Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 6. 2019,
20.23

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00

Natisni članek

celinski pokal HK Olimpija

Petek, 21. 6. 2019, 20.23

4 leta, 10 mesecev

celinski pokal 2019/20

Olimpija oktobra v Italijo po vozovnico za Dansko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00
HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice, finale DP, druga tekma | Hokejisti HK SŽ Olimpija se bodo celinskemu pokalu pridružili v drugem krogu oktobra v Rittnu. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpija se bodo celinskemu pokalu pridružili v drugem krogu oktobra v Rittnu.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Moštvo HK SŽ Olimpija bo prihodnjo sezono nastopalo v dveh mednarodnih tekmovanjih. Ob najverjetnejši Alpski ligi, kar je v četrtek na skupščini dejal predsednik Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec, tudi v celinskem pokalu, kar so danes potrdili na sestanku v Budimpešti. Pridružili se mu bodo v drugem krogu v Italiji, ko bodo njihovi tekmeci Ritten, madžarski prvak lige Erste Ferencvaros in zmagovalec ene skupine prvega kroga.

Čeprav je predsednik HK SŽ Olimpija Miha Butara pred dnevi še puščal odprto možnost, da se Ljubljančani v prihodnji sezoni pridružijo ligi EBEL, bodo, kot vse kaže, zmaji nadaljevali v Alpski ligi, v kateri bodo branili naslov prvakov. Tako je na četrtkovi skupščini dejal tudi predsednik HZS Matjaž Rakovec, ki je povedal, da bosta po njegovih podatkih v tem tekmovanju vztrajala oba največja slovenska kolektiva. Ob Olimpiji še Jesenice.

Zeleno-belemu taboru, ki je v zadnji sezoni osvojil vse, kar se je osvojiti dalo (Alpsko ligo, državno prvenstvo, pokal Slovenije), se je z naslovi prvaka ponudila možnost igranja tudi v celinskem pokalu, v katerem smo zadnji leti spremljali železarje. Ljubljančani so jo sprejeli.

Tekmovalni ritem bodo v drugi polovici oktobra prekinili z nastopi na razširjenem celinskem pokalu. Ta bo po novem štel 20 ekip iz 20 držav, tri več kot lani, izvajali ga bodo v sedmih skupinah in štirih "krogih".

V Italiji se bodo udarili z gostiteljem Rittnom, zmagovalcem lige Erste Ferencvarosi in zmagovalcem skupine B uvodnega kroga. | Foto: Vid Ponikvar V Italiji se bodo udarili z gostiteljem Rittnom, zmagovalcem lige Erste Ferencvarosi in zmagovalcem skupine B uvodnega kroga. Foto: Vid Ponikvar

Najprej v Italijo, nato na Dansko?

Zmaji se bodo boju pridružili v drugem krogu (od 18. do 20. oktobra), ko se bodo v skupini D v Italiji pomerili z Rittnom, prvakom lige Erste Ferencvarosi in zmagovalcem skupine B, ki bo znan po prvem krogu.

V tretji krog, v katerem bosta podobno kot v drugem krogu dve skupini, bo napredoval le zmagovalec skupine drugega kroga. Olimpija bi v primeru napredovanja tretji krog igrala v Vojensu proti britanskemu Nottingham Panthers, francoskemu Amiens Gothiques in gostitelju SonderjyskE Vojens.

Na zaključni turnir se bosta uvrstila zmagovalca skupin tretjega kroga. Končni zmagovalec - zaključni turnir bo med 10. in 12. januarjem v dvorani ene od štirih udeleženk - bo prejel vabilo za nastop v ligi prvakov.

Aktualni prvak celinskega pokala je kazahstanski Arlan Kokshetau .

Spored celinskega pokala 2019/20:

Prvi krog, 20.-22. september 2019
skupina A (Istanbul, Turčija):
Crvena Zvezda (Srb), Irbis-Skate Sofia (Bol), Skautafelag Akureyrar (Isl), Zeytinburnu Istanbul (Tur).
skupina B (Mechelen, Belgija): KHL Zagreb (Hrv), HYC Herentals (Bel), Txuri Urdin San Sebastian (Špa), Bat Yam Hockey (Izr)

Drugi krog, 18.-20.oktober 2019
skupina C (Brovary, Ukrajina): Mogo Riga (Lat), HC Donbass (Ukr), Corona Brasov (Rom), zmagovalec skupine A.
skupina D (Ritten, Italija): Ritten Sport (Ita), Ferencvarosi TC (Mad), Olimpija Ljubljana (Slo), zmagovalec skupine B.

Tretji krog, 15.-17- november 2019
skupina E (Vojens, Danska): Nottingham Panthers (VBr), Amiens Gothiques (Fra), SonderjyskE Vojens (Dan), zmagovalec skupine D.

skupina F (Krakov, Poljska): Beibarys Atyrau (Kaz), Neman Grodno (Blr), Cracovia Krakow (Pol), zmagovalec skupine C.

Četrti krog:Zaključni turnir, 10.–12. januar 2020: sodelujeta najboljši moštvi skupine E in F, gostitelj bo znan naknadno

 Preberite še:

Mitja Robar
Sportal Mitja Robar je novi predsednik Mariborčanov
Stožice hokej
Sportal S svetovnim prvenstvom se zapleta. Ga bodo sploh gostile Stožice?
Matjaž kopitar
Sportal Kopitar spet selektor risov, vrača se tudi Savolainen
Ne spreglejte