Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 3. 2024,
6.58

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

New York Islanders Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Torek, 12. 3. 2024, 6.58

1 mesec, 2 tedna

Liga NHL, 11. marec

Kopitarjevi kralji do pomembne zmage proti New York Islanders

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Anže Kopitar | Hokejisti moštva Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem so z zmago proti New York Islanders (3:0) naredili pomemben korak v boju za končnico. | Foto Reuters

Hokejisti moštva Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem so z zmago proti New York Islanders (3:0) naredili pomemben korak v boju za končnico.

Foto: Reuters

Hokejisti moštva Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem so v severnoameriški ligi NHL v domači dvorani ugnali New York Islanders s 3:0 in dosegli pomembno zmago v boju za končnico. Na zahodu so s 77 točkami na sedmem mestu.

Edmonton oilers
Sportal Edmonton se je vrnil na zmagovito pot, Islanders z odlično popotnico h Kraljem

Moštva v ligi NHL so že v fazi, kjer preštevajo točke za uvrstitev v drugi del tekmovanja. To velja tudi za kralje iz Los Angelesa, ki so hitro preboleli poraz z Dallasom in proti New York Islanders osvojili novi točki. Poraz je bil nedvomno boleč za tekmece, saj so pred tem nanizali pol ducata zmag zaporedoma, še dan pred tem so s 6:1 slavili v Anaheimu.

Tekmo v Staples Centru sta odločila Adrian Kempe z 20. golom v sezoni v osmi minuti druge tretjine in Phillip Danault v sedmi minuti zadnjega dela igre. Trevor Moore je dobri dve minuti pred koncem postavil končni izid, ko so gostje v lovu na preobrat neuspešno zamenjali vratarja s šestim igralcem v polju.

Blestel je tudi vratar Los Angelesa David Rittich, ki je šestič v karieri mrežo ohranil nedotaknjeno. Anže Kopitar je bil na ledu dobrih 18 minut in pol ter ostal brez točk. Po prostem večeru pa z ekipo iz mesta angelov odhaja na zahtevno gostovanje v St. Louis.

St. Louis je namreč visoko s 5:1 ugnal vodilno ekipo lige Boston in potrdil dobro formo. Kasperi Kapanen in Robert Thomas sta zadela v prvi tretjini, v nadaljevanju pa tudi Kevin Hayes, Brandon Saad in Aleksej Toropčenko. A med junaki domače ekipe, ki se bori za končnico, je bil tudi vratar Joel Hofer s kar 36 obrambami.

New York Rangers so dobili sosedski dvoboj z New Jersey Devils s 3:1 in po štirih porazih dosegli drugo zmago zaporedoma, s katero so potrdili prvo mesto v metropolitanski skupini.

Zelo dobro v boju za končnico kaže tudi Winnipegu, ki je ponoči s 3:0 ugnal Washington in je na tretjem mestu na zahodu in drugi v centralni skupini.

Liga NHL, 11. marec:

Lestvica

Los Angeles Kings : Dallas Stars
Sportal Za Kralje se je začelo odlično, končalo pa s porazom

 

 

Ne spreglejte