Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 1. 2024,
8.30

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

Natisni članek

San Jose Sharks Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Torek, 23. 1. 2024, 8.30

3 mesece

liga nhl, 22. januar

Skromno leto za Kopitarjeve, izgubili tudi proti najslabšim v ligi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69
Anže Kopitar | Kralji, pri katerih je kapetan Anže Kopitar, so izgubili v kalifornijskem spopadu proti San Joseju. | Foto Reuters

Kralji, pri katerih je kapetan Anže Kopitar, so izgubili v kalifornijskem spopadu proti San Joseju.

Foto: Reuters

Za hokejisti Los Angeles Kings je slab vstop v leto 2024. Anže Kopitar in druščina so na enajstih tekmah zmagali le dvakrat. Proti najskromnejši ekipi lige, kalifornijskemu tekmecu San Jose Sharks, so izgubili po izvajanju kazenskih strelov (3:4), statistika Hrušičana v rubrikah zadetkov in podaj pa je ostala prazna. Morskim psom se je v mestu angelov nasmihala zmaga že po rednem delu, a so gostitelji z zadetkom v 58. minuti izsilili podaljšek.

New York Rangers
Sportal New York Rangers potrdili vrh v metropolitanski skupini

Kralji so si sicer na dvoboju pripravili več priložnosti (streli 47:27), še posebej v prvi tretjini ko so na vrata tekmeca sprožili 18 strelov, morski psi le šest. A ostalo je pri začetnem izidu 0:0.

Vrhunci dvoboja v Los Angelesu:

Sredi druge tretjine so gostje povedli z 2:0 po zadetkih Fabiana Zetterlunda in Williama Eklunda. Trevor Moore je znižal, ob začetku zadnje tretjine pa je izenačil Quinton Byfield. San Jose je še enkrat povedel prek Justina Baileyja, tekmo je dve minuti pred koncem v podaljške popeljal Drew Doughty.

V tem ni bilo zmagovalca, v izvajanju kazenskih strelov pa sta bila za goste natančna Logan Couture in Zetterlund. Dva strela je ubranil gostujoči vratar Kaapo Kahkonen, ki je blestel tudi med dvobojem s 43 obrambami. Za kralje, ki so izgubili še 11. na zadnjih 13 tekmah, je David Rittich zbral 24 obramb.

Zasedba iz mesta angelov je zdaj s 53 točkami na sedmem mestu zahodne konference in na četrtem v pacifiški skupini. San Jose je z 28 točkami na zadnjem mestu zahoda in skupine.

San Jose Sharks so v tej sezoni zbrali najmanjše število točk. | Foto: Reuters San Jose Sharks so v tej sezoni zbrali najmanjše število točk. Foto: Reuters

"Začelo se je zelo ohlapno, tekma se je odvijala v obe smeri, nato pa smo približno v deseti minuti prevzeli pobudo, začeli utrjevati igro. Nato je sledilo nekaj napak in kar naenkrat smo izgubljali z 0:2. Trenutno bi morali biti sposobni zmagati na tekmi, na kateri dosežemo tri gole, a nam to danes ni uspelo. Zadnja dva gola bi lahko z lahkoto preprečili," je tekmo opisal glavni trener LA Todd McLellan.

V četrtek se bodo poklonili Kopitarju

Kralji bodo naslednjo tekmo igrali v četrtek ob 4.30 po slovenskem času, ko bodo doma gostili Buffalo Sabres. Pred tekmo se bodo s posebno slovesnostjo in priznanjem poklonili kapetanu Anžetu Kopitarju, ki je v tej sezoni postavil več novih rekordov ekipe iz Los Angelesa in tudi osebnih mejnikov.

V noči na četrtek bo v Los Angelesu slovesno, v ospredju pozornosti pa slovenski zvezdnik Anže Kopitar. | Foto: Reuters V noči na četrtek bo v Los Angelesu slovesno, v ospredju pozornosti pa slovenski zvezdnik Anže Kopitar. Foto: Reuters

Kopitar je v letošnji sezoni, svoji 18. v ligi NHL, vse je opravil v dresu Los Angelesa, dosegel številne uspehe. Postal je vodilni v zgodovini kraljev po številu odigranih tekem, je vodilni igralec franšize po številu podaj, po številu točk je na večni lestvici kraljev na drugem mestu, 8. novembra pa je dosegel svoj 400. gol v karieri, kar je priznan mejnik v ligi NHL.

Hokejisti Boston Bruins, ki vodijo na vzhodu, so v derbiju večera doma ugnali drugo ekipo zahoda Winnipeg Jets s 4:1, trenutno vodilno moštvo zahoda in pacifiške divizije Vancouver Canucks pa je doma odpravilo Chicago Blackhawks z 2:0. Branilec naslova iz Vegasa je prekinil zmagoviti niz na gostovanju pri New Jersey Devils, kjer je izgubil po podaljšku (5:6).

Liga NHL, 22. januar

Lestvica

Jonathan Quick Anže Kopitar
Sportal Kralji Anžeta Kopitarja premagali Rangers, v Los Angelesu je bilo čustveno
Ne spreglejte