi, je na vzhodu druga tokrat prosta Florida, tretja pa je ekipa Tampa Bay Lightning, ki je s 3:1 v Buffalu premagala Sabres. Za goste sta edina gola v razmaku 52 sekund uvodne tretjine zadela Nicholas Paul in Tyler Motte.

Po odhodu Lamberta je trener Islanders postal Roy

New York, 21. januarja - Vodstvo New York Islanders, ekipe severnoameriške hokejske lige NHL, je po seriji štirih porazov odpustilo trenerja Laneja Lamberta in na njegovo mesto postavilo Patricka Roya, nekdanjega vratarja in člana hrama slavnih NHL.

Roy, štirikrat je osvojil Stanleyjev pokal, ni vodil ekipe NHL, odkar je končal tri sezone vodenja ekipe Colorado Avalanche. Tam je bil med letoma 2013 in 2016 ter že v prvem letu dosegel klubski rekord 52 zmag, zato je bil izbran za trenerja leta. Oseminpetdesetletni Kanadčan je potem pet sezon vodil mladinsko ekipo Quebec Remparts.

Florida Panthers Minnesota Wild
Sportal Floridi spodrsljaj na domačem ledu, Kopitar naslednjič v soboto

Liga NHL, 20. januar

Lestvica

Los Angeles Kings : Nashville Predators
Sportal Krizi Kraljev ni videti konca #video
Ne spreglejte