Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 6. 2019,
15.37

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,59

2

Natisni članek

Alpska liga liga EBEL HDD Jesenice HK Olimpija

Petek, 28. 6. 2019, 15.37

4 leta, 10 mesecev

Nova sezona razširjenega avstrijskega prvenstva z 11 moštvi

Liga EBEL: Medveščaka ne bo nadomestil nihče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,59

2

KAC Celovec | Naslov prvaka lige EBEL bodo branili hokejisti Celovca. | Foto Sportida

Naslov prvaka lige EBEL bodo branili hokejisti Celovca.

Foto: Sportida

Vodstvo avstrijske razširjene lige je v javnost poslalo urnik tekem za prihodnjo sezono. Prvič po sezoni 2011/12 bo v ligi EBEL igralo 11 moštev, saj Medveščaka, ki je pred meseci klavrno končal sodelovanje, ne bo zamenjal nihče. S tem so razblinjeni še zadnji dvomi o tem, ali bi se lahko HK SŽ Olimpija že letos pridružil tekmovanju.

Luka Kalan
Sportal Nov odhod z Jesenic in novo sodelovanje s slovenskim trenerjem

Liga EBEL bo v prihodnji sezoni štela le 11 članov, saj zagrebškega Medveščaka, ki se je v zadnjem tekmovalnem obdobju spopadal s hudimi finančnimi težavami, ne bo zamenjalo nobeno moštvo. V tekmovanju bo tako še naprej osem avstrijskih klubov, in sicer Dunaj, Gradec, Celovec, Linz, Red Bull Salzburg, Dornbirn, Beljak in Innsbruck, ob njih pa še italijanski Bolzano, madžarski Fehervar in češki Znojmo.

Sezona se bo s štirimi tekmami prvega kroga začela 13. septembra, ko bo branilec naslova Celovec gostil Fehervar, podprvak Dunaj bo gostoval pri Gradcu, Bolzano se bo doma udaril s Salzburgom, Innsbruck pa z Dornbirnom.

Matej Hočevar
Sportal Odhaja k tekmecu, ki mu je aprila z Olimpijo zagrenil sezono

Zagrebškega Medveščaka v tekmovanju ne bo nadomestil nihče. | Foto: Sportida Zagrebškega Medveščaka v tekmovanju ne bo nadomestil nihče. Foto: Sportida

Najboljša peterica po prvem delu neposredno v četrtfinale

Prvi del bo obsegal 44 krogov in se končal 26. januarja (med 4. in 11. novembrom bo premor). Po tem delu se bo najboljših pet moštev (lani še šest) že uvrstilo v četrtfinale, moštva, ki bodo po 44 krogih med 6. in 11. mestom, pa se bodo udarila za preostale tri vstopnice.

Pet četrtfinalistov bo po uvodnem delu igralo v skupini za razvrstitev (vsak z vsakim dve tekmi), v ta del bodo prenesli bonus točke, in sicer 4-2-1-0-0. Najboljše tri ekipe si bodo same izbrale četrtfinalnega nasprotnika. Preostala šesterica se bo po prvem delu za tri vstopnice za končnico potegovala v kvalifikacijski skupini, v katero bodo moštva prav tako prenesla bonus točke: 8-6-4-2-1-0.

Ken Ograjenšek bo četrto sezono zapored nosil dres Gradca. | Foto: Sportida Ken Ograjenšek bo četrto sezono zapored nosil dres Gradca. Foto: Sportida

HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice, finale DP, druga tekma
Sportal Olimpija oktobra v Italijo po vozovnico za Dansko

Brez slovenskega kluba, a s Slovenci

V ligi EBEL tako tudi tretje leto zapored ne bo slovenskega kluba, bodo pa hokejisti s slovenskim potnim listom. Vsaj štirje. Anže Kuralt bo še naprej branil barve Fehervarja, Ken Ograjenšek Gradca, Miha Zajc bo po novem pomagal Innsbrucku, Adis Alagić pa bo nosil dres Beljaka.

Predsednik Olimpije Miha Butara ne skriva želje po pridružitvi kluba ligi EBEL, a bodo na Celovški 25 na to morali še počakati. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Predsednik Olimpije Miha Butara ne skriva želje po pridružitvi kluba ligi EBEL, a bodo na Celovški 25 na to morali še počakati. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Fehervar in Beljak bosta med 22. in 25. avgustom sodelovala na 16. Mednarodni hokej ligi Bled 2019. Za tekmovanje sta predvidena tudi oba slovenska rivala HDD Sij Acroni Jesenice in HK SŽ Olimpija, pri katerem ne skrivajo želje po vrnitvi zmajev v ligo EBEL, a bodo nanjo morali še počakati.

Preberite še:

slovenska hokejska reprezentanca Slovenija Belorusija Bled Maks Selan
Sportal Avstrijski klub še bolj slovenski
Ne spreglejte